Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek

FIA

Megromlott az F1 és az FIA kapcsolata?

Az F1-es szezon közben többször is felmerült, hogy feszültségek lehetnek Mohammed ben Sulayem FIA-elnök és a FOM között – ezt most előbbi határozottan tagadta.

részletek

Az FIA is vizsgálhatja Perez monacói balesetét?

Maga az elnök, Mohammed ben Sulayem nyilatkozott arról, hogy nyitottak arra, hogy utánajárjanak a mexikói időmérős autótörésének, amennyiben valaki hivatalosan ezt kéri tőlük.

részletek

Új elemek a keréknél esőben, változó DRS-használat

Több területen is döntést hozott az F1 Bizottság: kiderült, hogyan javítanák a látási viszonyokat vizes pályán, de belenyúlnak a DRS-használat szabályaiba is jövőre – igaz, csak a sprinteken.

részletek

F1-Archív: Raikkönen visszavonul

Montoya a McLarenhez szerződik, Mosley és Ecclestone berág a Ferrarira, Bottas reménykedik, Irvine köszönetet mond, Valentino Rossi válaszút előtt - az elmúlt húsz év F1-es hírei november 17-én.

részletek

„Nem felejtettem el, mi történt Felipe Massával Magyarországon”

Andreas Seidl a brazil pilóta 2009-es hungaroringi balesetével emlékeztetett arra, hogy milyen veszélyes lehet egy autóról leszakadó elem. A német szakember szerint a szabályok nem lehetnek elnézőek.

részletek

Gyanús Helmut Markónak, ami az FIA-nál történt

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója nem érti, hogyan kerülhetett nyilvánosságra a költségsapka megszegésének ténye a FIA hivatalos közleményének kiadását megelőzően.

részletek

„Hosszú távon az F1 profitál a költségügyből”

Mika Hakkinen szerint nem is az anyagi vagy aerodinamikai büntetés, hanem a Red Bull sajtóban történt meghurcolása jelentheti majd az igazi elrettentő erőt a későbbi túlköltekezések ellen.

részletek

Gasly: Nem szóltak, hogy vissza kell adnom a pozíciót

A francia pilóta elmondása szerint az ötmásodperces büntetést megelőzően a versenyirányítás nem jelezte csapata felé, hogy vissza kell adnia a pozíciót Lance Stroll számára.

részletek

Horner: Negyed-fél másodpercet jelent körönként a büntetés

Drákóinak nevezte a szélcsatornában eltölthető idő csökkentését a Red Bull F1-es csapatfőnöke, aki Mexikóban elismételte: nem származott teljesítménybeli előnyük a 2021-es túlköltekezésből.

részletek

Sajtó: A Red Bull elismerte bűnösségét

Az Aston Martin és a Red Bull aláírta az FIA megállapodását, ezzel a két csapat bevallotta a költséglimit megszegését és elfogadta a felajánlott büntetési tételeket.

részletek

Palou: Unfair a szuperlicensz rendszere

Az IndyCar 2021-es bajnoka szerint az FIA által felállított követelményrendszer igazságtalan azokkal szemben, akik a megszokott iránytól eltérő módon kívánkoznak a Formula-1-be.

részletek

Rosberg: Az FIA csak veszíthet a Red Bull-ügyön

A 2016-os F1-es világbajnok szerint semmiképp sem jöhet már ki jól a költséglimitügyből a Nemzetközi Automobil Szövetség, akár enyhe, akár súlyos büntetést rónak ki az energiaitalosokra.

részletek