DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen ellenfeleket akar, nem sprintet

Az újabb sprintes módosítási terv kapcsán Max Verstappen elmondta: az F1-nek több erős, harcolni képes csapatra van szüksége, nem sprintekre.

A világbajnoki címvédő már a versenyhétvége kezdetén szót emelt azon tervezet ellen, melynek értelmében megváltoztatják a sprintes hétvégék lebonyolítását, méghozzá oly módon, hogy egy külön időmérőt kapnának a sprintek, melyeken akár az egykörös lebonyolítás is visszatérhet az F1-be. Max Verstappen az időmérőt követően részletesebben is szót ejtett az elképzelésről, melynek finoman szólva sem nagy rajongója…

„Ezekkel a programokkal együtt még intenzívebb lesz a hétvége, pedig már így is nagyon sok versenyünk van” – mondta, majd így folytatta: „Megértem, hogy minden egyes napot izgalmassá akarnak tenni, de ezt úgy is meg lehetne oldani, hogy kétnaposak lesznek a versenyhétvégék, s így a szombat és a vasárnap tényleg izgalmas lehet.”

cars



„Olyan szezonokat bővítünk így, amelyek így is 24–25 futamból fognak állni hamarosan, ha tovább töltjük ily módon, az nekem már nem éri meg, mert nem élvezem. A sprintverseny számomra a túlélésről szól, nem a versenyzésről. Ha gyors az autód, akkor nem éri meg kockáztatnod, én itt rendszerint csak egyben akarom tartani az autómat, hogy gondoskodjak arról, hogy vasárnap is rendben legyen” – mondta a kétszeres világbajnok, majd arról is elmélkedett, hogy egyáltalán szüksége van-e az F1-nek a sprintekre:

„Az F1 arról szól, hogy a legtöbbet hozd ki magadból az időmérőn és egy jó versenytávot fuss vasárnap. Ez a sport DNS-e! Nem értem, nem tudom, hogy miért kell megváltoztatnunk. Elég jó az akció így is, hogyan lehetne még jobb? Úgy, hogy az autók közelebb vannak egymáshoz, és többen harcolhatnak a győzelemért. Ezzel a show magától is még jobb lenne, egészen szenzációs lenne, ha hat-hét csapat küzdene az élen – és nem is kellene máson változtatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: