DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 29. csütörtök

Baku

F1Stat: Baku királyai és Alonso bombaformája

Alonso több mint 15 éve nem kezdte ilyen erősen a szezont, Perez és Leclerc is kiemelkedő Bakuban, a Williams nagyot villantott – azerbajdzsáni statisztikák.

részletek

„Egy kissé szánalmas volt” – Russell Verstappen viselkedéséről

A Mercedes pilótája egyértelművé tette, hogy még a kétszeres világbajnok miatt sem fog változtatni a hozzáállásán, mindazonáltal nem neheztel a hollandra.

részletek

Vasseur: Nem hülyítjük magunkat a hátrányunk kapcsán

Hiába a biztató egykörös tempó Bakuban, a Ferrari F1-es vezére tudja, hogy még mindig lemaradásban vannak a Red Bull-lal szemben.

részletek

Podcast: Red Bull vs. Ferrari minden szinten

Módosíthatják a pontrendszert, Baku két ásza uralta a hétvégét, de a pályán zajló Red Bull–Ferrari csatánál is fontosabb, ami a színfalak mögött zajlik.

részletek

Alonso máskor is segített a csapattársaknak

Korábban is előfordult már, hogy a spanyol versenyző igyekezett kisegíteni valamelyik csapattársát, ám ezt nem játszották be a közvetítésekben. Alonso szerint most fordult a kocka, a sportág részéről kedvesebbek hozzá ebből a szempontból.

részletek

„Egész versenyen az ütközés határán táncoltam” – Sainz

A Ferrari spanyol pilótája gyenge hétvégét teljesített Azerbajdzsánban, a futamon pedig saját bevallása szerint többször is közel került a bakui falakhoz.

részletek

Norris: Bakuban nem jelentettek sokat a fejlesztéseink

Bár működnek a McLaren fejlesztései, Bakuban nem sokat profitáltak belőlük – véli Lando Norris, aki szerint Miamiban többet jelentenek majd az újítások.

részletek

Hamilton megkérdőjelezte az FIA döntését

A hétszeres világbajnok nem feltétlenül ért egyet a bakui F1-es pályán tett módosításokkal. A Mercedes versenyzője szerint csak hátráltatta a pilótákat, hogy a célegyenesben később aktiválhatták a DRS-t.

részletek

Ne csak utcán: Megvan Perez újabb feladata

Christian Horner nem győzte dicsérni a hétvége mindkét versenyét, megnyerő Perezt, akit az utcák királyának nevezett, de tréfásan oda is szúrt neki.

részletek

Hamilton bosszús, de büszke a Mercedesre

Verstappenhez hasonlóan Hamilton számára sem jól jött ki a biztonsági autós fázis Azerbajdzsánban, ami bosszantja a britet, de látja a pozitívumokat is a hétvégében.

részletek

Russell: Verstappen csak magának ártott

Nem vár bocsánatkérést a világbajnoktól George Russell, akit egyébként továbbra is remek fickónak tart, de szerinte megjegyzéseivel csak magának ártott.

részletek

Riasztó volt a riválisok tempója – Marko

A Red Bull tanácsadója boldogan fogadta a csapat kiváló azerbajdzsáni eredményeit, azonban felhívta a figyelmet a Ferrari és az Aston Martin sebességére.

részletek