DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Binder a 15. helyről nyerte a termasi sprintet

Parádés rajt és első körök után a dél-afrikai KTM-es húzta be a szombati versenyt az Argentin GP-n, megelőzve a VR46 duóját. Bagnaia ötödik, Quartararo a kilencedik.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Magyar idő szerint szombat este, száraz pályán került sor a MotoGP történetének második sprintjére a termasi Argentin Nagydíjon. Az első sorból az időmérőn a slick gumis kockáztatással nagyot húzó Alex Marquez, Marco Bezzecchi, Francesco Bagnaia trió vághatott neki a 12 körös távnak, az első kör végén azonban már az egész hétvégén meglepően jól szereplő Franco Morbidelli vezetett. Így sem ő volt a start sztárja, hanem Brad Binder, aki két kör alatt a 15. rajtkockából a második helyig tört előre a KTM-mel!

motogp-binder-ktm-termas-sprint



Itt pedig nem állt meg a dél-afrikai, egy körrel később már Morbidellit is megtámadta, s néhány kanyaron át tartó csata után át is vette a vezetést a yamahástól! Kettejük mögött Luca Marini vezetésével érkezett a Ducati-armada, míg az Apriliák a hetedik-nyolcadik helyeken tanyáztak, Fabio Quartararo viszont nemigen tudott elmozdulni a tizedik pozícióból – de teljesen gyakorlatilag a teljes boly együtt haladt. Egyedül az eleve az utolsó helyről induló Joan Mir esett ki a verseny elején, őt az orvosi központba is kellett szállítani.

A táv második felében Binder lélegzetvételnyi előnyre tett szert az üldözőkkel szemben, amit tovább segített az is, hogy mögötte megindult a csata Morbidelli és a VR46 Ducati versenyzői között: Marini és Bezzecchi is megelőzte a yamahás honfitársat. Bezzecchi utána a csapattársát is megelőzte, s megpróbált elindulni Binder után is. Hátrébb közben a tavalyi verseny győztese, Aleix Espargaro csúszott ki az Apriliával.

Bezzecchi az utolsó körre teljesen megérkezett Binderre, előzni azonban már nem tudott: a KTM-es sikerével ért véget a termasi sprint. A két VR46-os még a dobogón, megelőzve Morbidellit. Alex Marquez nagy csatában lett ötödik Bagnaia előtt, majd jött Vinales, míg a pontszerzők közé Jorge Martin és Quartararo fért még be. Folytatás vasárnap 19 órakor a futammal.

A sprint végeredménye:

motogp-termas-sprint

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: