DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Nehéz működésre bírni a gumikat

De a Q3-ban ez összejött a hollandnak, aki így először szerzett pole-t az F1-es Ausztrál Nagydíjon. Nem tart a megbízhatósági problémáktól a címvédő.

Egészen az utolsó próbálkozásokig roppant szorosan alakult a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj időmérője, ám végül Max Verstappen viszonylag kényelmes fórral húzta be a pole-pozíciót – karrierje során az elsőt az Albert Parkban. Pedig a hűvösebb körülmények nem könnyítik meg senkinek az életét:

„Úgy gondolom, az utolsó kör elég jól sikerült” – értékelt a címvédő a leintés után. „Egész hétvégén nehéz volt megfelelő működési tartományba hozni ahhoz, hogy egyből nyomhassuk. De minden összeállt a Q3-ban, szóval nagyon elégedett vagyok a körömmel, és persze nagyon örülök annak is, hogy pole-pozícióban állok. Igazából már most várom a holnapot.”

f1-verstappen-redbull-aus-pole



Verstappen egyik körén kis híján egy madarat is elgázolt, de nem az ausztrál vadvilág, hanem az abroncsok menedzselése lesz a fő kihívás a versenyen is: „Igen, majdnem elütöttem egy madarat. Szerencsére nem történt így, de ez olykor előfordul egy utcai pályán. Úgy gondolom, jó versenyautónk van holnapra, de ismétlem: elég nehéz életben tartani a gumikat, szóval biztosan érdekes futamunk lesz.”

Arra a kérdésre, hogy megszerezné-e végre első melbourne-i győzelmét, így reflektált a Red Bull-os: „Eddig egyszer voltam itt dobogós, de ezúttal szeretnék egy másik fokára felállni.”

 

Megint előjöhetnek a megbízhatósági gondok?

Az egyetlen dolog, ami aggodalomra adhatott okot Verstappenék szempontjából, hogy a kvalifikáció során a kétszeres világbajnok ismét panaszkodott a visszaváltásokra. A 25 éves pilóta ugyanakkor igyekezett kisebbíteni ennek jelentőségét, amikor rákérdeztek, hogy aggódhatnak-e a műszaki nehézségek miatt:

„Nem, alapesetben nem. Igazából szerintem csak mindig próbálunk finomhangolni, és a továbbiakban is így fogunk tenni” – fogalmazott a világbajnokságot egy ponttal a ma már a Q1-ben búcsúzó csapattárs, Sergio Perez előtt vezető Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: