DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell kicsit csalódott a második hely miatt

A második rajtkockát szerezte meg a vasárnapi F1-es Ausztrál GP-re George Russell, ám a Mercedes versenyzője némileg csalódott a pole elszalasztása miatt.

Elképesztő izgalmakat tartogatott az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzése, sokáig ugyanis úgy tűnt, hogy a riválisok elkaphatják az egyedüli állva maradt Red Bullt, Max Verstappent, a holland azonban az utolsó másodpercekben jelezte, hogy ki az úr a háznál. A kvalifikáció azonban így is tartogatott meglepetést, hiszen a második helyet George Russell kaparintotta meg a Mercedesszel, mögüle pedig csapattársa, Lewis Hamilton indulhat a harmadik rajtkockából.



„Erre egyáltalán nem számítottunk” – kezdte értékelését Russell az időmérő leintését követően, miután pénteken csupán a harmadik rajtsorba vizionálta önmagukat. „A gyárban kemény munka folyik, akárcsak itt Melbourne-ben. Az autó végre életre kelt, az utolsó kör pedig végig a határon volt, ezért egy kicsit csalódott is vagyok, amiért nem sikerült megszereznünk a pole-pozíciót” – mondta lelkesen a brit.

„A mai egy olyan nap volt, amikor rendkívül gyorsan változtak a várakozásaink. Tegnap még elégedettek lettünk volna egy top 5-ös vagy top 4-es eredménnyel. Az autó fantasztikus volt, de még ennél is több potenciálra számítunk a továbbiakban. Meg kell értenünk, miért vannak rossz és jó napjaink egyaránt, mindazonáltal elfogadjuk ezt az eredményt. Holnap nagy izgalmakra van kilátás, nagyon kemény lesz Max ellen, de nagyon örülök ennek a második helynek” – zárta értékelését Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: