Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 22. kedd

FIA

Megint hibáztak a szervezők, változott a Japán Nagydíj végeredménye

Az utóbbi években többször is megtörtént, hogy valami nem stimmelt a kockás zászlós jelzéssel a Formula-1-ben. Japánban is rövidült a versenytáv egy körrel, így változott a pontszerzők névsora.

részletek

Steinert nem izgatja az esetleges büntetés

Nem izgul túlságosan az FIA által ellene indított eljárás miatt Günther Steiner, a Haas szókimondó csapatfőnöke. A formula.hu-nak csütörtökön, a Japán Nagydíj helyszínén egy legyintéssel és egy szokásos Steiner-vigyorral nyugtázta a kilátásba helyezett eljárás esetleges következményeit.

részletek

Példás büntetést kaphat a Haas csapatfőnöke

Súlyos következményekkel járhat Günther Steiner kirohanása Szocsiban: a csapatrádióban és személyesen is becsmérelte a stewardokat. Az olaszt kitilthatják a bokszutcából, de helyette a Haast is szankcionálhatják.

részletek

FIA: Semmi gond a Ferrari csapatutasításával

Szocsiban a bokszkiállási stratégia mindent eldöntött. A Ferrari nyíltan csapatutasítást alkalmazott előre megbeszélt taktika alapján, az FIA-t ez nem zavarja. A Mercedes és mindenki ugyanígy tesz.

részletek

Itt a hivatalos 2020-as F1-es versenynaptár

Az FIA jóváhagyta a 2020-as versenynaptár tervezetét, így hivatalossá vált, hol és mikor rendezik meg a rekordszámú 22 versenyt a következő szezonban. A 2021-es szabályokról október 31-én szavaznak.

részletek

Beszólása miatt bajba került a Haas főnöke

Günther Steiner az Orosz Nagydíjon egy kiszabott büntetés miatt lehülyézett egy meg nem nevezett versenybírót. Könnyen lehet, hogy az FIA felelősségre fogja vonni emiatt.

részletek

Ricciardo szabályszegésre bátorította Kvjatot

Az Orosz Nagydíjon a helyi pilóta, Kvjat egy értelmetlennek tűnő szabály miatt nem használhatta különleges festésű sisakját, miközben Verstappen idén legalább a negyedik dizájnnál tart.

részletek

Elhalasztották az egységes fékek bevezetését

Az FIA 2021-ben minden F1-es autót teljesen egyforma fékrendszerekkel szerelt volna fel, ám még számukra is kérdés, milyen teljesítményűek lesznek azok az autók, így egyelőre elvetették az ötletet.

részletek

Ricciardót kizárták az időmérőről!

Az FIA kizárta a Szingapúri Nagydíj időmérőjéről Daniel Ricciardót, mivel a Renault-ban az MGU-K több energiát adott le a megengedettnél. Így a nyolcadik helyett az utolsó helyről rajtol az ausztrál.

részletek

A Honda a monzai motorprobléma megismétlődéstől tart

Olaszországban remekül teljesített a Honda legújabb fejlesztésű erőforrása, ugyanakkor Max Verstappennél időnként kihagyott. A japánok nem tudják garantálni, hogy nem ismétlődik meg a gond.

részletek

FIA: Nem lesz több időmérős bohóckodás

Az FIA elnöke, Jean Todt elmondta, nem fog többé előfordulni az, amit az Olasz Nagydíj időmérőjén hoztak össze a csapatok, ami miatt a szurkolók lemaradtak a kvalifikáció legizgalmasabb részéről.

részletek

Todt Hubert-ről: Folytatjuk a biztonság javítását

Súlyos figyelmeztetés - így értékelte Jean Todt, az FIA elnöke Anthoine Hubert tragikus halálát szombaton, Monzában, ahol a világszervezet első embere kijelentette: nem lehet eleget tenni a biztonság javítása érdekében, legyen szó akár a versenyzésről, akár a közúti közlekedésről.

részletek
Olvastad már?