DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz úgy érzi, beférhetett volna az első háromba

Nem sikerült jól az előkészítő köre a Ferrari spanyoljának, de az ötödik rajthelye ellenére is bizakodó, hogy a változtatások jól működhetnek vasárnap.

Carlos Sainz végzett előkelőbb helyen a két Ferrari-versenyző közül a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, de ez ezúttal csak az ötödik rajthelyet jelentette a spanyol számára Max Verstappen, George Russell, Lewis Hamilton és Fernando Alonso mögött. Pedig az eddigi két hétvégén egy körön a Ferrari tűnt a Red Bull fő kihívójának – és a spanyol úgy érzi, most is ott lehetett volna a legjobbak között, ha nem szúrják el a gumimelegítő körét a Q3-ban:

f1-sainz-melbourne-ferrari



„Egyfelől nagyon boldog vagyok, másfelől viszont kicsit elégedetlen” – értékelt az F1 TV kamerái előtt Sainz. „Kezdve a negatívumokkal: kicsit rosszul sikerült a gumihőmérséklet szempontjából az előkészítő köröm, mivel elengedtünk két-három autót, akikről azt hittük vagy azt mondták nekem, hogy gyorskörön vannak, de végül ők lassítottak vissza engem. Ezért kicsit kockáztatnom kellett a második szektorban a gumimelegítéssel, növeltem a tempót, és igazából elég jó köridőt értem el mindezek után. Úgy gondolom, enélkül harmadik lehettem volna, ami szép fejlődést jelentett volna Dzsiddához képest.”

„Ami a pozitívumokat illeti: sokkal elégedettebb vagyok az autóval ezen a hétvégén, futottam néhány erős kört. Elég keményen nyomtam, és úgy érzem, a végrehajtott változtatások is a jó irányt jelentik holnapra.”

A vasárnapi esélyeket illetően is bizakodó Sainz: „Nem akarok semmilyen elvárást megfogalmazni, de a változtatásokkal főleg a vasárnapra koncentráltunk, talán emiatt nem nézett ki különösebben jól a mai nap. De meggyőződésem, hogy az első háromban lehettünk volna egy tiszta körrel. Remélem, a változtatások tényleg segítenek holnap, ha pedig mégsem, akkor is kipróbáltunk legalább valami mást. Remélhetőleg jó irányba haladunk” – fogalmazott a ferraris, aki vélhetően arra utalt, hogy a gumikopási problémák (legalább részleges) megoldását várják az említett változtatásoktól a Scuderiánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: