Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 19. péntek

FIA

FIA: Itt a végső döntés a delfinezés ellen és a 2026-os motorszabályok

Az FIA meghozta a végleges döntését a delfinezés megfékezését illetően és biztonsági kérdésekben is állást foglaltak. Eközben pedig megszületett a megállapodás a 2026-os motorszabályokról is.

részletek

Vettel szerint zöldebb futamokra van szükség

Új ötlettel állt elő a környezetbarát versenyhétvégékért Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok szerint a sportág segíthetne a promótereknek zöldebb megoldásokat az egyes helyszíneken.

részletek

Kemény(k)edés: Határozottabbá, de jobbá is vált-e az FIA működése?

Már alig fél év elteltével is érződik némi változás a tavaly decemberben megválasztott új elnök, Mohammed ben Sulayem vezetésével a Nemzetközi Automobil Szövetségnél, ám amennyire örvendetes bizonyos szempontból az új irány, legalább annyi problémát és kritikát vet fel, amelyet a versenyzők és a csapatok rendre meg is fogalmaznak.

részletek

Steiner szerint hibát követett el az FIA

Jogtalannak véli Günther Steiner, hogy pilótájának a fekete-narancs zászlót lengették a futam elején. A Haas csapatfőnöke szerint Kevin Magnussen autója biztonságos állapotban volt.

részletek

Halálos fenyegetéseket kapott Michael Masi

Először beszélt arról a korábbi F1-es versenyigazgató, hogyan élte meg az Abu Dhabi Nagydíjon elkövetett hibája utána rá zúduló gyűlölethullámot: a világ legutáltabb emberének érezte magát.

részletek

Verstappen: Az FIA amatőröknek néz minket

A Magyar Nagydíj időmérőjét követően újra felhangosodtak a pályahatárok miatti elégedetlenkedések a pilóták részéről. Verstappen szerint amatőrnek nézi őket az FIA.

részletek

Horner: A pattogás könnyen megszüntethető

Továbbra sem ért egyet az jövő évre vonatkozó változtatásokkal Christian Horner. A Red Bull csapatfőnöke szerint a delfinezésre vonatkozó módosításoknak semmi köze a biztonság kérdéséhez.

részletek

Elmagyarázta az FIA, mi történt a VSC végén

A virtuális biztonsági autós fázis végét jelző üzenet után szokatlanul sok idő telt el Le Castellet-ben a zöld zászlóig, Perezék erre fogták a dobogó elbukását is – most kiderült, mi is történt.

részletek

Óvást nyújthat be a Ferrari az új szabályok ellen

A maranellóiak is azon csapatok közé tartozhatnak a hírek szerint, akik ellenzik az FIA 2023-ra tervezett változtatásait. Az olaszok állítólag óvást akarnak benyújtani a módosítások ellen.

részletek

Horner: Egy bizonyos csapat lobbizik…

A Red Bull F1-es csapatvezetője szerint főként a Mercedes áll a hátterében a 2023-ra bevezetendő, a pattogás megszüntetését célzó módosítások mögött – pedig már kései egy ilyen beavatkozás.

részletek

Hat csapat a delfinezés miatti szabálymódosítás ellen

Értesülések szerint hat csapat is készen áll arra, hogy ellenvéleményét fejezze ki a 2023-ra bevezetni kívánt szabályváltozásokkal kapcsolatban, melyek a delfinezés kiküszöbölését céloznák meg.

részletek

Az FIA előállt a delfinezés elleni tervével

Az idei szabályváltozások legrosszabb nem várt hozománya a delfinezés, amelyen lassan, de biztosan kezdenek úrrá lenni a csapatok, az FIA azonban drasztikus lépésekre készül.

részletek