Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 25. szombat

FIA

Az FIA nem tehet semmit a Mercedes megoldása ellen

A világbajnok F1-es istálló tavaly mutatott be egy végül abszolút nyerőnek bizonyuló új megoldást, az FIA pedig nem tud mit tenni az ellen, hogy elterjedjen, habár nem ért egyet ennek megjelenésével.

részletek

2021-ről beszéltek, 2020-ról döntöttek a csapatok

Pozitív fogadtatásra talált az FIA és Liberty londoni prezentációja, de szavazásra továbbra sem került sor, csupán kisebb jövő évi változásokról. Ugyanakkor több kép kiszivárgott a koncepció jelenlegi formájáról.

részletek

Módosítani kell a rajtlámpák elhelyezésén a magasabb hátsó szárnyak miatt

Szokatlan problémára derült fény az Ausztrál Nagydíjat követően: a mezőny végéről rajtoló Robert Kubica és Pierre Gasly nem látták a rajtot jelző lámpákat az autók magasabb hátsó szárnya miatt. Az FIA ezért már a következő Bahreini Nagydíjra módosítaná a lámpák elhelyezését.

részletek

Wolff: Nehéz lesz méltóképpen pótolni Charlie-t

A Mercedes csapatfőnöke elmondta, már a vasárnapi futam előtt világossá vált, hogy a csütörtök hajnalban elhunyt Charlie Whiting versenyigazgató fontosabb szerepet töltött be a sport életében, mint azt gondolták, ezért pótlása szinte lehetetlen lesz.

részletek

Brawn: Bomba ötlet volt a plusz egy pont

Remek versenyfutást láthattunk a leggyorsabb körért és az ezzel megszerezhető extra pontért Ausztráliában. Ross Brawn szerint tökéletes döntés volt bevezetni, felpörgeti a záró szakaszt.

részletek

Kijelölték Whiting ideiglenes utódját

A Charlie Whiting váratlan halála jelentette mély gyászhangulat ellenére a Formula-1-ben a műsornak muszáj folytatódnia, ezért az FIA fél napon belül döntött arról, ki veszi át a szakember számos feladatát az Ausztrál Nagydíjon.

részletek

Kivel pótolják Charlie Whitingot?

Lesújtó hírre ébredt Melbourne a 2019-es évadnyitó Ausztrál Nagydíj sajtónapján, csütörtökön: váratlanul elhunyt az egész F1 egyik gerincoszlopának számító versenyigazgató, Charlie Whiting. A brit szakember halála megrázta az egész sportot, a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) pedig pótolnia kell őt, ami nem könnyű feladat.

részletek

Hivatalos: Pontot fog érni a leggyorsabb kör az F1-ben

Mostantól nem csak a futam helyezéseiért kaphatnak pontot az F1-es pilóták, a hétvégi Ausztrál Nagydíjtól kezdve minden versenyen futott leggyorsabb kört is jutalmaz a Nemzetközi Automobil Szövetség.

részletek

Szabálytalan a Williams, át kell építeni

Csőstül jön a baj a Williamsre, sajtóértesülések szerint a csapat idei autójának több elemét is szabálytalannak minősítette az FIA. A szezonnyitóig mindössze néhány napjuk van, miközben a technikai igazgatójuk távol, a többiek pedig már a teljesítménynöveléssel foglalkoznak.

részletek

Sajtó: Pontot érne a leggyorsabb kör

Az utolsó pillanatban változhat a 2019-es versenyszabályzat a Formula-1-ben, sajtóinformációk szerint ugyanis esély nyílik arra, hogy már az idei évben pontot kapna, aki megfutja a leggyorsabb kört.

részletek

Jean Todt bánja, hogy negatív az F1 légköre

Az emberek folyton csak azt nézik, hogy mi az, ami nem működik – fakadt ki az FIA elnöke, aki szerint az F1 kulcsfiguráinak sokkal pozitívabb szemlélettel kellene rendelkezniük.

részletek

F1-Archív: Sisak miatt perelték Schumachert

A világbajnok a törvény előtt, az F2004 végre egy pályán az ellenfelekkel, megkapta a versenyengedélyt három induló, Susie Wolff a tesztpilótákat védelmezi: ezek voltak február 24. hírei 2000 óta.

részletek
Olvastad már?