Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

FIA

Honda: Hogy fogják ellenőrizni a motorbeállítást?

A Honda Formula-1-es részlegének technikai igazgatója Toyoharu Tanabe örül neki, hogy a három kiemelkedő autó közül övék az egyik, viszont kétségeit fejezte ki az időmérős motormód betiltása iránt.

részletek

A defektek miatt változtatnak a 2021-es autókon

Az FIA biztonsági okokból módosít az F1 2021-es technikai szabályzatán, miután a Brit Nagydíjon defektsorozatnak lehettünk szemtanúi. Jelentősen csökkenhet a leszorítóerő.

részletek

Három csapat fellebbezett, kettő visszalépett

Végül nem fordultak öten az FIA Fellebbviteli Bíróságához a Racing Point másolási ügyében: a Renault és a Ferrari tartott ki amellett, hogy szigorúbb ítéletre van szükség, a rózsaszín istálló pedig enyhítésért fellebbez.

részletek

Átgondolja a felvezető körös szabályt az FIA

Michael Masi elmondta: a Haas büntetéssel végződő hungaroringi felvezető körös rádiókommunikációja után át fogják gondolni, érvényben maradjon-e az ezt tiltó technikai direktíva.

részletek

Miért dolgozhatott a leállás alatt a Honda?

Az FIA szerint még mindig jobb volt így, mintha később megint be kellett volna zárni a komplett európai "csomagot" amiatt, mert Japánban teljesen másképp alakult a koronavírus, mint Európában.

részletek

FIA: Nincs nyoma, hogy a Mercedes bűnrészes lenne

A Racing Point és a Mercedes másolási gyanúját vizsgáló FIA-szakembergárda vezetője, Nikolas Tombazis szerint nincs ok a Renault által felvetett csalást feltételezni, ám a CAD-adatokat még most elemzik.

részletek

Az FIA meg sem nézte a Racing Point megóvott alkatrészét

Érdekes dologra derült fény - olyannyira szabályos az idei Racing Point, hogy talán teljesen mégsem, a Renault pedig ezt egész pontosan tudta, így éppen a kérdéses alkatrészt óvta meg.

részletek

Lebőgés után teljes tanácstalanság a Ferrarinál

Jó előre tudták a Ferrarinál, hogy problémás lehet az idénykezdet, arra viszont nem számítottak, hogy ennyire – árulta el a Scuderia sportigazgatója, Laurent Mekies az Osztrák Nagydíj időmérő edzése után.

részletek

Ezért titkolózik még mindig a Ferrari

Mattia Binotto adott egy magyarázatot arra, hogy miért nem akarnak részleteket közölni az FIA-val kötött, nagy botrányt kiváltó megállapodásukkal kapcsolatban.

részletek

F1-Archív: Vettelt (újra) szorongatja az FIA

A ferraris a bakui eset miatt került bajba, Toto Wolff szerint az F1 a Mercedes dominanciája ellenére is jó műsor, Alonso tagadja, hogy el akarja hagyni a McLarent, Raikkönen túlszárnyalja Hakkinent. Ezek voltak a sport hírei június 28-án 2000 óta.

részletek

Todt az FIA-Ferrariról: Az én lelkiismeretem tiszta

Az FIA elnöke szerint a szabályokat követve jártak el a nagy port kavaró Ferrari-ügyben - tudta, hogy a mellékzöngék a munkájával járnak, ezt elfogadta akkor, amikor elvállalta a pozíciót.

részletek

Megkapta az F1-es licenszet Imola

A korábbi nagydíjhelyszín közleményt adott ki, hogy jelezze: minden előírásnak megfelel és az FIA-engedélyt is meghosszabbította, hogy beugróként 2020-ban zárt kapus versenyt rendezhessen.

részletek
Olvastad már?