Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 25. péntek

FIA

Az FIA egyszerűbb motorokat akar 2023-tól

Az FIA elnöke, Jean Todt kifejezte abbéli reményét, hogy a Volkswagen valóban komolyan fontolóra veszi az F1-es szerepvállalást, miközben a jövő üzemanyagának bevezetésén is gondolkodnak.

részletek

FIA: Hamilton szabályt sérthetett a pólójával

A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálja, Lewis Hamilton megsértette-e sport alapelveit, amikor olyan pólóban állt fel a Toszkán Nagydíj dobogójára, amelyen a rendőri brutalitásokra hívta fel a figyelmet.

részletek

Sajtó: Monzától tiltják a motormódot

Sajtóértesülés szerint Spában még nem vezetik be az időmérós motormód betiltását, de az Olasz Nagydíjon már nem használhatja azt senki - a hírek szerint két gyártó elégedetlen a döntéssel.

részletek

Podcast: 10 pusztító közhely az F1-ről

Ugye nektek is égnek áll a hajatok, ha valami éktelen ökörséget hallotok az F1-ről? Ez nem sport, csak aludni lehet rajta, és így tovább… Összeszedtük és ízekre téptük azt a 10 mondatot, amitől felforr az agyvizünk!

részletek

Megvan: Mindenki aláírta a Concorde-szerződést

Az FIA és az F1 közösen jelentette be, hogy mindenki aláírta az új szerződést, így a sportág hosszabb távon is fenntartható lesz - visszafogott költségeket és szorosabb versengést ígérnek.

részletek

Újabb botrány készül: az FIA ellenőrzi az ERS-t

Újabb botrány készül kirobbanni a Formula-1-ben, miután az FIA további tervrajzokat kért be a csapatoktól. Állítólag kaphattak egy fülest, hogy valamelyik gyártó trükközik az energiavisszanyeréssel.

részletek

F1-Archív: Nem Raikkönen megy a Red Bullhoz

A Ferrarit megvádolták, Lauda keményen ostorozta egykori csapatát, Michael Schumacher rekorddal szerzett bajnoki címet, Ralf Schumacher fellebbviteli tárgyaláson bizonygatta ártatlanságát, Raikkönen egy évvel hosszabbított: ezek voltak az F1-es hírek augusztus 19-én.

részletek

Honda: Hogy fogják ellenőrizni a motorbeállítást?

A Honda Formula-1-es részlegének technikai igazgatója Toyoharu Tanabe örül neki, hogy a három kiemelkedő autó közül övék az egyik, viszont kétségeit fejezte ki az időmérős motormód betiltása iránt.

részletek

A defektek miatt változtatnak a 2021-es autókon

Az FIA biztonsági okokból módosít az F1 2021-es technikai szabályzatán, miután a Brit Nagydíjon defektsorozatnak lehettünk szemtanúi. Jelentősen csökkenhet a leszorítóerő.

részletek

Három csapat fellebbezett, kettő visszalépett

Végül nem fordultak öten az FIA Fellebbviteli Bíróságához a Racing Point másolási ügyében: a Renault és a Ferrari tartott ki amellett, hogy szigorúbb ítéletre van szükség, a rózsaszín istálló pedig enyhítésért fellebbez.

részletek

Átgondolja a felvezető körös szabályt az FIA

Michael Masi elmondta: a Haas büntetéssel végződő hungaroringi felvezető körös rádiókommunikációja után át fogják gondolni, érvényben maradjon-e az ezt tiltó technikai direktíva.

részletek

Miért dolgozhatott a leállás alatt a Honda?

Az FIA szerint még mindig jobb volt így, mintha később megint be kellett volna zárni a komplett európai "csomagot" amiatt, mert Japánban teljesen másképp alakult a koronavírus, mint Európában.

részletek
Olvastad már?