Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 18. vasárnap

F1 - Történelem

A Formula-1 áldozatai  

A királykategória története nemcsak benzinnel és gumival, hanem vérrel is íródott - mennyit tudsz azokról a férfiakról, akik életüket áldozták álmuk beteljesítéséért?

Nagy autósport-kvíz (50 kérdés)  

Tíz helyett 50 kérdést válaszolnál meg, s nemcsak egy témában szeretnéd összemérni tudásod a többiekkel, hanem az autósport minden területén? Akkor itt a helyed: töltsd ki a nagy autósport-kvízt, és lássuk, hova kerülsz a ranglistán?

A 2000-es évek  

Bár a 21. század első évtizede nagyrészt Michael Schumacher sikereitől volt hangos, felnőtt egy, sőt, két új pilótageneráció is - de mennyire emlékszünk a mezőny végén történtekre?

A Bahreini Nagydíjak története  

A Bahreini Nagydíj sokkal több annál, mint holmi aszfaltcsík a sivatag közepén, újabban méretes reflektorokkal körbekerítve. A szahíri pálya az elmúlt több mint egy évtizede során számos izgalmas és emlékezetes pillanatot szolgáltatott a Formula-1-ben. Kvízünkben letesztelheted, mennyire ismered az ország F1-es múltját.

A Formula-1 hőskora (1950-1970)  

Fangio, Ascari, Moss, Brabham: legendás nevek egy legendás korszakból. Míg a 70-es, 80-as évekről sokaknak vannak személyes emlékeik, a Formula-1 első két évtizede már olyan távoli, hogy csak azok ismerhetik, akik belemélyedtek a sport történelmébe. Lássuk, ki mennyit tud a hőskorról!

A Kínai Nagydíjak története  

Noha alig több mint egy évtizede debütált az F1 Sanghajban, számtalan emlékezetes versenyt hozott a Kínai Nagydíj − kvízünkben ezekre a pillanatokra is visszaemlékezünk, további érdekességek mellett.

A Monacói Nagydíjak története  

Szűk utcák, nehéz előzés, mégis számos feledhetetlen futam. Az F1 legrégebbi utcai pályája gazdag múlttal rendelkezik. Teszteld le tudásod: mennyit tudsz a Monacói Nagydíjak történetéről?

Az AFM nagykvíze  

Az Autósport és Formula Magazin korábbi munkatársa, Surányi Géza kvizkérdései.

Az Ausztrál Nagydíjak története  

Évről-évre a naptár legjobban várt versenye az Ausztrál Nagydíj - kvízünkben a verseny harminc éves történetére tekintünk vissza.

Enzo Ferrari, egy legenda alapítója  

Nem volt mérnök, nem volt valódi csapatfőnök sem, mégis olyat hozott létre, ami nélkül ma már nem elképzelhető a Formula-1. Mit tudsz Enzo Ferrariról?

Esős futamok  

Ha leszakad az ég, gyakran egy teljesen más verseny kezdődik. Ez a kvíz azokról a futamokról szól, amelyek lefolyásába részben vagy teljesen beleszólt az eső.

F1-es rekordok  

Az alábbi kvízben a Formula-1 rekordjaival kapcsolatos kérdésekre keressük a választ.

Formula-1 - Az elsők  

Az alábbi kvízben egy nagyon egyszerű kérdésre keressük a választ: ki volt az első versenyző, aki...?

Híres F1-es kanyarok  

Több versenypályán is hagyomány, hogy nevet adnak a kanyarjaiknak, amelyek az évek során beépültek a köztudatba. Mindent tudsz az F1 világának híres kanyarjairól?

Ki mondta? – Idézetek  

A Formula-1 résztvevői versenyhétvégénként több tucat mikrofon elé állnak, időnként pedig megszólalásuk maradandóvá válik. Te felismered, melyik kitől származik?

Mindentudó a Formula-1 világbajnok versenyautóiról  

Egy versenyző képességinek kamatoztatásához szükség van a jó technikai háttérre, legfőképp egy nagyszerű versenyautóra, amely a vb-címhez segíti pilótáját. Te mennyit tudsz az F1-es világbajnokok autóiról?

Mindentudó a Formula-1 világbajnokairól  

Neveiket arannyal vésik be a királykategória évkönyveibe, de tetteik néha megkopnak az idővel – te mennyit tudsz azokról, akik a világ legjobbjai voltak az F1 hat és fél évtizede során?

Nemzetiségek a Formula-1-ben  

Elég csak a résztvevők névsorára nézni, hogy lássuk, miért világbajnokság az F1: bár a sportág javában európai, találhatunk ausztrál versenyzőt, amerikai csapatot, ázsiai motorgyártót.

Utolsó győzelmek  

A kérdés egyszerű: melyik évben szerezte utolsó Formula-1-es futamgyőzelmét a megnevezett pilóta?
Olvastad már?