Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. március 31. kedd

AusztrálNagydíj

Ocon mindenképp versenyezni akart, ezért viselt maszkot Melbourne-ben

Az egy év távollét utáni visszatérésre készülő francia nem akarta, hogy bármi is meggátolja abban, hogy rajthoz álljon az F1-es Ausztrál Nagydíjon – amelynek törléséről aztán félálomban értesült.

részletek

Grosjean éjszaka, Vetteltől tudta meg, hogy nem lesz futam

A Haas versenyzőjének álmatlan éjszakája volt, ezért váltott 3 órakor üzenetet Vettellel, akitől megtudta, a repülőtérre tart. A némettel a Ferrari közölte, hogy a nagydíj elmarad, hazamehet – pedig a bejelentés ekkor még messze volt.

részletek

Nyilvánosan kért bocsánatot az F1 vezére

Chase Carey nyílt levélben üzent a rajongóknak, akik úgy érezhették, becsapták őket a szezonnyitó törlésével. A Formula-1 a lehető leghamarabb folytatódni fog – de még nem tudják megmondani, mikor.

részletek

Marko: Mások is versenyeztek volna rajtunk kívül, de meg volt kötve a kezük

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nem ők lettek volna az egyetlenek, akik versenyeztek volna Ausztráliában, csak olyan nyomást gyakorolt a Ferrari és a Mercedes a klienscsapataira, hogy azok nem kaptak volna motort, ha igennel szavaznak.

részletek

Vasseur: Nem lett volna fair a McLaren nélkül versenyezni

Fred Vasseur és az Alfa Romeo a kezdetektől, amint felmerült a lehetőség, amellett kardoskodtak, hogy a McLaren nélkül ne legyen Ausztrál Nagydíj. Nekik is volt köszönhető a végleges döntés.

részletek

A Pirelli egyik emberének vírustesztje is pozitív lett

Az F1 hivatalos gumiszállítója közleményben tudatta, hogy egyik alkalmazottjának koronavírustesztje pozitív lett a végül elmaradt szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén.

részletek

Az exvilágbajnok nem fújta volna le az Ausztrál Nagydíjat

Alan Jones azt mondja, hogy ő akárhogy is, de megrendezte volna a hétvégi F1-es futamot - viszont a verseny pótlására, későbbi megrendezésére nem lát sok esélyt.

részletek

A Mercedes döntött Ausztráliában?

Beszámoltak egy késő esti telefonhívásról, amely minden bizonnyal sorsdöntő volt az ügyben - lehet, hogy emiatt született végül az a döntés, hogy halasszák el az F1-es szezonnyitót.

részletek

Melbourne elnézést kért a rajongóktól

Meglehetősen későn, az első szabadedzés kezdete előtt kevesebb, mint két órával fújták le az Ausztrál Nagydíjat, ezért pedig a melbourne-i szervezők úgy érezték, bocsánatkéréssel tartoznak.

részletek

Az FIA exelnöke szerint erre nincs bocsánat

Max Mosley azt mondja, hogy azt megbocsátják az ember, ha valaki rossz döntést hoz, de azt nem, hogy egyáltalán nem hoz döntést és határozatlan. Kitért az indianapolisi esetre is.

részletek

Podcast: Hol volt, hol nem volt az Ausztrál Nagydíj

Formula-1-es futam ugyan nem lesz ezen a hétvégén, mi azonban podcasttel igyekszünk betölteni a versenynaptárban és a szívünkben kialakult űrt. Mindent kibeszéltünk, amit a melbourne-i őrület kapcsán ki lehetett!

részletek

Carey: Itt a bizonyíték, hogy nem a pénz az úr

Nem hagyta szó nélkül Hamilton markáns véleményét az F1 vezetése. Chase Carey szerint az adott pillanatban mindig helyes döntést hoztak, és nem az anyagiak diktáltak.

részletek
Olvastad már?