DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem volt beszédes kedvében Perez a kicsúszás után

Mért kör nélkül az utolsó helyről kell indulnia Sergio Pereznek az Ausztrál Nagydíjon. „Többet voltam a füvön, mint a pályán” – összegezte szombati napját a mexikói F1-es.

A Red Bullok szendvicsében a teljes F1-es mezőny az Ausztrál Nagydíjon: míg Max Verstappen a Q1, Q2 és Q3 leggyorsabb körével tarolt, Sergio Perez számára már az első percekben véget ért az időmérő. A harmadik szabadedzésen többször hibázó, féktávokon túlcsúszó mexikói a 3-as kanyarban blokkolta kerekeit és ásta el a Red Bullt a kavicságyban. Nem volt folytatás számára – így az utolsó pozícióból kell rajtolnia vasárnap.

Perez a bahreini második helyezés és a Dzsiddában szerzett győzelem után a világbajnokság második helyén, egyetlen pont hátránnyal Verstappen mögött várta a hétvégét, a melbourne-i rajtsorrend azonban nagy lehetőség a csapattársnak, hogy leszakítsa fő ellenfelét a tabellán. A csalódott Perez nem is volt beszédes kedvében az időmérőt követő interjúk során – úgy kellett szájába adni a válaszokat.

„Ezért nagyon fontos, hogy holnap kijavítsuk a problémát” – válaszolta az önbizalmát firtató kérdésre a vegyes zónában. A felzárkózás nehézségei kapcsán csak ennyit mondott: „Bízom a csapatban, hogy le tudjuk küzdeni ezt a problémát, a versenytempónk pedig erős lesz.”



„Már a harmadik szabadedzésen jelen volt. Azt hittem, utána kijavítottuk ezt a problémát, de nem ez volt a helyzet. A fékezésnél egyenesen kiszaladtam” – mondta mexikói, aki a csapatrádióban rögtön jelentette, technikai gond miatt nem tudott befordulni. „Ez azt jelzi, mennyire kiélezett a kvalifikáció. Ha nem sikerül mindent összerakni szombaton és vasárnap, akkor nagyon erős a konkurencia” – tett hozzá még egy egysorost, rövidre szabva a vegyes zónában töltött időt.

Vasárnapra kijavíthatják a problémát

A televíziós interjúk során Perez már összefüggőbb mondatokban nyilatkozott – az F1 TV adásában a következők hangzottak el: „Nagyon nehéz megemészteni, hogy az időmérő a második féktávon véget ér. Nagy csalódás, de most semmit sem tudok tenni ellene. Nagyon remélem, a műszaki hibát ki tudjuk javítani holnapra, máskülönben nagyon nehéz lesz így versenyezni” – mondta a Red Bull-os.

Ebben az interjúban is beszélt arról, a harmadik szabadedzés után, melyen „többet voltam a füvön, mint a pályán” azt gondolták, kijavították a gondot – a látottak alapján nem ez történt, viszont átlátják a probléma gyökerét, ezért optimisták, hogy a futamra megszüntethetik. Kilátásairól a versenyen hozzátette: „Nehéz lesz, nehéz lesz, de az jár a fejemben, hogy minimalizáljam a holnapi veszteséget és jó pontokat szerezzek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: