Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 2. szerda

FIA

Todt az FIA-Ferrariról: Az én lelkiismeretem tiszta

Az FIA elnöke szerint a szabályokat követve jártak el a nagy port kavaró Ferrari-ügyben - tudta, hogy a mellékzöngék a munkájával járnak, ezt elfogadta akkor, amikor elvállalta a pozíciót.

részletek

Megkapta az F1-es licenszet Imola

A korábbi nagydíjhelyszín közleményt adott ki, hogy jelezze: minden előírásnak megfelel és az FIA-engedélyt is meghosszabbította, hogy beugróként 2020-ban zárt kapus versenyt rendezhessen.

részletek

Hivatalos: Újabb három helyszínt töröltek a versenynaptárból

Az F1 pénteken egy közleményben nyilvánosságra hozta három újabb F1-es nagydíj törlését. Azerbajdzsánban, Szingapúrban és Japánban idén biztosan nem rendeznek nagydíjat.

részletek

Új szenzort kell betenni az F1-es autókba a Ferrari-FIA paktum miatt

Megvan a híres titkos egyezmény első hozadéka: egy új szenzort kell beszerelni az autókba már az egy hónap múlva esedékes szezonnyitóra is, így döntött az FIA.

részletek

Az FIA nem hitte el a Mercedes megoldását

James Allison szerint az FIA azt remélte, hogy túl bonyolult lesz kivitelezni a DAS-t, de a Mercedes technikai csapata rácáfolt erre - a szövetségnek muszáj volt szabályosnak nyilvánítania a megoldást.

részletek

Fordított rajtrácsos sprintfutam már az első 2020-as versenyeken?

A Formula-1 kísérleti jelleggel sprintfutamot rendezne időmérő helyett az egyik osztrák és brit hétvégén. Az FIA és a legtöbb csapat a formátum mellett áll, csak egyetlen istálló nem támogatta.

részletek

Rábólintott az FIA a költségcsökkentő szabályokra

A csapatok már a múlt héten megállapodtak, most pedig egy e-voksolás után az FIA Motorsport Világtanácsa is rábólintott a költséglimitet és az aerohendikepet is magában foglaló módosításokra.

részletek

Az FIA forródrótot létesített a csalások ellen

Minden eddiginél könnyebbé vált a visszaélések és a szabálytalanságok bejelentése az F1-ben, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség egy 0-24-ben elérhető „besúgóvonalat” hozott létre.

részletek

Mi történik, ha fertőzötteket találnak egy futamon?

Rendszeres vírustesztekkel indul újra a Formula-1. Az Ausztrál Nagydíjat egyetlen pozitív eredmény miatt fújták le, azóta viszont jóval többet tudunk a koronavírusról, így akár tíz beteg mellett is folytatódhat a hétvége.

részletek

Színes helyzetjelzőket kaphatnak az F1-es autók

Az FIA súlyos versenybalesetek kivizsgálása után több fejlesztési javaslattal állt az F1 elé: többek között megnövelnék az autók merevségét, valamint új fényszórókat helyeznének el rajtuk.

részletek

FIA: Nem törlünk futamot egy pozitív teszt miatt

A szövetség orvosi bizottságának vezetője szerint kidolgozták a protokollt a fertőzöttek elkülönítésére és kontaktjaik felderítésére, így nem ismétlődhet meg a melbourne-i eset az F1-ben.

részletek

Az FIA fél, hogy bandaharcot kapunk szezon helyett

A Formula-1 a versenyzés újraindulásának lehetőségeit mérlegeli, az FIA elnökhelyettese pedig összefogásra szólítja fel a versenyrendezőket, tartva attól, hogy vita alakulhat ki az új naptár kialakítása során.

részletek
Olvastad már?