Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 7. szerda

AstonMartin

Krack: Alonso hozzáállása feldobja majd az Aston Martint

Az Aston Martin csapatfőnökét, Mike Kracket lenyűgözte Alonso szenvedélye és hozzáállása az első együtt töltött napjukon, és abban reménykedik, hogy a spanyolban égő tűz átragad a csapatra is.

részletek

Perez: Mindenhonnan azt hallom, hogy az Astonnak jó éve lesz

Sergio Perez a mai napig szoros kapcsolatot ápol előző csapatával, akik azóta Aston Martinná váltak. A mexikói versenyző sokat vár 2023-ban Lawrence Stroll istállójától.

részletek

Ezért tesztelt csupasz Aston Martinnal Alonso

A csapatot váltó versenyzők bemutatkozhattak új istállóiknál Abu Dhabiban – de még élő szerződéseik miatt bizonyos feltételekkel. Alonso autójáról hiányoztak a szponzorok, De Vries nem nyilatkozhatott.

részletek

Alonso az Astonról: „Az autó versenyképes, a motor kiemelkedő”

Reggel 100 százalékosan elégedett volt, az autóból kiszállva 100-nál is jobban – áradozott a csapatot váltó spanyol Abu Dhabiban a teszten. Versenyképesnek érzi az idei modellt, de hozzátette, a jövő évi nem az AMR22 folytatása lesz.

részletek

Vettel: Nagy nap lesz, de feladatunk van

Q3-ba jutott karrierje utolsó F1-es időmérőjén a német, akit csak a kvalifikáció előtt öntöttek el az érzelmek. Valószínűleg vasárnap is ez lesz a helyzet, de közben a konstruktőri hatodik hely a célja.

részletek

Jövőre jön a Red Bull-klónok támadása?

A költséglimit is arra ösztönzi a csapatokat, hogy a Red Bull nyerő koncepcióját másolják le 2023-ra. A bajnokcsapat mérnöke egyelőre nem számít egyforma autókra – a Williams technikai főnöke azonban ellenkező véleményen van, hiszen az F1-ben mindenki a leggyorsabbat próbálja utánozni.

részletek

Nem lesz első számú pilóta az Aston Martinnál

Mike Krack elárulta, hogy Sebastian Vettel és Lance Stroll interlagosi incidense ellenére sem lesz kivételezés az Aston Martinnál, a csapat a jövőben is hagyja szabadon versenyezni pilótáit.

részletek

Vettel: Jobban kell együtt dolgoznunk Stroll-lal

Nem haragudott különösebben a pályáról való leszorítás miatt a csapattársára a négyszeres F1-es világbajnok a sprint után, de szerinte azért jobban is mérlegelhették volna mindketten a helyzetet.

részletek

Alonso: Nem tudtam, mennyire leszek versenyképes a visszatérés után

A kétszeres vb-első elismerte: többek között Schumacher példája okán is voltak kétségek benne az F1-es visszatérése előtt. Az Aston Martinról kijelentette: két éven belül világbajnokok szeretnének lenni.

részletek

Vettel nem tudja kizárni a visszatérést

Bár a visszavonuló négyszeres világbajnok abban bízik, hogy jól meglesz az F1 nélkül, elismerte, hogy elképzelése sincs arról, hogyan fog érezni ezzel kapcsolatban egy-két év múlva.

részletek

Alonso nem is tett rossz lóra az Astonnal?

A Racing Pointból Aston Martinná alakuló istálló az elmúlt két évben még a középmezőnyhöz sem tudott stabilan csatlakozni. Az agresszív fejlesztés azonban fokozatosan meghozza gyümölcsét.

részletek

Vettel nem tudja, hova tűnt az Aston tempója

Az USA Nagydíjon még a verseny egyik hőse volt, Mexikóvárosban viszont még a pontszerző helyre sem volt esélye a szezon végén visszavonuló négyszeres F1-es világbajnoknak.

részletek