DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök

AusztrálNagydíj

„Gyorsabb volt a Ferrari autója” – McLaren

A wokingiak F1-es főnöke nem ért egyet Norrisszal: Andrea Stella szerint nem a stratégián úszott el a második hely esélye az Ausztrál Nagydíjon.

részletek

F1Stat: Megszakadó szériák

Sainz 27 év után az első „visszatérő” F1-es győztes, a Mercedes 2018 óta először szenvedett kettős kiesést, megszakadt Verstappen szériája, Norris rekordot döntött. Melbourne-i statisztikák.

részletek

Diadal és gyász – vasárnapi autósportos hírek

Miközben a világ Carlos Sainz nagyszerű futamgyőzelmét ünnepelte, egy szörnyű tragédia borította gyászba a magyar autósportot – ez történt vasárnap az F1-ben és azon kívül.

részletek

Podcast: Elégtétel Ausztráliában

Két hét alatt a kórházi ágyból a dobogó tetejére: a „munkanélküli” Carlos Sainz fényes győzelmet aratott, miközben Verstappen és a Mercedes nullázott.

részletek

Marko: Checo visszafelé haladt!

Verstappen valószínűleg akkor se nyerte volna meg a versenyt, ha nem esik ki – erre utalnak Helmut Marko szavai, aki szerint Perez nem lehet annyival lassabb, mint amennyit kapott.

részletek

Wolff le van sújtva, nem tud pozitív lenni

A McLaren 40 másodperccel a Mercedes előtt jár, miközben tavaly ugyanitt gyakorlatilag utolsók voltak – Wolff nehezen viseli a helyzetet, de nem érzi úgy, hogy távoznia kellene.

részletek

„Minden versenyző ezt tenné” – Alonso

Nem ért egyet a büntetésével a kétszeres F1-es világbajnok: szerinte keményen, de fair módon versenyzett Russell ellen. Az Aston elfogadja az ítéletet.

részletek

Alonsót megbüntették „potenciálisan veszélyes” vezetésért a Russell-baleset kapcsán

A felügyelők úgy ítélték meg, hogy indokolatlanul lassan és kiszámíthatatlanul vezetett a spanyol, ezért 20 másodpercet hozzáadtak az idejéhez, így hatodikról nyolcadiknak esett hátra.

részletek

Vasseur: Jó úton vagyunk, Sainz pedig csodás volt

A Ferrari-vezér boldog az előrelépés miatt, Sainz visszatérését pedig fantasztikusnak tartja. A francia csapatfőnök Leclerc-t és Bearmant is megvédte.

részletek

„Nem változtatott az eredményen az utasítás” – Norris

Lando Norris szerint akkor sem változott volna a verseny végeredménye, ha a csapat nem rendeli el a pozíciócserét – ezzel csak esélyt adtak maguknak Leclerc gyorsabb utolérésére.

részletek

Piastri: Korrekt döntés, Norris gyorsabb volt nálam

Oscar Piastri szívesen állt volna a dobogón hazai közönség előtt, ám egyetért a csapatutasítással Norris elengedése miatt. Az ausztrál Verstappen kiesését is véleményezte.

részletek

„Akik ismerik, tudják, mire képes” – Sainzt méltatták a dobogósok

Leclerc és Norris is elismerő szavakkal illette az F1-es Ausztrál Nagydíj győztesét. A spanyol elmondta: nem azért versenyez, hogy másoknak bizonyítson.

részletek