DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 24. péntek

FIA

Jöhetnek a szélesebb rajtkockák az F1-be?

Alan Permane rugalmasabb szabályokkal vagy szélesebb rajtkockákkal venné elejét az Esteban Oconéhoz és Fernando Alonsóéhoz hasonló büntetéseknek.

részletek

Megnyitotta a tendert az F1-es gumigyártóknak az FIA

Várja a jelentkezőket a gumibeszállítói posztra a 2025-től tartó időszakra a Nemzetközi Automobil Szövetség – bár a legnagyobb esélye a Pirelli maradásának van.

részletek

Miért volt kavar Alonso büntetése körül – és miért tartott ennyi ideig?

A dobogós ünneplés után elvették, majd órákkal később visszaadták a spanyol harmadik helyét – mutatjuk, mi miért történt az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon.

részletek

„Nem segített az FIA” – állítja a spái F2-es tragédia túlélője

Az Anthoine Hubert életét követelő balesetben érintett Juan Manuel Correa állítja: az FIA-tól semmilyen segítséget nem kapott az incidens után.

részletek

Autóbalesetben elhunyt az FIA-elnök fia

Saif ben Sulayem, Mohammed ben Sulayem fia Dubaiban vesztette életét egy autóbalesetben. Nyugodjon békében!

részletek

F1-Archív: Sisak miatt perelték Schumachert

A világbajnok a törvény előtt, az F2004 végre egy pályán az ellenfelekkel, megkapta a versenyengedélyt három induló, Susie Wolff a tesztpilótákat védelmezi: ezek voltak február 24. hírei 2000 óta.

részletek

Mit tud a Pirelli felturbózott esőgumija?

Előbb vezetik be az eredetileg 2024-re tervezett esőabroncsot: a hatékonyabb guminak melegítőpaplanra sincs szüksége. Az év során az FIA esős csomagját is tesztelni fogják.

részletek

Ezekben a kérdésekben döntött az F1 Bizottság

Többek között a gumiabroncsok, a rádióüzenetek, a pénzügyi szabályzat és pályákat illető változtatások kerültek terítékre az F1 Bizottság idei első ülésén, melyre Londonban került sor kedden.

részletek

Mit mondhatnak a pilóták, és mit nem?

Egyértelműsítette az FIA a versenyzők véleménynyilvánítására vonatkozó irányelveket, mely téma az elmúlt hetekben komoly viharokat kavart.

részletek

Mélyebb zsebre lesz szüksége az érkezőknek?

Várhatóan a jelenleg érvényben lévő 200 millió dolláros „belépési díj” emeléséről is szó fog esni az F1 Bizottság jövő heti ülésén – állítja Zak Brown.

részletek

„Engem nem az egó vezérel” – Domenicali kritikus Ben Sulayemmel

Mindenkinek a saját munkáját kellett volna végezni, az FIA-elnöknek nem szabadott volna a hibákat elkövetnie. Azóta letisztázták a szerepeket – mondja az F1 első embere.

részletek

Az FIA-elnök visszalép, az Audi az élre törne - szerda

Ben Sulayem átadta az F1-gyel kapcsolatos napi tevékenységeket, a BMW nem kér az F1-ből, az Audi pedig meg is hódítaná. Erről olvashattatok a Formulán szerdán!

részletek