DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Hírösszefoglaló

Feltámadó Mercedes, Alonso & Hamilton – szombati hírek

Nem akar több sprintet Verstappen, Alonso Hamilton csapattársa lenne, tűz és izgalmak Melbourne-ben, a Ferrarinál nem boldogok – április 1. hírei.

Természetesen az Ausztrál Nagydíj szombati napján is bőven volt miről beszélnünk: az időmérő edzést a harmadik szabadedzésen is a leggyorsabbnak bizonyuló Max Verstappen nyerte a két Mercedes előtt – az események itt olvashatók vissza, a rajtsorrend pedig itt tekinthető meg.

verstappen-melbourne



A világbajnoki címvédő – aki komoly hibája után az utolsó rajthelyre kerülő csapattársának kissé beszólt a sajtótájékoztatónizgalmas versenyre számít a gumik működése miatt, s emellett arról is beszélt, hogy a hat sprintnél jobban örülne hat győzelemre esélyes csapatnak. Ha már szó esett Perez kicsúszásáról: a mexikói és a csapat nem értettek egyet abban, hogy mi okozta a Q1-es kiesést – mindenesetre ha tényleg a nedves pálya miatt történt, ami történt, legalább holnap nem kell hasonlóra számítania, hiszen száraz futam várható.

Az időmérőn némi meglepetésre második erőnek bizonyuló Mercedesnél megjött az étvágy: a betétfutamon támadt tűztől kissé megijedő George Russell úgy érzi, hogy elszalasztott egy lehetséges pole-pozíciót, míg Lewis Hamilton Verstappen megizzasztására készül vasárnap – a hétszeres világbajnok úgy sejti, pályafüggő lehet a csapat teljesítménye. Ted Kravitz szimpátiája biztosan az övék: a 2021-es szezonzáróval sokat foglalkozó riporter ezúttal Michael Masi jelenlétén akadt ki. Apropó Masi, az ausztrál szakember elmondása szerint nyitott lenne a találkozóra a Mercedesszel, de az érzés nem kölcsönös.

mercedes-melbourne

A Mercedesek mögött záró Alonso legfontosabb célja, hogy pontokat raboljon a bajnokságban egy hellyel előtte álló Sergio Pereztől – a néhány információt az életmódjáról is megosztó spanyol egyébként elmondása szerint örömmel venné, ha Lewis Hamilton lenne karrierje utolsó csapattársa. Az Aston Martin mögött következett ma a Ferrari, ahol ezúttal Carlos Sainz zárt előrébb, míg a negyedik sorba szoruló Charles Leclerc kommunikációs hibára panaszkodott.

Az Alpine versenyzői nem elégedetlenek annak ellenére sem, hogy jobb teljesítményre számítottak, a nap egyik nagy hőse, Alexander Albon pedig az F1-es folytatást mérlegelő Pirelli abroncsait illető fekete mágiáról beszélt. Ha fekete, ha fehér, de valamilyen mágia a McLarennél is jól jönne, hiszen ismét nem mutattak túl fényes formát – Lando Norris önkritikus nyilatkozatot adott teljesítményét illetően, újonc csapattársa viszont örömmel olvashatta a nagyfőnök, Zak Brown szavait.

piastri-mclaren

Mindenképp érdemes megemlíteni azt is, hogy Sebastian Vettel az esetleges szezoneleji beugrásáról és potenciális visszatérési szándékairól beszélt, Günther Steiner pedig arról, hogy mit állapított meg, amikor Kimi Raikkönennel találkozott Amerikában – és az április 1-i tréfák közül is kiválasztottuk a kedvencünket.

A Formula–2 és a Formula–3 első ízben szerepel az éjszakai verseny rendezését mérlegelő Melbourne-ben: előbbin a Red Bull, utóbbin a Williams juniorjai remekeltek, ám az F3-as győztes végül a kizárás sorsára jutott. A MotoGP-ben is zajlottak az események: izgalmas időmérő végén Alex Marquez szerezte meg karrierje első rajtelsőségét azt követően, hogy motorja kigyulladt a Q1-ben, a sprintet pedig parádés start és első körök után a 15. helyről induló Brad Binder nyerte.

Az egész hétvégén folyamatosan frissülő élő közvetítésünk ide kattintva érhető el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: