DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat

FIA

Változtatnak a suzukai kavart okozó szabályon

Másként került be az F1-es szabálykönyvbe a rövidített futamokra vonatkozó pontrendszer, mint azt tervezték, de az FIA elnöke szerint orvosolni fogják ezt.

részletek

Ben Sulayem és Wolff is üzent – hétfői hírek

Az FIA-elnök Twitter-bejegyzése, Hamilton és Verstappen kapcsolata, teljessé váló F2-es és ROC-mezőny, Ducati-bemutató: erről olvashattatok ma a Formulán.

részletek

Reagált az FIA-elnök a 20 milliárd dollárra: józan észt vár az esetleges vásárlóktól

Kemény hangvételű Twitter-bejegyzést szentelt Mohammed ben Sulayem a szaúdiak F1-felvásárlási kísérletének: elvárja, hogy az érdeklődők ne csak sok pénzt hozzanak.

részletek

F1-Archív: Sainz nincs Verstappen szintjén

Button újra a Williamsnél, betiltják a dupla diffúzort, nem megy át a Super Aguri gépe a törésteszten. Ezeket a híreket is olvashattuk az elmúlt két évtizedben január 22-én.

részletek

Az FIA gátolta meg Herta F1-be érkezését

A nyár folyamán az amerikai F3-nál is bepróbálkoztak Colton Hertáék a szuperlicensz miatt, de az FIA közbelépett, és megálljt parancsolt.

részletek

Steiner a versenyirányításról: Hibás a rendszer

Továbbra sem békült meg a tavaly történtek után a Haas csapatfőnöke, mivel többször is kiintették őket a versenyekről. Az FIA részéről bejelentett változásokról is úgy véli, még bőven lenne tennivaló.

részletek

Ez lenne az aktív aerodinamika célja

2026-tól kezdve akár a DRS mellett is alkalmazhatnának aktív aerodinamikát az autókon, Pat Symonds, az F1 technikai vezetője pedig elmagyarázta, ez miért lesz hasznos az előzések során.

részletek

FIA-átalakítás, kereseti lista, gyanakvó Alpine – szerdai hírek

Megállapodhatott a Ferrari, hosszabbítást sürget Bottas, Verstappen és Wolff is Red Bull-előnyt vár: egy helyre gyűjtöttük, miről olvashattatok ma a Formulán.

részletek

Mit jelentett be az FIA, és mit mutat ez az F1-re nézve?

Egy fontos pozíció az F1-től az FIA-hoz kerül, egy másikra viszont egy közösen elfogadott szakembert helyeznek. Hogyan alakulnak az erőviszonyok?

részletek

Jelentős F1-es változásokat jelentett be az FIA

Az FIA elnöke szerint sok időt és energiát fordítottak a helyes lépések megtételére, de most úgy érzi, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozták magukat.

részletek

Sajtó: A Ferrari beadta a derekát, de engedményeket kapott

A Ferrari mindeddig nem kötelezte el magát az F1-ben való részvétel mellett, mivel kifogásolták a Red Bull felé tett engedményeket az FIA részéről.

részletek

Csak riogat az FIA Wolff szerint a politizálás tilalmával

A „politikai, vallási és személyes” állásfoglalás tilalma nem annyira drasztikus, mint amilyennek tűnik az FIA új szabálya alapján.

részletek