DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sydney legyőzése után éjszakai Ausztrál Nagydíj?

Két komoly riválissal szemben őrizte meg versenyét Melbourne, ahol nyitottak lennének az európai nézőknek kedvező éjszakai futamrendezésre.

Az Ausztrál Nagydíj szervezőbizottságának elnöke, Andrew Westacott a Skynak nyilatkozva elárulta, hogy a 2037-ig tartó szerződéshosszabbítás lehetővé teszi, hogy esetlegesen villanyfényes versennyé alakítsák a futamot, amivel feltétlenül kedveznének az európai nézőknek – számukra ugyanis a Japán és a Las Vegas-i mellett a harmadik kora reggeli verseny a melbourne-i az idei szezonban.

„Mi inkább nappali versenyt szeretnénk, de Victoria államnak az innováció mindig is nagy erőssége volt. Most már 15 éves távlatban nézzük a dolgokat, ezért is láttuk fontosnak, hogy bebiztosítsuk az új szerződést, hiszen így a jövőre is tekintettel lehetsz” – mondta Westacott, akivel Domenicali is egyetértett a konktraktus fontosságát illetően: „Ez egy komoly befektetés, de vonzó lehetőség. Ha ennyire előre tudsz tervezni, akkor figyelhetsz igazán arra, hogy mi a legjobb a számodra.”

sydney



Domenicali azt is elárulta, hogy Melbourne-nek komoly riválisa támadt a versenyrendezésért, hiszen Sydney egy utcai versennyel akarta elhappolni előlük az Ausztrál Nagydíjat, melyet a város híres tengerparti részén rendeztek volna meg, Monacóhoz hasonló környezetben. Ráadásul, ahogy az F1 első embere elmondta, egy harmadik jelentkező is felbukkant:

„Sydney pályázata nagyon komoly volt, jól felépített, jól előkészített. Köszönöm nekik, hogy ilyen nagyszerű munkát végeztek. Ráadásul az utolsó pillanatban Adelaide is bejelentkezett” – mondta Domenicali. A döntésben Melbourne múltja mellett az is szerepet játszott, hogy komoly problémákat okozott volna Sydneyben a versenyre kinézett terület lezárása – alternatívaként viszont a jelenleg csak egy (lejárt) 2-es minősítéssel rendelkező, azaz F1-es nagydíjra alkalmatlan Sydney Motorsport Park is felmerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: