Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 14. szerda

Mercedes

Nem hiszi Wolff, amit Bottas a sorozatban mondott

Három éve Szocsiban, a csapatutasítás miatt a visszavonulás is felmerült Valtteri Bottas fejében – ezt állította a finn versenyző, csapatfőnöke azonban kételkedik abban, hogy igazat mondott.

részletek

Surer: A Mercedes kihasználta Bottast a sikerért

Marc Surer nem rejtette véka alá azon véleményét, hogy a Mercedes Lewis Hamilton versenyét szem előtt tartva fölhasználta Valtteri Bottast és tönkretette a finn versenyét.

részletek

„Nicónak ezer kör kellett, Lewisnak kettő”

A Mercedes vezető stratégája, James Vowles árult el érdekes részleteket arról, hogy miben rejlett Nico Rosberg igazi erőssége a Lewis Hamiltonnal közös F1-es szezonjaik során.

részletek

Schumacher a mercedeses szakemberek kedvenc pilótája

Az utóbbi éveket domináló gárda négy kulcsfigurájából hárman is a németet nevezték meg a legkedvesebb versenyzőjüknek – a velük hat vb-címet nyerő Lewis Hamilton nevét egyikük sem említette.

részletek

Nem tudja a Mercedes, hogy mikor váltson 2022-re

Nincsenek jó helyzetben az idei szezonra, úgyhogy most is fejleszteniük kell az autót, de közben a 2022-es technika lenne a lényeg, mert azzal nem lehet hibázni.

részletek

Legendás győzelem a Mille Miglián 90 évvel ezelőtt

Micsoda meglepetésgyőzelem: a tekintélyes méretű és a könnyítésére tett intézkedések ellenére továbbra sem pehelysúlyú Mercedes-Benz SSKL (W 06 RS) győzedelmeskedett az ötödik Millie Miglián Rudolf Caracciolával a volánja mögött. Az olasz konkurenciával szemben nem éppen favoritként indult stuttgarti csapat az 1931. április 12-13-án megrendezett 1635 kilométeres versenyen, amely Bresciától Rómáig és vissza haladt. Caracciola és mitfárerje, Wilhelm Sebastian azonban a helyi matadoroknál gyorsabban, 16 óra, 10 perc és 10 másodperc után ért célba. A 101,6 km/h-s átlagsebesség már önmagában szenzációnak számít, hiszen korábban még egyetlen egy pilóta sem tudta átlépni a 100 km/h-s határt. Így végül Caracciola az első nem olasz származású versenyzőként nyerte meg a Mille Migliát.

részletek

„Bizarr pillanat volt Rosberg visszavonulása”

A Mercedes stratégiai igazgatója szerint óriási sokk volt, amikor a friss világbajnok 2016 végén váratlanul bejelentette a távozását – teljesen még mostanáig sem sikerült megfejtenie ennek okát.

részletek

Lecseréli technikai igazgatóját a Mercedes

Egy új korszak kezdődik az évek óta verhetetlen Mercedes F1-es istállójánál, ahol az eddigi technikai igazgató új szerepet kap, helyére pedig Mike Elliottot léptetik elő.

részletek

Az FIA Bottas autóját foglalta le elsőként

Az FIA Valtteri Bottas Mercedesét foglalta le először egy átfogó vizsgálatra a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat követően. Idén minden verseny után alaposan ellenőrizni fognak egy-egy autót.

részletek

Wolff: Mostantól a Red Bull vállán a teher

A Mercedes különleges helyzetbe került, hiszen általában az üldözött szerepéhez vannak hozzászokva, idén viszont egycsapásra üldözővé váltak. Wolff szerint a teher mostantól a Red Bull vállát nyomja.

részletek

„Két-három futam, és a Mercedes felzárkózik”

Ennyi idő kell a címvédőnek az Alpine-főnök Marcin Budkowski szerint, hogy megoldja problémáit. Saját istállóját a hatcsapatos középmezőny közepére sorolja.

részletek

Mercedes: Nehéz lesz a szabályok miatt utolérni a Red Bullt

A világbajnoki címvédő alakulat vezető pályamérnöke úgy véli, az idei szabályok kötöttsége miatt komoly kihívás lesz beérniük fő riválisukat – viszont állnak elébe a keménynek ígérkező kihívásnak.

részletek
Olvastad már?