DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Átalakíthatják az F1-es hétvégéket, már Bakutól jöhet a változás

Sajtóértesülés szerint szezon közben módosíthatnak az F1-es hétvégék lebonyolításán: a sprinteket érinti a változás.

Az Auto Motor und Sport számolt be saját forrásaira hivatkozva arról, hogy átalakulhatnak az F1-es hétvégék akkor, ha sprintes lebonyolítással rendezik őket. A portál úgy tudja, hogy az ilyen hétvégéken a második szabadedzés helyett egy új időmérő kerülhet be a programba.

Állítólag Stefano Domenicali szorgalmazza a változtatásokat, mivel értelmetlenek a második szabadedzések a sprintes hétvégéken, és szeretnének azzal kezdeni valamit. Az új terv szerint a pénteki időmérő a vasárnap futam rajtrácsát határozná meg, majd a szombati sprinthez tartozna egy külön kvalifikáció szombaton, így a sprint végeredménye nem befolyásolná a nagydíj rajtrácsát.

Az AMuS úgy tudja, hogy a csapatok támogatják az ötletet, és már az idei első sprintes hétvégén, Bakuban bevezethetik az új rendszert.

Mindez azonban egyelőre csak sajtóértesülés, az egyeztetések zajlanak, merülnek fel ötletek, gondolatok, a helyzet folyamatosan változik, így egyelőre biztosan nem várható hivatalos bejelentés egy végleges megoldásról.



f1sprint

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: