Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. november 24. kedd

FIA

F1-Archív: Raikkönen visszavonul

Montoya a McLarenhez szerződik, Mosley és Ecclestone berág a Ferrarira, Bottas reménykedik, Irvine köszönetet mond, Valentino Rossi válaszút előtt - az elmúlt húsz év F1-es hírei november 17-én.

részletek

Daru és versenyzők egyszerre a pályán – az FIA elismeri hibáját

A Török Nagydíj időmérőjének legveszélyesebb körülményét talán nem is az eső és a tapadáshiányos aszfalt okozták, hanem az a pillanat, amikor az FIA zöld utat adott a mezőnynek, miközben egy munkagép még a bukótérben közlekedett.

részletek

A Red Bull szabálymódosítást kér az FIA-tól

Az energiaitalos csapat 2021 után is megtartaná a mellőle távozó Honda erőforrásait, ám túl sok pénzt nem akar rájuk költeni, ezért az FIA-hoz fordul segítségért. A fejlesztések befagyasztását kéri.

részletek

Betiltották a Racing Point-féle másolást

Szabály született a 2020-as szezon vitatott autótervezési technikája ellen – a jövő évtől nem lesz lehetséges olyan módszerekkel lemásolni egy rivális autóját, mint a Racing Point tette a Mercedesszel.

részletek

Az FIA válságértekezletet hív össze a motorok miatt

Mind a csapatvezetők, mind pedig a rajongók részéről össztűz zúdult az FIA-ra az F1-ben jelenleg érvényes motorszabályok miatt, miután a Honda bejelentette távozását. Válságértekezletet tart az FIA.

részletek

Vésztervvel készül az F1 a zord hétvégére

A németországi Eifel környéke eddig nem kedvezett az F1 számára, köd miatt mindkét pénteki F1-es szabadedzést törölni kellett. Az FIA összeállít egy alternatív forgatókönyvet.

részletek

„Nem voltak helyesek Hamilton büntetőpontjai”

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi elmagyarázta, miért vonták vissza utólag a felügyelők a brit két büntetőpontját. A mercedeses vádjára is reagált, miszerint büntetésekkel akarják megállítani őt.

részletek

Hamilton tudja, hogy az FIA reagál majd a pólóbalhéra

Már előre számít arra a világbajnoki éllovas, hogy a legutóbb, Mugellóban viselt, erősen megosztó ruházata miatt akár új szabályt is hoznak majd, de úgy véli, semmilyen regula nem állítja meg őt.

részletek

Mol: A Ferrarinál nem csak a motorral van gond

A holland Ziggo Sport kommentátora, Olav Mol elmondta a véleményét az FIA és a Ferrari titkos egyezményéről, ahogyan arra is kitért, szerinte miért ilyen gyengék idén az olaszok.

részletek

Az FIA egyszerűbb motorokat akar 2023-tól

Az FIA elnöke, Jean Todt kifejezte abbéli reményét, hogy a Volkswagen valóban komolyan fontolóra veszi az F1-es szerepvállalást, miközben a jövő üzemanyagának bevezetésén is gondolkodnak.

részletek

FIA: Hamilton szabályt sérthetett a pólójával

A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálja, Lewis Hamilton megsértette-e sport alapelveit, amikor olyan pólóban állt fel a Toszkán Nagydíj dobogójára, amelyen a rendőri brutalitásokra hívta fel a figyelmet.

részletek

Sajtó: Monzától tiltják a motormódot

Sajtóértesülés szerint Spában még nem vezetik be az időmérós motormód betiltását, de az Olasz Nagydíjon már nem használhatja azt senki - a hírek szerint két gyártó elégedetlen a döntéssel.

részletek
Olvastad már?