Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 25. csütörtök

FIA

Eldőlt: Nem indulhat az orosz zászló alatt Mazepin

A Haas F1-es debütálás előtt álló versenyzőjét is érinti a Nemzetközi Doppingügynökség döntése, így ő sem indulhat az orosz zászló alatt – sőt, ha nyer, az orosz himnuszt sem fogják eljátszani neki.

részletek

Hétfőn szavaznak a motorfejlesztések befagyasztásáról

A Red Bull szeretné, ha nem lehetne motort fejleszteni, a Ferrari viszont nagyon az ügy ellen van - a hírek szerint komoly küzdelem lehet majd azért, hogy melyik irányba dőljön el a harc.

részletek

Ennyi nevezési díjat fizetnek a csapatok

Megemelték az F1-es szereplés díját 2021-re. Mivel a megszerzett pontokon alapul az összeg, a Racing Point kétszer annyit fizet, mint tavaly, a Ferrari viszont feleannyit.

részletek

Különengedélyt kapott Alonso: Indulhat az újoncteszten

Sikeresen lobbizott a Renault, Fernando Alonso részt vehet az eredetileg fiatal pilótáknak kiírt Abu Dhabi teszten. Az egynapos gyakorlás többé nem számít újonctesztnek – bosszankodhatnak a csapatok, melyek már korábban visszaléptek tőle.

részletek

Hosszabb SC-fázisok jöhetnek az imolai incidens után

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi szerint a jövőben tovább a pályán hagyhatják a biztonsági autót, hogy a sportbíróknak elegendő idejük legyen kapkodás nélkül végezni a munkájukat.

részletek

F1-Archív: Raikkönen visszavonul

Montoya a McLarenhez szerződik, Mosley és Ecclestone berág a Ferrarira, Bottas reménykedik, Irvine köszönetet mond, Valentino Rossi válaszút előtt - az elmúlt húsz év F1-es hírei november 17-én.

részletek

Daru és versenyzők egyszerre a pályán – az FIA elismeri hibáját

A Török Nagydíj időmérőjének legveszélyesebb körülményét talán nem is az eső és a tapadáshiányos aszfalt okozták, hanem az a pillanat, amikor az FIA zöld utat adott a mezőnynek, miközben egy munkagép még a bukótérben közlekedett.

részletek

A Red Bull szabálymódosítást kér az FIA-tól

Az energiaitalos csapat 2021 után is megtartaná a mellőle távozó Honda erőforrásait, ám túl sok pénzt nem akar rájuk költeni, ezért az FIA-hoz fordul segítségért. A fejlesztések befagyasztását kéri.

részletek

Betiltották a Racing Point-féle másolást

Szabály született a 2020-as szezon vitatott autótervezési technikája ellen – a jövő évtől nem lesz lehetséges olyan módszerekkel lemásolni egy rivális autóját, mint a Racing Point tette a Mercedesszel.

részletek

Az FIA válságértekezletet hív össze a motorok miatt

Mind a csapatvezetők, mind pedig a rajongók részéről össztűz zúdult az FIA-ra az F1-ben jelenleg érvényes motorszabályok miatt, miután a Honda bejelentette távozását. Válságértekezletet tart az FIA.

részletek

Vésztervvel készül az F1 a zord hétvégére

A németországi Eifel környéke eddig nem kedvezett az F1 számára, köd miatt mindkét pénteki F1-es szabadedzést törölni kellett. Az FIA összeállít egy alternatív forgatókönyvet.

részletek

„Nem voltak helyesek Hamilton büntetőpontjai”

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi elmagyarázta, miért vonták vissza utólag a felügyelők a brit két büntetőpontját. A mercedeses vádjára is reagált, miszerint büntetésekkel akarják megállítani őt.

részletek
Olvastad már?