Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 20. kedd

AusztrálNagydíj

Új ausztrál pálya rendezne futamot, ha Melbourne-t elviszi a vírus

Bár még messze van a 2021-es F1-es szezonkezdet, a Melbourne-re tervezett szezonnyitó kapcsán máris felmerültek aggályok a városban gyorsuló vírusterjedés okán. A rivális The Bend már lesben áll.

részletek

MotoGP: Törölték a Brit és Ausztrál Nagydíjat

Újabb áldozatokat szedett a koronavírus-járvány a gyorsaságimotoros-vb 2020-as naptárában: a szervezők bejelentették, hogy idén sem Silverstone-ba, sem Phillip Islandre nem látogat el a mezőny.

részletek

Mi történik, ha fertőzötteket találnak egy futamon?

Rendszeres vírustesztekkel indul újra a Formula-1. Az Ausztrál Nagydíjat egyetlen pozitív eredmény miatt fújták le, azóta viszont jóval többet tudunk a koronavírusról, így akár tíz beteg mellett is folytatódhat a hétvége.

részletek

Vettel legemlékezetesebb diadalai vörösben

Mintha csak nemrég csatlakozott volna Sebastian Vettel a Ferrarihoz, pedig az idei, utolsó már hatodik szezonja a csapattal – éppen ennyi ideig versenyzett a Red Bullnál is. Bár maranellói éveire nem sikertörténetként emlékezünk, ennek az időszaknak is megvoltak a dicső pillanatai. A Ferrari-színekben szerzett 14 győzelemből válogattuk ki a legfényesebb ötöt.

részletek

Racing Point: Versenyezhettünk volna Ausztráliában

Felhánytorgatja a múltat Otmar Szafnauer: a csapatfőnök szerint nagyon alacsony kockázattal meg lehetett volna tartani az Ausztrál Nagydíjat. Az F1 az óvatos döntést hozta meg.

részletek

Raikkönen először beszélt az Ausztrál Nagydíjon történtekről

A történelem egyik legabszurdabb versenyhétvégéjeként vonult be a köztudatba az idei szezonnyitó, amiről most először beszélt a helyszínt szélsebesen elhagyó Kimi Raikkönen.

részletek

Ricciardo: A tűzzel játszottunk Ausztráliában

A Renault ausztrálja eleinte nem tulajdonított nagy jelentőséget a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetnek, de úgy véli, ha kissé kaotikusan is, de jó döntés született a verseny törlésével.

részletek

Ocon mindenképp versenyezni akart, ezért viselt maszkot Melbourne-ben

Az egy év távollét utáni visszatérésre készülő francia nem akarta, hogy bármi is meggátolja abban, hogy rajthoz álljon az F1-es Ausztrál Nagydíjon – amelynek törléséről aztán félálomban értesült.

részletek

Grosjean éjszaka, Vetteltől tudta meg, hogy nem lesz futam

A Haas versenyzőjének álmatlan éjszakája volt, ezért váltott 3 órakor üzenetet Vettellel, akitől megtudta, a repülőtérre tart. A némettel a Ferrari közölte, hogy a nagydíj elmarad, hazamehet – pedig a bejelentés ekkor még messze volt.

részletek

Nyilvánosan kért bocsánatot az F1 vezére

Chase Carey nyílt levélben üzent a rajongóknak, akik úgy érezhették, becsapták őket a szezonnyitó törlésével. A Formula-1 a lehető leghamarabb folytatódni fog – de még nem tudják megmondani, mikor.

részletek

Marko: Mások is versenyeztek volna rajtunk kívül, de meg volt kötve a kezük

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint nem ők lettek volna az egyetlenek, akik versenyeztek volna Ausztráliában, csak olyan nyomást gyakorolt a Ferrari és a Mercedes a klienscsapataira, hogy azok nem kaptak volna motort, ha igennel szavaznak.

részletek

Vasseur: Nem lett volna fair a McLaren nélkül versenyezni

Fred Vasseur és az Alfa Romeo a kezdetektől, amint felmerült a lehetőség, amellett kardoskodtak, hogy a McLaren nélkül ne legyen Ausztrál Nagydíj. Nekik is volt köszönhető a végleges döntés.

részletek
Olvastad már?