DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Csábította az Astont a Vettel-beugrás, de…

Akár a négyszeres F1-es világbajnok is helyettesíthette volna Strollt, de végül meg sem kérdezték erről. A csapatfőnök szerint a német is részese a sikereknek.

Sebastian Vettel a tavalyi szezon végén intett búcsút a Formula-1-nek, de már kapásból a holtszezonban felmerült annak a lehetősége, hogy beugróként visszatérhet: az Aston Martin ugyanis elsőre nem zárta ki annak lehetőségét, hogy akár a német helyettesítse a teszt előtt nem sokkal kerékpárbalesetet szenvedő Lance Strollt a bahreini évadnyitón.

Végül aztán a csapat gyorsan tisztázta, hogy Felipe Drugovich lenne a beugró, viszont végül rá sem volt szükség, hiszen Stroll autóba tudott ülni az első futamon. Mike Krack csapatvezető viszont az F1 Nation podcast adásában elismerte, hogy eljátszott a gondolattal, hogy Vettelt ültesse be Fernando Alonso mellé – viszont azt is elmondta, hogy meg sem kérdezték erről a négyszeres világbajnokot:

f1-vettel-aston-2022



„Hogy csábított-e minket a dolog? Persze, száz százalékig. De nem tettük meg, mert komolyan tiszteljük Sebastiant és a meghozott döntését. Úgy gondolom, megkérdezni sem lett volna korrekt. Tiszteletben akartuk tartani a döntését, és nem akartuk nehéz helyzetbe hozni őt.”

 

Vettel is részese az idei F1-es sikereknek

Tavaly az Aston Martin kis híján sereghajtóként kezdte a szezont, onnan kapaszkodott előre a középmezőny elejébe, idén viszont már a Red Bull mögötti első számú üldözőnek számít, amit Fernando Alonso két dobogós helyezése is jól mutat. Krack elárulta, hogy Vettel gratulált neki a bahreini pódium után, s egyúttal jelezte, hogy a németnek is köze van a sikerekhez – viszont a pilóta nem bánta meg a visszavonulást:

„Kapcsolatban voltunk egymással. Nyilván újévkor kapcsolatban voltunk, de aztán Sebastian, ahogy azt Sebastiantól megszokhattuk, úriember módjára gratulált nekünk az első bahreini dobogónk után. Mindig mondtam neki, hogy ez az ő érdeme is, hiszen ő vitt minket egy lépéssel az ezt megelőző két esztendő fölé. Számos területen előremozdított minket, ahol sokat tanultunk és fejlődtünk. Egyértelműen szerepet játszott abban, ahol most tartunk.”

„De rendben van ezzel: nincs benne semmi megbánás vagy ilyesmi, mivel eléggé tudatosan hozta meg akkor a döntését. Úgy vélem, a csapat és közte, illetve a kettőnk közötti tiszteletet jól megmutatta ez a gratuláció. Ezt nagyra értékeltük, egyúttal továbbítottam a teljes csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: