DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 31. kedd

Motor hírek

Bemutatták Binder és Miller gyári KTM-jét

Az osztrákok Red Bull által támogatott gyári csapata az eddigiekhez hasonló festést villantott 2023-ra is a MotoGP-ben, dél-afrikai motorosuk mellé azonban új társ érkezett.

részletek

Megvan Kovács Bálint világbajnoki csapata

A H-Moto Team versenyzője pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként, míg az endurance-világbajnokság futamain a Maco Racing motorosaként áll rajthoz.

részletek

Lehullt a lepel a Pramac Ducatiról

Folytatódott a MotoGP-s bemutatók sora: továbbra is a lila szín dominálja Johann Zarco és Jorge Martin gyári specifikációjú szatellit Desmosedicijét.

részletek

Bagnaia vs. Bastianini: Nem sétagalopp

Bár a Ducati gyári motorosai egyelőre viccelődnek kettejük rivalizálásán, a vezetőség felkészült rá, hogy feszült pillanatokat eredményezhet a két olasz párharca a 2023-as MotoGP-szezonban.

részletek

Visszatért az 1-es: itt a gyári Ducati

Lerántották a leplet a bolognaiak gyári alakulatának 2023-as versenygépeiről: a címvédő Francesco Bagnaia révén bő tíz év után láthatunk ismét 1-es rajtszámot a MotoGP-ben.

részletek

Még több vörös: itt a Gresini Ducati

A MotoGP-s istállók közül másodikként rántották le a leplet a Gresini Ducati gépeiről, amellyel a márkát váltó Alex Marquez és a második idényére készülő Fabio di Giannantonio fog versenyezni.

részletek

Rossival együtt a nézők is eltűntek a GP-ből

Néhány kivételtől eltekintve szinte az összes nagydíj kevesebb helyszíni nézőt vonzott 2022-ben, mint az utolsó járvány előtti évben: különösen az olasz pályák bezuhanása drámai.

részletek

Quartararo: Újra a vb-címért akarok harcolni

Sérüléssel nehezített téli időszak után vágyik vissza a motorjára és a MotoGP élére a Yamaha franciája, míg csapattársa visszanyerné korábban látott formáját a tavalyi küszködés után.

részletek

Motocast: Válságban a MotoGP?

Drasztikusan visszaeső nézőszámok és ellaposodó versenyek: több intő jel is arra mutat, hogy a MotoGP kisebb krízisbe kerül(het) – az okokról és a megoldásokról beszéltünk idei első adásunkban.

részletek

Az első fecske: a 2023-as Monster Yamaha

A MotoGP-s csapatok közül elsőként a hangvillások gyári versenygépéről rántották le a leplet: némileg átalakított dizájnt kapott Fabio Quartararóék idei játékszere.

részletek

Bónuszt követelnek a GP-sek a sprintekért

A gyári Ducatihoz igazolt Enea Bastianini menedzsere szerint néhány futam után „kitör a káosz”, ha a versenyzők nem kapnak extra pénzt az idén bevezetendő szombati versenyek után.

részletek

Végleg lefújják a hajdúnánási MotoGP-pályát?

Januárban egyeztetnek a jogtulajdonossal, a Dornával, hogy belefér-e a késés vagy sem, de jelen pillanatban még a 2026-os kezdés sem tűnik elképzelhetőnek a miniszteri biztos szerint.

részletek