DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Ferrari kommunikációját okolja Leclerc

Nem elégedett saját produkciójával az időmérő hetedik helyezettje, de úgy érzi, amikor ő ment jól, a csapat hibázott. Az eredmény ellenére a Ferrarit versenyképesnek érezte szombaton Melbourne-ben.

Az időmérős specialista Charles Leclerc – az első két nagydíj második helyezettje kvalifikáción – csak hetedikként végzett az Ausztrál Nagydíj szombati napján, két pozícióval a csapattárs, Carlos Sainz mögött. Leclerc elismeri, nem sikerült jól összeraknia körei többségét, de a végeredményben egy csapathiba is szerepet játszott.

„A Q1-ben és Q2-ben egyértelműen nem voltam ott, nem vezettem jól, nem tudtam összerakni a dolgokat, az én hibám volt. A Q3-ban már jobban éreztem magam az autóban, minden összeállt” – értékelt a riportereknek Leclerc az időmérő után Melbourne-ben. „Sajnos nem tudom, mi történt a Q3 utolsó kifutásában, félreértés lehetett a kommunikációban Carlosszal, de mögötte találtam magam a teljes első szektorban, ami nem volt jó hír. Ezt átbeszéljük az értekezleten, hogy javítsunk az ilyen helyzeteken.”

Versenyképes a Ferrari Melbourne-ben

Annak ellenére, hogy semmi sem jött össze az időmérőn, Leclerc nem elégedetlen a Ferrari tempójával – a riporter azon kijelentésével sem értett egyet, hogy a csapat Bahrein óta leszálló ágba került.

„Egyértek a Bahrein és Dzsidda közti különbséggel, viszont Dzsiddát és a mostani hétvégét összehasonlítva az érzet jobb lett” – reagált a felvetésre, hogy versenyről versenyre rosszabbul teljesít a csapat. „Nem pánikolnék a mai nap és a két-három tized miatt. Hogy őszinte legyek, úgy éreztem, elég versenyképesek vagyunk, csak nem sikerült összeraknunk. Nem tudtunk optimalizálni, de jobb kommunikációra is szükség lett volna, hogy jó munkát végezzünk ma.”



„Meglátjuk holnap, sikerült-e javítanunk, mivel a hétvégi változások célja részben a versenytempó javítása volt” – tette hozzá az 58 körös futam kilátásai kapcsán. Leclerc szerint az eddig látottak alapján nehéz jóslatokba bocsátkozni, kérdőjel a vasárnap, de a korlátozott futamra való felkészülés alatt jó volt az érzet, ezért bízik a pozitív fejleményekben.

Leclerc nem foglalkozott a Mercedesszel

Fernando Alonso és Carlos Sainz is kiemelte, milyen gyors a Mercedes – a spanyol ferraris úgy fogalmazott, a rivális csapat „gyorsabb, mint azt az emberek gondolják.” Leclerc-t is faggatni próbálták, de őt nem érdekelték különösebben a fekete autók.

„Hogy őszinte legyek, teljesen magamra összpontosítottam, nem igazán nézegettem körbe, nem tudom, hol álltak eddig” – zárta rövidre a Mercedesre vonatkozó témát Leclerc, aki csupán hat ponttal nyolcadik a világbajnokságon, ezért szüksége lenne már egy erős versenyeredményre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: