Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 8. szerda

Melbourne

Ocon mindenképp versenyezni akart, ezért viselt maszkot Melbourne-ben

Az egy év távollét utáni visszatérésre készülő francia nem akarta, hogy bármi is meggátolja abban, hogy rajthoz álljon az F1-es Ausztrál Nagydíjon – amelynek törléséről aztán félálomban értesült.

részletek

Grosjean éjszaka, Vetteltől tudta meg, hogy nem lesz futam

A Haas versenyzőjének álmatlan éjszakája volt, ezért váltott 3 órakor üzenetet Vettellel, akitől megtudta, a repülőtérre tart. A némettel a Ferrari közölte, hogy a nagydíj elmarad, hazamehet – pedig a bejelentés ekkor még messze volt.

részletek

Nincs több koronavírusos az Ausztráliában ragadt McLaren-csapattagok között

Az istálló 16 tagja nem utazhatott haza Melbourne-ből, karanténba kellett vonulniuk. Jó hír, hogy a fertőzött csapattag már tünetmentes, a további hét teszt pedig negatív eredményt hozott.

részletek

A Pirelli egyik emberének vírustesztje is pozitív lett

Az F1 hivatalos gumiszállítója közleményben tudatta, hogy egyik alkalmazottjának koronavírustesztje pozitív lett a végül elmaradt szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén.

részletek

Melbourne elnézést kért a rajongóktól

Meglehetősen későn, az első szabadedzés kezdete előtt kevesebb, mint két órával fújták le az Ausztrál Nagydíjat, ezért pedig a melbourne-i szervezők úgy érezték, bocsánatkéréssel tartoznak.

részletek

A nap, amikor totális idiótát csinált magából az F1

Miközben a legtöbb versenyszéria – sőt, sportág – felfüggesztette tevékenységét a koronavírus miatt, a száguldó cirkusz ismét csak káoszból és tanácstalanságból tudott jelesre vizsgázni.

részletek

Horner: Elkerülhetetlenek a további halasztások

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint ugyan még nem született hivatalos döntés róla, de minden bizonnyal a soron következő néhány verseny is az Ausztrál Nagydíj sorsára fog jutni.

részletek

További 14 McLaren-csapattag került karanténba

A wokingi gárda az F1-es Ausztrál Nagydíj törlése után további részleteket osztott meg arról, milyen lépéseket tettek és tesznek az egyik csapattagjuk által produkált pozitív koronavírusteszt után.

részletek

Három csapat akart csak versenyezni

Sajtóértesülések szerint csupán a Red Bull, az Alpha Tauri és a Racing Point támogatta a versenyhétvége megrendezését csütörtök este, a törlés után azonban ők is támogató közleményt adtak ki.

részletek

Megszületett a döntés: törlik az Ausztrál Nagydíjat!

Hosszú órák ellentmondásos hírei után, szűk két órával az első szabadedzés kezdete előtt az FIA, az F1 és a verseny szervezői végre bejelentették, hogy törlik a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

részletek

Sajtó: Lefújják az Ausztrál Nagydíjat

Drámai fejlemények után sajtóhírek szerint péntek hajnalban döntöttek a Formula-1 vezetői arról, hogy a paddockba begyűrűző koronavírus-fertőzés és a McLaren visszalépése nyomán mégsem rendezik meg a hétvégi Ausztrál Nagydíjat. Ám a hivatalos közlemény késik, és egyre ellentmondásosabbak a hírek.

részletek

Összesen kilenc tesztet végeztek el Melbourne-ben

A McLaren döntése után közleményt adtak ki az Ausztrál Nagydíj szervezői és a Formula-1 illetékesei is: egyelőre mérlegelik, mi legyen a következő lépés, de az elsődleges szempont a biztonság.

részletek
Olvastad már?