Steward
Héjas Szilárd
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 18. vasárnap

FIA

Todt nem nézi jó szemmel Vettel zúgolódását

Miközben folyamatos tárgyalások zajlanak 2021-ről, a négyszeres világbajnok kijelentette, a szabályokon múlik, folytatja-e pályafutását vagy sem. Az FIA elnöke nem értékeli az ilyen megjegyzéseket: az F1-ben mindenkinek boldognak kellene lennie, mivel szerencsés emberek.

részletek

Verstappen: Jöjjön a tankolás, ha így végig nyomhatjuk neki

2021-től visszatérhet a futam közbeni tankolás a hírek szerint. Ezt Max Verstappen és Valtteri Bottas is jónak tartaná, nem csak az eltérő stratégiák, hanem a keményebb csaták miatt is.

részletek

McLaren: Az FIA és az F1 döntsön, ne a csapatok

Andreas Seidl szerint a csapatoknak be kéne fejezni most már a panaszkodást, a 2021-től esedékes szabályokat pedig nem nekik kellen meghatározni, hanem Ross Brawnéknak, mert ők értenek hozzá.

részletek

Ezért húzták ilyen sokáig a döntést Verstappenékről

A leintés után három órával vált csak hivatalossá, hogy Max Verstappen megtarthatja az Osztrák Nagydíjon aratott győzelmét. De miért kellett ilyen hosszan várni erre a versenybírói döntésre?

részletek

F1-Archív: Vettelt (újra) szorongatja az FIA

A ferraris a bakui eset miatt került bajba, Toto Wolff szerint az F1 a Mercedes dominanciája ellenére is jó műsor, Alonso tagadja, hogy el akarja hagyni a McLarent, Raikkönen túlszárnyalja Hakkinent. Ezek voltak a sport hírei június 28-án 2000 óta.

részletek

Hamilton: A csapatoknak nem kéne beleszólni a szabályokba

A Mercedes ötszörös világbajnoka úgy érzi, a csapatoknak nem kellene, hogy beleszólása legyen a szabályok megalkotásába, mert mindegyik csak arra megy rá, hogy nekik jó legyen.

részletek

Vettel nem kapta meg a montreali győzelmet

Rendhagyó módon, miután a montreali büntetés felülvizsgálatának meghallgatását mostanra tűzték ki, a Francia Nagydíj hétvégéjén két futamgyőztest hirdetnek az F1-ben. Az FIA meghozta végső döntését.

részletek

Autósport-„olimpiát” rendez az FIA

Az FIA a Motorsport Világtanács legutóbbi ülésén bejelentette, hogy ősszel Rómában négy napos, olimpiai stílusú rendezvényt rendez majd, több szakágat felvonultatva.

részletek

Megegyeztek a csapatok: halasztják a 2021-es szabályokat

Most már biztos, hogy csak hónapok múlva ismerjük meg az új előírásokat: eredetileg a hónap végén kellett volna véglegesíteni a tervezetet, a tíz istálló azonban elfogadta, hogy csupán októberben érkezzenek konkrétumok.

részletek

A Ferrari nem fellebbez, de egy módon még megkaphatja a győzelmet

Mattia Binotto közölte az FIA-val, hogy a Ferrari nem nyújt be fellebbezést a kanadai büntetés miatt – ugyanakkor a csapatnak rendelkezésére áll egy alternatíva, amely következtében felülvizsgálhatják az ítéletet.

részletek

Parádésan sikerült Nagy Norbert bemutatkozása a FIA hegyi-Eb-n

Nagyszerűen sikerült Nagy Norbert bemutatkozása a hegyi Európa-bajnokságon. Az FIA által felügyelt sorozathoz a csehországi fordulóban csatlakozott a WTCR-dobogót is megjárt fiatal magyar versenyző, és rögtön a mezőny elején végzett.

részletek

Az üzemanyagrendszer is egységes lesz 2021-től

Ismét kiírt egy pályázatot az FIA. Most az üzemanyagellátási rendszer bizonyos komponenseinek gyártóját keresik: kettős célt szolgál, hogy standardizálják ezeket az alkatrészeket.

részletek
Olvastad már?