Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 5. szombat

Motor hírek

Nem nyomasztotta a tökéletes jelző a Suzukit

A vb-címet nyerő csapat főnöke, Davide Brivio szerint eleve nem lehet azt mondani egy MotoGP-gépre, hogy az tökéletes, de elismerte: valóban remek egyensúlyt találtak a különböző területek között.

részletek

A Yamaha menthette meg Rossi karrierjét

Nem a welkomi első győzelmét és nem is a közösen megszerzett négy vb-címet tartja a legkevesebb emléknek a gyári Yamahánál eltöltött 15 évéből, hanem azt, amikor a hangvillások visszafogadták.

részletek

Ki bukott a legtöbbször idén a MotoGP-ben?

Idén is elkészültek az esésekről szóló statisztikák: a királykategóriában címet védett a legtöbbet balesetező motoros, ahogy a pályák közül is ugyanaz „győzött”, mint egy évvel ezelőtt.

részletek

Stoner: Elpusztít a betegségem

A visszavonult kétszeres MotoGP-világbajnok őszintén beszélt krónikus fáradékonyságáról, amely miatt egy egyszerű edzés során is teljesen kikészül. Az ausztrál szót ejtett Marquezről is.

részletek

Decemberig dönt a 3. műtétről Marquez

Sajtóhírek szerint a nyolcszoros világbajnok motoros egy héten belül mérlegeli a lehetőségeket – ha ismét operálni kell, arra a 2021-es idényének első szakasza is minden bizonnyal rámegy.

részletek

Dovi boldog, Rossi érzelmesen búcsúzott

Előbbi olasz utolsó versenyét teljesítette a Ducatinál és egy darabig a MotoGP-ben, míg a „Doktor” 15 szezon után távozik a gyári Yamahától, de elköszönt a versenyzéstől Crutchlow is.

részletek

Mir és a Suzuki nyerte a 2020-as MotoGP-t

A SUZUKI ECSTAR versenyzője, Joan Mir a Suzuki GSX-RR nyergében 171 ponttal megszerezte a 2020-as MotoGP világbajnoki címét. Ifjabb Kenny Roberts 2000-es győzelme után ismét egy suzukis nyerte a vb-t.

részletek

A tesztek után dől el, kié a második Aprilia

Egy nappal a portimaói idényzáró után a FIM közzétette a 2021-es nevezési listákat, amelyen a MotoGP egyetlen szabad ülésénél Lorenzo Savadori neve szerepel, de ez még nem tekinthető véglegesnek.

részletek

Vinales: Ez volt karrierem legrosszabb éve

Fő vb-esélyeseknek tűntek az idény elején, a végére azonban teljesen elsüllyedtek a Yamaha 2020-as gépen ülő fiatal reménységei – igaz, legalább Quartararo látja a pozitívumokat az idei évben.

részletek

Oliveira: Uralnom kellett az érzelmeimet

A pole-ból indulva aratott rajt-cél győzelmet a Tech3 KTM portugálja a MotoGP évadzáróján – dobogós társai szerint viszont nem a pályaismeretből fakadó előnyének volt ez betudható.

részletek

Oliveira leiskolázta a mezőnyt az évadzárón

A pole-ból induló hazai motoros győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, mögötte az utolsó körben is csatázó Miller és Morbidelli ért be. A legtöbb Yamaha és a Suzuki teljesen elsüllyedt.

részletek

Hazai öröm: Oliveira pole-ban a Tech3 KTM-mel

Első portugálként szerzett rajtelsőséget Miguel Oliveira a MotoGP évadzáróján, megelőzve Franco Morbidellit és Jack Millert, miközben a világbajnok Joan Mir csupán 20. lett az időmérőn.

részletek
Olvastad már?