DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Reális volt-e a beugró visszatérés? Vettel elmondta

A visszavonult német neve is felmerült Lance Stroll helyettesként az F1-es idényrajt előtt – most maga a négyszeres világbajnok beszélt erről.

Amikor Lance Stroll csuklósérülést szenvedett egy kerékpárbalesetben és úgy tűnt, akár az évadnyitó Bahreini Nagydíjat is kénytelen lehet kihagyni a szezon előtti teszt mellett, Mike Krack csapatfőnök elsőre nem zárta ki, hogy akár Sebastian Vettel visszatérése is elképzelhető a sérült kanadai helyén. Az Aston Martin aztán gyorsan tisztázta, hogy Felipe Drugovich lehet a beugró – viszont rá sem volt végül a szükség, mert a kanadai el tudott indulni Szahírban.

f1-vettel-aston-2022-1



De vajon mennyire volt reális lehetőség Vettel beugró visszatérése? Krack nemrég úgy fogalmazott, hogy tényleg csábította a gondolat, de mivel tiszteletben tartotta egykori versenyzője visszavonulásról hozott döntését, fel sem vetette neki a lehetőséget. Most maga a négyszeres világbajnok beszélt arról a Sky Germanynek, hogy épp egy európai lakókocsis túrán volt a családjával, amikor értesült Stroll sérüléséről:

„Valójában otthon sem voltam akkor. Először nem is észleltem, mi történt. Amikor meghallottam, írtam Lance-nak és gyors gyógyulást kívántam neki. Igazából sosem gondoltam bele, mit jelenthetne ez. Volt egy üzenetemtől Mike-tól a telefonomon, és beszéltünk kicsit, de a visszatérés sosem volt opció” – fogalmazott Vettel, aki egy másik interjúban így beszélt minderről a Bildnek: „Nem tudtam, mennyire volt jól vagy rosszul Lance. Írtam és a legjobbakat kívántam neki. De számomra egyértelmű volt, hogy részt tud venni az első futamon.”

 

Megbánta-e az F1-es visszavonulást Vettel?

Miután az Aston idén betört az élmezőnybe – már amennyiben a Red Bullt üldöző Ferrarit és Mercedest annak lehet tekinteni – és a helyére érkező Fernando Alonso két dobogóval nyitott, felmerült, hogy Vettel esetleg megbánta-e a távozását a Formula-1-ből. A német expilóta határozottan válaszolt:

f1-vettel-aston-2022-2

Vettel egy középmezőnybeli autóból szállt ki tavaly, idén viszont már második erőnek tűnik az Aston

 

„Mindig nehéz megjósolni, mi lesz a következő évben. Emiatt természetesen a csapat iránti boldogság mindent felülír: örülök, hogy ilyen jól megy nekik. Világos volt, hogy jobb lesz, mint a tavalyi év, mert az nagyon rossz volt. De nem számít a mostani helyzet, úgy hoztam meg a döntésemet, hogy az független volt attól, hogyan alakulhatnak idén a dolgok.”

Vettel azt is elárulta, hogy követi az F1-et, s jelenleg jól érzi magát a bőrében: „Élvezem a családdal és a gyerekekkel otthon töltött időt. Rengeteg ötletet halmozok fel és hagyom magam sodródni, mielőtt valami konkrét kisült ebből.”

De vajon felmerülhet-e bármikor is Vettel visszatérése? A versenyző nem zárta ki egyértelműen ennek lehetőségét, amikor az RTL-nek nyilatkozott erről: „Bármi elképzelhető pillanatnyilag. Teljesen eltérő irányokba mehet a dolog. Lehet, hogy hat hónap múlva megőrülök és nem bírok már a kanapén ülni majd, és újra vezetni akarok. De lehet, hogy teljesen másképp alakulnak majd a dolgok, s az ambícióimat és a tapasztalatom egy teljesen másik projektre csoportosítom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: