Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 20. szerda

FIA

Marko: El kell fogadnunk, hogy szabályos a Mercedes

Nagyot lépett előre a Red Bull szerint a rivális motorerőben, ezért vizsgálatot is kezdeményeztek, amit viszont az FIA elutasított. Így a tanácsadó szerint csak két hátralévő futamon lesznek előnyben.

részletek

Albon: Gasly nem érdemelt volna büntetést

Bár Michael Masi részletesen elmagyarázta a Török Nagydíj után, hogy miért is kapott büntetést Pierre Gasly, Alexander Albon nem ért egyet a döntéssel. Úgy véli a francia lehetetlen helyzetben volt.

részletek

Alonso részrehajlással vádolja az FIA-t

A szezon kezdete óta gyűlik a frusztráció Fernando Alonsóban az FIA viselkedése miatt. Szocsi pályalevágását egyenesen provokációnak szánta, és úgy gondolja, igazak a feltételezései.

részletek

Megvan az F1 forgatókönyve az esőre

Ahogyan az várható volt, szombat reggelre kiadós eső áztatta el a pályát Szocsiban, így pedig törölték a harmadik szabadedzést. Michael Masi vázolta a lehetőségeket a hétvégére.

részletek

Todt: A sprint előtti edzésnek nincs értelme

Eddig két versenyhétvégén próbálta ki a Formula-1 a sprintkvalifikációt, ami még eléggé kísérleti fázisban van. Felmerült, hogy változtatni kellene a szombati programon és Jean Todt is így gondolja.

részletek

Ferrari: Minket miért hurcoltak meg két éve?

Még mindig bántja Mattia Binottót az a negatív hangnem, amely a csapatot övezte a 2019-es motorügy miatt. Furcsállja, hogy a Mercedest és Red Bullt most nem támadják ilyen hevesen – pedig pontosan azt teszik, mint ők akkor.

részletek

Todt: Át fogjuk nézni a szabályokat

Közleményt adott ki az F1-es Belga GP-n történtekkel kapcsolatban az FIA elnöke is, aki köszönetet mondott a döntéshozóknak, de hozzátette: októberben egyeztetni fognak az esetleges változtatásokról.

részletek

Masi elismerte, hibázott az időmérőn

A legtöbb figyelmet a Belga Nagydíj hétvégéjén az FIA kapta, döntéseik nagy részét – legyen az jó vagy rossz – nem tűrték szó nélkül nézők és résztvevők sem. A Q3 késői leállítása is ilyen volt.

részletek

„Az időmérőn mutatott bátorságért jár a pont”

Furcsa véget ért a spái hétvége, és továbbra is mindenki próbálja magyarázni és értelmezni a látottakat. Most az F1 egyik vezéralakja, Ross Brawn is megszólalt.

részletek

Megúszott egy büntetést Leclerc a Belga Nagydíjon

A vasárnapi események káoszában (vagy épp unalmában) sokan sok dolog miatt a figyelem középpontjába kerültek, a kis híján büntetést kapó Charles Leclerc azonban nem tartozott közéjük.

részletek

Vettel orrol is az FIA-ra, meg nem is

Vettel szerint vicc kategória, hogy pontokat osztottak a Belga Nagydíjat követően, ugyanakkor amellett, hogy a szurkolókat nagyon sajnálja, úgy látja, az FIA összességében jó döntést hozott.

részletek

Masi: Nem volt esély a halasztásra

Nehéz helyzetben voltak az FIA emberei, miután az eső miatt gyakorlatilag lehetetlen volt megrendezni a Belga Nagydíjat. Bár felmerült a hétfői rendezés ötlete is, ez logisztikailag lehetetlen volt.

részletek
Olvastad már?