Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 10. péntek

F1 hírek

Ecclestone: Lewis nem élné túl a Ferrarinál

Az F1 egykori első embere szerint a maranellóiaknál mindenki egy év alatt beleszerelmesedett Leclerc-be, így még a hatszoros világbajnok brit is szenvedne mellette, ha átigazolna hozzájuk.

részletek

„Akarnak-e majd az emberek versenyre járni?”

Az FIA elnöke arra is felkészült, hogy a járvány lecsengése után lassan fog csak visszatérni a nézők kedve az F1-hez – ráadásul előfordulhat az is, hogy a szervezők sem akarnak futamot rendezni.

részletek

Ferrari: Nem működne az egységes limit

Mivel vannak csapatok, amelyek mindent maguk gyártanak, míg mások néhány alkatrészt „csak” vásárolnak, így nem lenne fair az egyszintes költséglimit – véli a maranellóiak F1-es csapatfőnöke.

részletek

Norris: Jobban hallgat rám a McLaren

A második F1-es idényére készülő brit úgy érzi, jobban odafigyelnek rá a csapatánál, viszont tudja, hogy ez felelősséggel jár is, hiszen nagyobb súlya van az autóról adott visszajelzéseinek.

részletek

Podcast: Két Magyar Nagydíj idén?

Formula-1-es elemzőműsorunk legújabb adásában kitárgyaljuk a kényszernaptár kapcsán felmerült legújabb ötleteket, a legnagyobb bajba jutott csapatok jövőjét, Daniel Ricciardo fizetését és Bernie Ecclestone fizikumát is.

részletek

Zandvoort hallani sem akar a zárt kapuról

A Holland Nagydíj sportigazgatójaként ténykedő Jan Lammers nem tudja elképzelni nézők nélkül a futamukat – de persze ha az F1 erre kérik őket, átgondolják ezt a lehetőséget is.

részletek

Kétmilliót veszít futamonként egy középcsapat

A legrosszabb eshetőséggel is számol az Alpha Tauri csapatfőnöke, Franz Tost: ha idén nem lesz egyáltalán verseny a Formula-1-ben, gazdasági katasztrófa vár rájuk.

részletek

A Ferrari makacssága lehet a kicsik veszte

Az istállók többsége tovább csökkentené a költséglimitet, amin többek fennmaradása múlhat: Zak Brown McLaren-főnök azonban elárulta, két „nehézsúlyú” ellenzi ezt. Neveket nem mondott, de nem nehéz kitalálni, kikről van szó.

részletek

Egy félig bevált ötletből született meg a DAS

A Mercedes vezető tervezője, John Owen beszélt a barcelonai teszteken nagy figyelmet kapó újításról – ahogy arról is, miképp igyekeztek kivédeni a riválisok illegalitásra vonatkozó vádjait.

részletek

Az új F1-es motor már félig elektromos lesz

Miközben az egyik oldalon azon dolgozik a Formula-1, hogy az idei szezon elkezdődhessen valahogy, párhuzamosan már a hosszabb távú tervek is körvonalazódnak, hogy a sport a technológiai tápláléklánc csúcsán maradjon.

részletek

A túl sűrű naptár is árt a kiscsapatoknak

A versenyek hiánya mellett az egymást érő futamok is ugyanúgy veszélyesek a kisebb költségvetésű F1-es istállókra – hívta fel a figyelmet egy problémára az Alfa Romeo csapatvezetője.

részletek

A krízis után az F1 sem lesz a régi

A világválság közepette az autósportnak is a fennmaradásért kell küzdenie, de az FIA elnöke szerint ebből valami jó is kisülhet. Hosszú idő után először szólalt meg nyilvánosan Jean Todt.

részletek
Olvastad már?