Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 9. csütörtök

FIA

Ezért titkolózik még mindig a Ferrari

Mattia Binotto adott egy magyarázatot arra, hogy miért nem akarnak részleteket közölni az FIA-val kötött, nagy botrányt kiváltó megállapodásukkal kapcsolatban.

részletek

F1-Archív: Vettelt (újra) szorongatja az FIA

A ferraris a bakui eset miatt került bajba, Toto Wolff szerint az F1 a Mercedes dominanciája ellenére is jó műsor, Alonso tagadja, hogy el akarja hagyni a McLarent, Raikkönen túlszárnyalja Hakkinent. Ezek voltak a sport hírei június 28-án 2000 óta.

részletek

Todt az FIA-Ferrariról: Az én lelkiismeretem tiszta

Az FIA elnöke szerint a szabályokat követve jártak el a nagy port kavaró Ferrari-ügyben - tudta, hogy a mellékzöngék a munkájával járnak, ezt elfogadta akkor, amikor elvállalta a pozíciót.

részletek

Megkapta az F1-es licenszet Imola

A korábbi nagydíjhelyszín közleményt adott ki, hogy jelezze: minden előírásnak megfelel és az FIA-engedélyt is meghosszabbította, hogy beugróként 2020-ban zárt kapus versenyt rendezhessen.

részletek

Hivatalos: Újabb három helyszínt töröltek a versenynaptárból

Az F1 pénteken egy közleményben nyilvánosságra hozta három újabb F1-es nagydíj törlését. Azerbajdzsánban, Szingapúrban és Japánban idén biztosan nem rendeznek nagydíjat.

részletek

Új szenzort kell betenni az F1-es autókba a Ferrari-FIA paktum miatt

Megvan a híres titkos egyezmény első hozadéka: egy új szenzort kell beszerelni az autókba már az egy hónap múlva esedékes szezonnyitóra is, így döntött az FIA.

részletek

Az FIA nem hitte el a Mercedes megoldását

James Allison szerint az FIA azt remélte, hogy túl bonyolult lesz kivitelezni a DAS-t, de a Mercedes technikai csapata rácáfolt erre - a szövetségnek muszáj volt szabályosnak nyilvánítania a megoldást.

részletek

Fordított rajtrácsos sprintfutam már az első 2020-as versenyeken?

A Formula-1 kísérleti jelleggel sprintfutamot rendezne időmérő helyett az egyik osztrák és brit hétvégén. Az FIA és a legtöbb csapat a formátum mellett áll, csak egyetlen istálló nem támogatta.

részletek

Rábólintott az FIA a költségcsökkentő szabályokra

A csapatok már a múlt héten megállapodtak, most pedig egy e-voksolás után az FIA Motorsport Világtanácsa is rábólintott a költséglimitet és az aerohendikepet is magában foglaló módosításokra.

részletek

Az FIA forródrótot létesített a csalások ellen

Minden eddiginél könnyebbé vált a visszaélések és a szabálytalanságok bejelentése az F1-ben, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség egy 0-24-ben elérhető „besúgóvonalat” hozott létre.

részletek

Mi történik, ha fertőzötteket találnak egy futamon?

Rendszeres vírustesztekkel indul újra a Formula-1. Az Ausztrál Nagydíjat egyetlen pozitív eredmény miatt fújták le, azóta viszont jóval többet tudunk a koronavírusról, így akár tíz beteg mellett is folytatódhat a hétvége.

részletek

Színes helyzetjelzőket kaphatnak az F1-es autók

Az FIA súlyos versenybalesetek kivizsgálása után több fejlesztési javaslattal állt az F1 elé: többek között megnövelnék az autók merevségét, valamint új fényszórókat helyeznének el rajtuk.

részletek
Olvastad már?