Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 1. szombat

Teszteld tudásod kvízjátékunkban!

Üdvözlünk a Formula.hu kvízjátékában! Válassz az alábbi, 10 vagy 50 feladványt tartalmazó kérdéssorok közül, és próbáld megdönteni a rekordokat! A válaszadásra tíz másodperc áll rendelkezésre, az értékelésnél a gyorsaságodat is figyeljük. A számodra legjobban testhezálló kategóriát lefelé görgetéssel, vagy a jobboldali menüvel tudod kiválasztani.

Jó szórakozást!

A Formula-1 áldozatai  

A királykategória története nemcsak benzinnel és gumival, hanem vérrel is íródott - mennyit tudsz azokról a férfiakról, akik életüket áldozták álmuk beteljesítéséért?

A Magyar Nagydíjak  

A 2015-ben már harmincadik alkalommal megrendezett Formula-1-es Magyar Nagydíj és a Hungaroring történetét elevenítjük fel az alábbi kvízben.

Az Olasz Nagydíjak története  

Egyetlen nagydíjat sem tartottak meg többször a Formula-1 története folyamán, mint az olasz versenyt. Monza az 1950-es szezon óta a versenynaptár kihagyhatatlan állomása.

Mennyit tudsz a WRC történetéről?  

Teszteld tudásod a rali-világbajnoksággal kapcsolatban!

Nagy autósport-kvíz (50 kérdés)  

Tíz helyett 50 kérdést válaszolnál meg, s nemcsak egy témában szeretnéd összemérni tudásod a többiekkel, hanem az autósport minden területén? Akkor itt a helyed: töltsd ki a nagy autósport-kvízt, és lássuk, hova kerülsz a ranglistán?

A 2000-es évek  

Bár a 21. század első évtizede nagyrészt Michael Schumacher sikereitől volt hangos, felnőtt egy, sőt, két új pilótageneráció is - de mennyire emlékszünk a mezőny végén történtekre?

A Bahreini Nagydíjak története  

A Bahreini Nagydíj sokkal több annál, mint holmi aszfaltcsík a sivatag közepén, újabban méretes reflektorokkal körbekerítve. A szahíri pálya az elmúlt több mint egy évtizede során számos izgalmas és emlékezetes pillanatot szolgáltatott a Formula-1-ben. Kvízünkben letesztelheted, mennyire ismered az ország F1-es múltját.

A Ferrari története  

A Formula-1 legnagyobb múltú és legeredményesebb csapata a Ferrari, amelyért milliók rajonganak világszerte.

A Formula-1 hőskora (1950-1970)  

Fangio, Ascari, Moss, Brabham: legendás nevek egy legendás korszakból. Míg a 70-es, 80-as évekről sokaknak vannak személyes emlékeik, a Formula-1 első két évtizede már olyan távoli, hogy csak azok ismerhetik, akik belemélyedtek a sport történelmébe. Lássuk, ki mennyit tud a hőskorról!

A Formula-E története  

Mennyire vagy képben az elektromos együléses bajnokság, a Formula-E rövid, de mozgalmas történetével?

A Honda F1-es története  

A japán cég sikertelen 2015-ös visszatérése a McLaren oldalán nem véletlenül verte ki annyi embernél a biztosítékot: a Honda fényes múltra tekint vissza az F1-ben.

A Jordan története  

A Formula-1 történetének egyik legnépszerűbb privát alakulata, az 1999-ben váratlanul az egyéni bajnoki cím közelébe kerülő Jordan történetét idézzük fel.

A Kanadai Nagydíjak története  

Kanada a Formula-1-es versenynaptár szerves része: több világbajnoki nagydíjat tartottak ebben az országban, mint például Ausztráliában és Japánban, emellett Montreal a legrégebbi versenyhelyszínek egyike is.

A Kínai Nagydíjak története  

Noha alig több mint egy évtizede debütált az F1 Sanghajban, számtalan emlékezetes versenyt hozott a Kínai Nagydíj − kvízünkben ezekre a pillanatokra is visszaemlékezünk, további érdekességek mellett.

A Le Mans-i 24 órás története  

A világ egyik leghíresebb autóversenye: száguldás egy teljes napon keresztül, kilométerek ezreit teljesítve a célig - mennyire ismered a Le Mans történetét?

A Lotus története  

Nevét csak a Ferrarihoz, McLarenhez és Williamshez lehet mérni: Colin Chapman legendás csapatával fénykorában egyedül Enzo Ferrari tudott birokra kelni. A név évtizedek múltán újjáéledt.

A McLaren története  

1966-ban Bruce McLaren a saját maga versenyeztetésére alapított F1-es csapatot. A száguldó cirkuszban elért sikereik után mára már a Formula-1 egyik főszereplőjévé vált az istálló. Az alábbi kérdések kitöltésével kiderítheted, mennyit tudsz a legendás csapat múltjáról és jelenéről?

A Mercedes F1-es története  

A sorozat jelenlegi legeredményesebb csapata hosszú múltra tekint vissza, mind önálló istállóként, mind motorszállítóként nagy sikerekkel dicsekedhetnek.

A Monacói Nagydíjak története  

Szűk utcák, nehéz előzés, mégis számos feledhetetlen futam. Az F1 legrégebbi utcai pályája gazdag múlttal rendelkezik. Teszteld le tudásod: mennyit tudsz a Monacói Nagydíjak történetéről?

A MotoGP 2020-as szezonja  

Kérdések a gyorsaságimotoros-vb 2020-as idényéről.

A MotoGP története  

A gyorsasági motoros világbajnokság, ismertebb nevén a MotoGP, a világ legmagasabb színvonalú motorkerékpáros sorozata, amely hosszú évtizedek óta szolgáltat izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeket. Te mennyire ismered a sportág történetét?

A Schumacher testvérek  

Mennyire ismered jól Michael és Ralf Schumacher karrierjét?

A Spanyol Nagydíjak története  

Pedralbestől Barcelonáig - a már 1951-ben bemutatkozó, majd az 1960-as évek végétől rendszeresen a világbajnokság programjába tartozó Spanyol Nagydíjak történetét dolgozza fel az alábbi kvíz.

A Williams története  

A Frank Williams és Patrick Head által alapított csapat a Formula-1 történetének egyik legsikeresebb istállója - mennyit tudsz a történetéről?

Az AFM nagykvíze  

Az Autósport és Formula Magazin korábbi munkatársa, Surányi Géza kvizkérdései.

Az Ausztrál Nagydíjak története  

Évről-évre a naptár legjobban várt versenye az Ausztrál Nagydíj - kvízünkben a verseny harminc éves történetére tekintünk vissza.

Az F1 1994-es szezonja  

Az alábbi kvízben a Formula-1 történetének egyik legizgalmasabb, egyben legtragikusabb szezonjával kapcsolatos kérdésekre keressük a választ.

Az F1 2015-ös szezonja  

Hamilton harmadik világbajnoki címe senkit nem lepett meg, ahogyan a Mercedes nagy fölénye is előre látható volt 2015-ben. De figyeltünk-e az érdekes, gyakran apró részletekre?

Az F1 2016-os szezonja  

Ahogy múlik az idő és peregnek az újabb és újabb szezonok, úgy lesz egyre nehezebb mindent pontosan felidézni a korábbiakból. Mennyire jó a memóriád a Formula-1 2016-os évadával kapcsolatban?

Az F1 2017-es szezonja  

Kérdések a Formula-1 2017-es szezonjáról.

Az F1 2018-as szezonja  

Kérdések az F1 2018-as szezonjáról.

Az F1 2020-as szezonja  

Rendhagyó eseményeknek nem volt híján a 2020-as versenyszezon, ami a késői kezdés és a szokottnál rövidebb naptár ellenére is bővelkedett emlékezetes pillanatokban és különleges eredményekben. Mennyire sikerült ezeket bevésned a memóriádba?

Az Orosz Nagydíjak története  

Bár már évtizedekkel korábban próbálkoztak a megrendezésével, az első orosz Formula-1-es futamra csak 2014-ben került sor – ezzel ez a versenynaptárban szereplő legújabb nagydíj.

Dakar Rali  

Őrült száguldás a sivatagban heteken át - mennyit tudsz a legnagyobb terepraliverseny történetéről?

Egy igazi legenda: Jim Clark  

Egy fiatalon elhunyt versenyző, aki kitörölhetetlen nyomot hagyott az autósport történetében - mennyire ismered Jim Clark karrierjét?

Első csapattársak  

Az alábbi kvízben híres és kevésbé híres F1-es pilótákat kell összepárosítanotok karrierjük legelső csapattársával.

Első győzelmek  

A Formula-1 története során 105 különböző pilóta nyert már futamot – de tudod, hol és mikor érték el a jelen és közelmúlt legjobb versenyzői az átütő első sikert?

Enzo Ferrari, egy legenda alapítója  

Nem volt mérnök, nem volt valódi csapatfőnök sem, mégis olyat hozott létre, ami nélkül ma már nem elképzelhető a Formula-1. Mit tudsz Enzo Ferrariról?

Esős futamok  

Ha leszakad az ég, gyakran egy teljesen más verseny kezdődik. Ez a kvíz azokról a futamokról szól, amelyek lefolyásába részben vagy teljesen beleszólt az eső.

F1-es rekordok  

Az alábbi kvízben a Formula-1 rekordjaival kapcsolatos kérdésekre keressük a választ.

Fernando Alonso  

Ki tud többet Fernando Alonso életéről és természetesen Formula-1-es karrierjéről? Ezt hivatott eldönteni az alábbi kvíz.

Finnek a Formula-1-ben  

Mennyire ismered jól ennek a kevés pilótát, de annál több sikert felvonultató nemzetnek az F1-es történetét?

Formula-1 - Az elsők  

Az alábbi kvízben egy nagyon egyszerű kérdésre keressük a választ: ki volt az első versenyző, aki...?

Híres F1-es kanyarok  

Több versenypályán is hagyomány, hogy nevet adnak a kanyarjaiknak, amelyek az évek során beépültek a köztudatba. Mindent tudsz az F1 világának híres kanyarjairól?

Ismerd fel a versenypályát!  

Elég avatott a szemed ahhoz, hogy pályavonal alapján felismerd, melyik motorsportos ring van előtted? A kvíz az F1 pályáit és más ismert versenyhelyszíneket tartalmaz.

Képben vagy Robert Kubica pályafutásával?  

Ha nem is kapott teljes szezonos versenyzői ülést, mégis visszatért az F1 körforgásába a lengyel pilóta - ideje felidézni egy-két dolgot a pályafutásával kapcsolatban.

Keresd a nőt!  

Az alábbi kvízben versenyző-, illetve az autósporthoz vagy egy híres pilótához szorosan kötődő nőket kell felismernetek.

Ki mondta? – Idézetek  

A Formula-1 résztvevői versenyhétvégénként több tucat mikrofon elé állnak, időnként pedig megszólalásuk maradandóvá válik. Te felismered, melyik kitől származik?

Kimi Raikkönen karrierje  

Az alábbi kvíz elsősorban a Jégember rajongóinak szól - ki tudja többet Kimi Raikkönen pályafutásáról, ez itt a kérdés.

Méltán Elfeledve: Az F1 kiscsapatai  

A Formula-1 történetében a legnagyobb szerepet a Ferrari, a Lotus, a McLaren és a Williams játszotta - ám nem szabad megfeledkeznünk azokról az istállókról sem, akik színesebbé tették a királykategóriát.

Mennyire ismered Daniel Ricciardo pályafutását?  

A Red Bull pilótája egyre jobban megalapozza helyét a Formula-1 élmezőnyében, aminek hozománya, hogy rajongótábora is növekszik. Mennyire vagy képben az ausztrál pályafutásával?

Mennyit tudsz a magyar raliról?  

Teszteld tudásod!

Mennyit tudsz a Monte-Carlo Rali történetéről?  

Január végén jön a következő Monte, a WRC történetének legendás, semmihez nem hasonlítható futama - de mennyit tudsz róla valójában? Teszteld a tudásod!

Mennyit tudsz a WTCC-ről?  

A túraautó-világbajnokság Michelisz Norbert révén a legszorosabb magyar kötődéssel rendelkező világbajnoki sorozat. Mennyit tudsz a zárt karosszériás autók királykategóriájáról? (A kérdések, hacsak nem jelöljük külön, a 2005-től induló jelenlegi sorozatra érvényesek.)

Mennyit tudsz Michelisz Norbert pályafutásáról?  

Mennyire ismered hazánk legeredményesebb túraautósának pályafutását?

Mindentudó a Formula-1 világbajnok versenyautóiról  

Egy versenyző képességinek kamatoztatásához szükség van a jó technikai háttérre, legfőképp egy nagyszerű versenyautóra, amely a vb-címhez segíti pilótáját. Te mennyit tudsz az F1-es világbajnokok autóiról?

Mindentudó a Formula-1 világbajnokairól  

Neveiket arannyal vésik be a királykategória évkönyveibe, de tetteik néha megkopnak az idővel – te mennyit tudsz azokról, akik a világ legjobbjai voltak az F1 hat és fél évtizede során?

Nemzetiségek a Formula-1-ben  

Elég csak a résztvevők névsorára nézni, hogy lássuk, miért világbajnokság az F1: bár a sportág javában európai, találhatunk ausztrál versenyzőt, amerikai csapatot, ázsiai motorgyártót.

Niki Lauda  

Versenyzőként túlélte a túlélhetetlent, majd 70 éves korában bekövetkezett haláláig már nem is szakadt el a Formula-1-től. Mennyit tudsz Niki Lauda életéről és pályafutásáról?

Nők a Formula-1-ben  

Az alábbi kvíz a száguldó cirkuszban megforduló hölgyversenyzőkről szól - ki tud többet Susie-ról, Lelláról és a többiekről?

Sisakmustra  

Egy-egy versenyző legjellegzetesebb viselete szinte minden esetben a bukósisakja. Te mennyire vagy jártas az F1-es pilóták sisakfedőjével kapcsolatban?

Új AFM-megakvíz  

Válogatás az Autósport és Formula Magazinban 2019 ősze óta megjelent kérdésekből. (A kérdéseket összeállította Gellérfi Gergő)

Utolsó győzelmek  

A kérdés egyszerű: melyik évben szerezte utolsó Formula-1-es futamgyőzelmét a megnevezett pilóta?

Valentino Rossi pályafutása  

A MotoGP legendás olasz motorosának élete és pályafutása.

WRC statisztikák  

A rali-vb számadataiból hoztunk néhány érdekességet.