DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. április 1. szombat

Formula hírek

Elemzés: az F1-es erősorrend két futam után

Egy, három, egy, öt: így tagozódott be az F1-es mezőny Melbourne-re fordulva. Mik a realitások, milyen következtetéseket vonhatunk le az eddigiekből? Ezt összegeztük.

részletek

Így reformálhatná meg az F1 a szabadedzéseket

Stefano Domenicali nyilatkozata ellenére nincs tervben a tét nélküli tréningek törlése a Formula-1-ben, csupán nagyobb jelentőséget adnának nekik – hoztunk erre néhány opciót.

részletek

Marquez és sprint: ez így nem mehet tovább

Marquez enyhén megúszta portugáliai manőverét, amely nem önmagában volt igazán súlyos, miközben az új formátum miatt (is) hárman egyből lesérültek – vélemény a MotoGP szezonnyitójáról.

részletek

Elveszett gyémántok: Beteljesült álom

Négy fiatal brit története, akik az 1970-es években kerültek a Formula–1-be, de egyikük pályafutása sem teljesedhetett ki – Williamson, Brise, Pryce és Purley, a brit autósport elveszett generációja.

részletek

Jó ötlet az LMP2 kiűzése a világbajnokságból?

Helyet kell csinálni a Hypercaroknak és a GT3-asoknak, így 2024-től eltűnhet a WEC mezőnyéből a folyamatosan fejlődő LMP2, mely nagyban hozzájárult a bajnokság színvonalának fenntartásához.

részletek

Elveszett gyémántok – A kezdetek

Az 1970-es évek elején négy fiatal brit készült az F1 meghódítására, s bár közülük többen akár potenciális világbajnoknak is tűntek, nevük tragikus balesetek miatt íródott be a sportág történetébe.

részletek

Exkluzív: Még idén nyit az új balatoni pálya

Rövidesen hivatalosan is működésbe áll Magyarország új autó- és motorversenypályája, a Balaton Park Circuit, amely már idén vendégül látja több sorozat versenyeit.

részletek

Mit mutatott meg a WEC-aranykor első futama?

A Toyota lehetséges kihívói megérkeztek a mezőnybe, de a versenytempót illetően még se a Ferrarinak, se az LMDh-knak nincs esélye a japánok ellen – a búcsúzó GTE-ben meglepetést okoztak a hölgyek.

részletek

F1Stat: A százados és az utcák királya

A több mint három évtizede a legöregebb első sorba az utcai pályák nagymenője és az F1 hatodik századosa állhatott fel – ritka sikert ért el a Red Bull és a silverstone-i csapat is Dzsiddában.

részletek

Miért volt kavar Alonso büntetése körül?

A dobogós ünneplés után elvették, majd órákkal később visszaadták a spanyol harmadik helyét Dzsiddában – elmagyarázzuk, mi miért történt az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon és utána.

részletek

Elemzés: Utolérték a Red Bullt a többiek?

A Ferrari és az Aston versenytempója is biztatónak tűnt pénteken, a Mercedes és az Alpine még sötét ló: íme a hosszabb etapos adatok elemzése a szombati időmérőt megelőzően.

részletek

Dzsidda, Dzsedda vagy Jeddah?

Aligha van F1-es helyszín, melynek nevével annyi különböző formában találkozunk, mint a szaúdi futamnak otthont adó várossal – próbáljuk kicsit rendezni a sorokat: Dzsidda, Dzsedda vagy Jeddah?

részletek