DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso szívesen lenne újra Hamilton csapattársa

Egyetlen közös szezonjuk az F1 történetének egyik legbalhésabb partnerségét hozta, de ez már nagyon régen volt – Alonso újra megpróbálná Hamiltonnal.

Viharosan alakuló 2007-es szezonjuk ellenére Fernando Alonso és Lewis Hamilton jó ideje érezhető tisztelettel viseltetnek egymás iránt, amibe – úgy tűnik – az is belefér, hogy időnként odaszúrjanak egymásnak, ahogy azt a spanyol a minap is tette. Amikor viszont arról kérdezték Melbourne-ben, szeretne-e újra a brit csapattársa lenni, a jó viszony ismét kitűnt a válaszból: „Nagyszerű lenne együtt fejezni be a pályafutásunkat, élvezném!”

Arról a bizonyos balul elsült 2007-es szezonról, melynek során a két versenyző rivalizálása odáig fajult, hogy nevető harmadikként Kimi Raikkönen szerezte meg a bajnoki címet, a McLaren pedig története legsúlyosabb botrányába bonyolódott bele, Alonso úgy nyilatkozott, hogy nem Hamiltont tartja felelősnek a történtekért:

alonso-hamilton-2007



„Nehéz szezonunk volt, de azt mindketten elismertük, amit a másik a pályán nyújt, s ez a mai napig így van. Nagyon tehetséges versenyzőnek, s a valaha volt egyik legkeményebb ellenfelünknek tartjuk egymást. A főnökeink nem kezelték jól a helyzetet, mi pedig fiatalok és éretlenek voltunk, nem olyanok, mint ma, a menedzsmenttől pedig nem kaptuk meg a szükséges segítséget” – mondta a spanyol, majd így folytatta:

„Nem maradhattam a csapatnál, csak a garázs egyik oldalára figyeltek. Ron Dennis az utolsó előtti versenyt követően azt mondta, hogy Fernando ellen versenyzünk. Ha a csapatodtól ilyet hallasz, nem folytathatod velük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: