DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton megizzasztaná Verstappent a futamon

Álomként jellemezte a Mercedes fantasztikus melbourne-i kvalifikációját Lewis Hamilton, a futamon pedig megdolgoztatná a pénzéért Max Verstappent.

Álomszerűen alakult a Mercedes számára az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzése: George Russell a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyre kvalifikálta magát, így holnap együttes erővel próbálhatják meg kicsavarni a futamgyőzelmet Max Verstappen kezéből. A kvalifikáción történtek különösen azután hatottak meglepetésként, hogy a pénteki napot követően mindkét Mercedes-pilóta maximum az ötödik helyet tartotta reálisnak, ám sikerült önmagukat is meglepniük.

„Ez totálisan váratlan volt, és nagyon büszke vagyok a csapatra. George hihetetlen munkát végzett ma, számunkra egy álom, hogy az első két sorból várhatjuk a rajtot. Mindenki a lehető legkeményebben dolgozik, hogy visszatérjünk az élre, szóval egészen elképesztő, hogy ilyen közel kerültünk a Red Bullhoz. Remélhetőleg holnap megdolgoztathatjuk majd őket a pénzükért és jó időjárásunk lesz – mondta Hamilton közvetlenül az időmérőt követően.



„A második köröm a Q3-ban nem sikerült olyan jól, mint az első. Az utolsó szektorban sikerült némi időt visszahoznom, de a kör elején sokat veszítettem. Mindazonáltal egyáltalán nem vagyok csalódott, így is nagyon hálás vagyok ezért az eredményért, holnap pedig minden tőlem telhetőt megteszek.”

A brit számára egy különleges jubileum miatt is kiemelt jelentőséggel bírhat a holnapi futam, hiszen tíz évvel ezelőtt éppen Melbourne-ben mutatkozott be a Mercedes csapatánál. A hétszeres világbajnok egyértelművé tette céljait a jeles eseményre. „A célom az első hely. Meglátjuk, mi történik, de reménykedem egy olyan napban és első kanyarban, mint 2007-ben, ha esetleg valaki emlékszik rá” – zárta Hamilton, aki élete első F1-es versenyén indult aznap, az első kanyarban pedig a negyedik helyről sikerült megelőznie a külső íven csapattársát, bizonyos Fernando Alonsót. A spanyol ezúttal Hamilton mögül indul az Aston Martinnal, így az izgalmak garantáltak a vasárnapi rajtra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: