Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap

FIA

Da Costa: Mi leszünk a hét vicce

A Formula-E regnáló bajnoka szerint nagyon nem festett jó képet az elektromos sorozatról az első valenciai futam fináléja. Az FIA viszont épp a portugált hibáztatja a szokatlan jelenetekért.

részletek

Tizenöt évre tiltották el a verekedő gokartost

Példát statuált az FIA Luca Corberi ügyében: a Nemzetközi Bíróság az örökös eltiltást is számításba vette, végül 15 éves büntetést szabott ki a Gokart-vb-n őrjöngő olaszra.

részletek

Szabálymódosításokat akar az Aston Martin?

Igazságtalanságnak tartja a csapatvezető a 2021-es aerodinamikai előírásokat, amelyek bizonyos csapatokat hátrányba hoztak a többiekhez képest. Otmar Szfanauer kész jogi útra terelni az ügyet, hogy igazságot szolgáltasson csapatának.

részletek

Az FIA által is elismert virtuális bajnokságot szervez a Toyota

A Gazoo Racing globális e-sport bajnokságában áprilistól decemberig minden fordulóban más Toyota sportmodellel kell majd versenyezni a nagysikerű Gran Turismo videojátékban.

részletek

Hihetetlen nyomozás buktatta le a McLaren extra fékpedálját

A Formula-1-ben sosem fogynak ki a mérnökök az új ötletekből, és egy-egy technológiai újítás sokszor fontos tizedeket jelentett. Most visszatekintünk a McLaren zseniális 1997-98-as „csaló fékjére”.

részletek

Az FIA Bottas autóját foglalta le elsőként

Az FIA Valtteri Bottas Mercedesét foglalta le először egy átfogó vizsgálatra a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat követően. Idén minden verseny után alaposan ellenőrizni fognak egy-egy autót.

részletek

Örökre eltiltaná az FIA az ámokfutó gokartost

A létező legszigorúbb büntetést róná ki a tavalyi vb-n a társára rátámadó Luca Corberire a Nemzetközi Automobil Szövetség. Az ügyvédek Michael Schumacher spái dühkitörését felemlegetve védekeztek.

részletek

Binotto: Soha nem csaltunk a motorral

A Ferrari csapatfőnöke kerek perec kijelentette, hogy visszaesés és hosszas egyeztetés ide vagy oda, a vörösök soha nem csaltak, az erőforrás nem ettől volt erős. De akkor miért estek vissza hirtelen?

részletek

Kiszámolták: Grosjean 67G-s csattanást élt túl

Nemcsak, hogy túlélte, de csodával határos módon eszméletét sem veszítette, ennek köszönheti életét. Itt az FIA hivatalos jelentése, ami számos helyen hiányosságokat talált a biztonságban. A Haas is változtat.

részletek

Csalónak nevezte a Ferrarit, magyarázkodott

Kikotyogott titok miatt kényszerült magyarázkodásra az F1 egyik stewardja, Mika Salo, aki egy interjúban arról beszélt, vélhetően miről szólt a Ferrari és az FIA tavalyi paktuma.

részletek

F1-Archív: Sisak miatt perelték Schumachert

A világbajnok a törvény előtt, az F2004 végre egy pályán az ellenfelekkel, megkapta a versenyengedélyt három induló, Susie Wolff a tesztpilótákat védelmezi: ezek voltak február 24. hírei 2000 óta.

részletek

Eldőlt: Nem indulhat az orosz zászló alatt Mazepin

A Haas F1-es debütálás előtt álló versenyzőjét is érinti a Nemzetközi Doppingügynökség döntése, így ő sem indulhat az orosz zászló alatt – sőt, ha nyer, az orosz himnuszt sem fogják eljátszani neki.

részletek
Olvastad már?