DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Sprint

Lázadás a MotoGP-ben? – Bónuszt követelnek a motorosok a sprintekért

A gyári Ducatihoz igazolt Enea Bastianini menedzsere szerint néhány futam után „kitör a káosz”, ha a versenyzők nem kapnak extra pénzt az idén bevezetendő szombati versenyek után.

részletek

Minden, amit a MotoGP 2023-as szezonjáról tudni kell

Két új helyszín a naptárban, sprintversenyek, megcsappanó mezőnylétszám, szigorúbb műszaki előírások: összeszedtük a legfontosabb információkat a MotoGP idei évadjáról!

részletek

Sprintek, naptárak, bomba Ferrari – szerdai hírek

Utoljára ülésezett idén a WMSC, amely több F1-es döntést is hozott, miközben a száguldó cirkusz már 2026-ra is készül: egy csokorba gyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

részletek

Eltörli a vakcinakötelezettséget az F1

2023-ban már nem szükséges oltás ahhoz, hogy részt vegyen valaki az F1-es hétvégéken – de emellett döntött a Motorsport Világtanács a sprintekkel kapcsolatos költségek kérdésében is.

részletek

Pénzügyi engedményt kapnak az F1-es csapatok a több sprint miatt

Megtörtént a bejelentés a 2023-as Formula-1-es sprintekről, a duplájára nőtt versenyszám miatt pedig valószínűleg nagyobb engedményt kapnak a csapatok.

részletek

Hivatalos: Ezeken a helyszíneken lesz F1-es sprint 2023-ban

Elfogadták a tervezetet, az előzetes koncepcióval megegyező módon hat versenyhétvégén rendeznek F1-es sprintet 2023-ban: íme a helyszínek.

részletek

Spa is sprintet rendezhet 2023-ban

Sajtóhírek szerint az F1 kiválasztotta azt a hat helyszínt, amely sprintkvalifikációnak adhat otthont jövőre: az idei pályák közül csak kettő tűnik fel a listán, de bekerült például Baku és Austin is.

részletek

Győztes Russell, büntetett Alonso, bejelentésre készülő Haas – ez történt szombaton

George Russell nyerte a brazil F1-es sprintet, amely után kisajátította az első sort a Mercedest, Max Verstappen az első háromba sem fért be, Fernando Alonsót pedig megbüntették – szombati hírgyűjtés.

részletek

Vettel: Jobban kell együtt dolgoznunk Stroll-lal

Nem haragudott különösebben a pályáról való leszorítás miatt a csapattársára a négyszeres F1-es világbajnok a sprint után, de szerinte azért jobban is mérlegelhették volna mindketten a helyzetet.

részletek

Magnussen meg sem próbálta tartani az élmenőket

Nagyon élvezte az élen töltött első köröket a dán, de tudta, hogy irreális feladat lenne a három nagycsapat ellen harcolni, így inkább a közvetlen riválisokra és a pontszerzésre fókuszált a Haasszal.

részletek

Alonso: Már csak egy verseny, és végre vége!

„Egész évben kicsit ilyen volt” – fogalmazott csapattársa kapcsán az Oconnal ismét összeérő spanyol. A francia szerint a kétszeres vb-első a semmiből jött, és vasárnapra le fog higgadni.

részletek

Verstappen: A lágy gumin sem lettünk volna elég gyorsak

A vártnál sokkal nagyobb gumikopással szembesült a brazil sprinten a regnáló világbajnok, aki egyelőre verhetetlennek érzi a Mercedeseket. A szárnysérülés semmit sem számított szerinte.

részletek