Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 28. kedd

FIA

Újra kockás zászló dönt, tilos lesz takargatni

F1-es változásokat hagyott jóvá az FIA. A Japán Nagydíj bakija miatt változik a futam végére vonatkozó szabály, a teszteken sem lesz szabad az autókat rejtegetni, valamint 2021-es beszállítókról döntöttek.

részletek

Megszületett az ítélet Leclerc ügyében

Charles Leclerc-t és a Ferrarit azért idézte be az FIA a verseny után, mert jelentős eltérés volt a csapat által jelzett és az autóban található valós üzemanyagmennyiség között.

részletek

Ferrari-alkatrészeket foglalt le az FIA

Nem csillapodik a Ferrari körül fellángolt F1-es motorügy, sajtóértesülések szerint az FIA bekérte a maranellóiak üzemanyagrendszerének alkatrészeit, hogy más gyártóéval hasonlíthassa össze.

részletek

F1-Archív: Raikkönen visszavonul

Montoya a McLarenhez szerződik, Mosley és Ecclestone berág a Ferrarira, Bottas reménykedik, Irvine köszönetet mond, Valentino Rossi válaszút előtt - az elmúlt húsz év F1-es hírei november 17-én.

részletek

Motortrükközés: Az FIA minden csapattól választ kér

Két versenyen belül a második technikai direktívát adták ki a szövetség illetékesei. Nem csupán a gyanú középpontjában álló Ferrarinak, hanem minden istállónak részleteket kell beadnia az olajhasználatról.

részletek

A csapatok az FIA-t keresik a Ferrari motorja miatt

Két külön dologgal is az FIA-hoz fordultak a Formula-1-es csapatok, de nem kaptak választ - hivatalos óvás nincs, csak kérdezősködés, ez pedig egyelőre nem gátolja a Ferrarit.

részletek

Megint hibáztak a szervezők, változott a Japán Nagydíj végeredménye

Az utóbbi években többször is megtörtént, hogy valami nem stimmelt a kockás zászlós jelzéssel a Formula-1-ben. Japánban is rövidült a versenytáv egy körrel, így változott a pontszerzők névsora.

részletek

Steinert nem izgatja az esetleges büntetés

Nem izgul túlságosan az FIA által ellene indított eljárás miatt Günther Steiner, a Haas szókimondó csapatfőnöke. A formula.hu-nak csütörtökön, a Japán Nagydíj helyszínén egy legyintéssel és egy szokásos Steiner-vigyorral nyugtázta a kilátásba helyezett eljárás esetleges következményeit.

részletek

Példás büntetést kaphat a Haas csapatfőnöke

Súlyos következményekkel járhat Günther Steiner kirohanása Szocsiban: a csapatrádióban és személyesen is becsmérelte a stewardokat. Az olaszt kitilthatják a bokszutcából, de helyette a Haast is szankcionálhatják.

részletek

FIA: Semmi gond a Ferrari csapatutasításával

Szocsiban a bokszkiállási stratégia mindent eldöntött. A Ferrari nyíltan csapatutasítást alkalmazott előre megbeszélt taktika alapján, az FIA-t ez nem zavarja. A Mercedes és mindenki ugyanígy tesz.

részletek

Itt a hivatalos 2020-as F1-es versenynaptár

Az FIA jóváhagyta a 2020-as versenynaptár tervezetét, így hivatalossá vált, hol és mikor rendezik meg a rekordszámú 22 versenyt a következő szezonban. A 2021-es szabályokról október 31-én szavaznak.

részletek

Beszólása miatt bajba került a Haas főnöke

Günther Steiner az Orosz Nagydíjon egy kiszabott büntetés miatt lehülyézett egy meg nem nevezett versenybírót. Könnyen lehet, hogy az FIA felelősségre fogja vonni emiatt.

részletek
Olvastad már?