DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda

Sprint

Délelőtti sprintek: Hivatalosak a kezdési időpontok

Az F1-es sprinthétvégék szombati futamának és időmérőjének startjával eddig adós volt az FIA. Az első 2024-es sprint miatt hajnali ötkor kell kelnünk.

részletek

Dupla bemutató, Horner-vizsgálat – hétfői F1-es hírek

Lehullt a lepel a Williamsről és a Stake-ről, belső vizsgálat a Red Bullnál, változik a sprinthétvégék lebonyolítása: egy helyen a nap legfőbb hírei.

részletek

Bejelentés: Így változik a sprinthétvégék lebonyolítása

Ülésezett az F1 Bizottság: módosul a sprintformátum, növelik az egy szezonban használható motorok számát, változik a DRS-használat – itt vannak a döntések.

részletek

Ez a kulcsa a Ferrari sprintes sikereinek?

A maranellóiaknál is észlelték, hogy átlagban jobban szerepelnek a sprintes F1-es hétvégéken: Enrico Cardile adott erre egy magyarázatot.

részletek

„Legalább kijelentenénk, hogy az egy ostoba verseny” – Wolff a fordított rajtrácsról

A Mercedes F1-es főnöke nem rajong ugyan a sprintekért, de olyan tekintetben örülne a fordított rajtrácsnak, hogy azzal végleg elkülönülnének a nagydíjaktól.

részletek

Hivatalos: Itt rendeznek F1-es sprinteket 2024-ben

Akárcsak idén, jövőre is hat helyszínen láthatunk sprintet: két új helyszín is debütál ilyen téren. Az esetleges további változtatásokról még tárgyalnak.

részletek

Hogyan befolyásolták a sprintek a MotoGP vb-harcát?

Martin lett a MotoGP-ben idén debütáló sprintfutamok koronázatlan királya, a régi rendszer szerint viszont Bagnaia még kényelmesebben lett volna kétszeres világbajnok.

részletek

Mit csinál az F1 a sprintekkel 2024-ben?

Fordított rajtrács, sprintbajnokság, pont a sprintkvalifikációért, miegymás: ötletek vannak, igazi megoldás nincs. Az eltörlésük nem opció.

részletek

Verstappen-pole, Hamilton- és Sainz-betli – szombati F1-es hírek

Piastri megúszta, Alonso kifakadt az időmérőre, fordított rajtrács jöhet a sprinteken, vasárnapra maradt a bajnoki döntő az F2-ben és a MotoGP-ben.

részletek

Jöhet a fordított rajtrács a sprinteken?

Sajtóhírek szerint ez az ötlet is felmerült az F1 Bizottság ülésén: állítólag mindezt az időmérőért járó pontokkal ellensúlyoznák. A helyszínekről döntés születhetett.

részletek

Mi a baj az F1-es sprintekkel?

Verstappen és Norris is kritizál, a megoldás egyelőre nem látszik: mi a baj a sprintfutamokkal és mit lehetne változtatni rajtuk?

részletek

Verstappen nyert és beleszállt az F1-be – szombati hírek

Max Verstappen lett a sprintkirály, miután az idei hat kiírásból négyet is a 2023-as világbajnok nyert meg, ám ennek ellenére páros lábbal szállt bele ebbe a formátumba.

részletek