DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel is a B opciók között lehet az Astonnál?

Továbbra sem tudni, Lance Stroll rajthoz tud-e állni az F1-es évadnyitón, mindenesetre a csapatfőnök nem zárta ki egyértelműen a német beugrását.

Hétfőn derült ki, hogy Lance Stroll kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett, amiben megsérült a csuklója: a sérülés pontos részleteiről nem beszélt az Aston Martin, de sajtóhíresztelések szerint mindkét csuklója eltörhetett a kanadainak. Márpedig ez azt is jelentheti, hogy a pilóta nemcsak a szombaton véget ért tesztet volt kénytelen kihagyni, hanem az is elképzelhető, hogy a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon sem lesz ott a mezőnyben.

f1-drugovich-aston-teszt



Amikor szombaton Stroll esetleges visszatéréséről és a potenciális helyettesekről kérdezték Mike Krack csapatvezetőt, még mindig nem tudott konkrét fejleményekről beszámolni:

„Egyelőre nem tudom. Őszintén nem tudom pillanatnyilag” – idézi Krack szavait a PlanetF1.com szaklap. „Ez nyilván az A tervünk: azt szeretnénk, ha Lance visszaülne az autóba. De meg kell várnunk, mit mond és mit mondanak az orvosok. Aztán döntenünk kell a B tervről: van néhány B tervünk, de előbb annak kell eldőlnie, működik-e az A terv. A kérdés egyszerű: tud-e vezetni vagy sem?”

 

Vettel is szóba jöhet helyettesként az F1-es évadnyitón?

Az Aston Martin jelenleg két tartalékversenyzővel rendelkezik: a tavalyi Formula-2-es bajnok Felipe Drugovichcsal és a regnáló Formula-E-világbajnok Stoffel Vandoorne-nal. Kettejük közül előbbi tűnik esélyesnek a beugrásra az utóbbi pilóta szerint is, elvégre Drugovich kétszer fél napot tesztelhetett most Bahreinben, míg a belgának a Formula-E fokvárosi futamán volt jelenése.

f1-vettel-aston-2022-abudhabi

Csakhogy a szurkolók körében is felmerült opcióként, hogy akár a tavalyi szezon végén visszavonult Sebastian Vettel is szóba jöhet Stroll helyetteseként. Kracknak neki is szegezték a kérdést ezzel kapcsolatban, amire így reagált az Aston főnöke:

„Eléggé alapos terve volt a visszavonulásra. Szerintem ezt is tiszteletben kell tartanunk. Meglátjuk, mi történik” – fogalmazott diplomatikusan. Amikor viszont arról érdeklődtek nála, hogy Vettel esetleg mutatott-e érdeklődést egy egyszeri vendégszereplésre a megüresedő autóban, Krack némi mosollyal az arcán így felelt: „Nem mondom meg!”

Krack arra rámutatott, hogy semmilyen szabály nem kötelezi a csapatokat arra, hogy a hivatalos tartalékpilótáik közül ültessenek be valakit az autójukba. Ugyanakkor Vettel alkalmi visszatérése így sem túl valószínű, főleg úgy, hogy az idei AMR23-ast nem is vezethette, ellentétben Drugovichcsal: „Ez nagyon-nagyon hipotetikus. Először is Lance-t szeretnénk visszaültetni az autónkba. Aztán utána meglátjuk. Még nem hoztuk meg a végső döntést” – hangsúlyozta Krack, aki annyit azért elárult, hogy beszélt Vettellel Stroll sérülése óta, de ennek jelentőségét próbálta kisebbíteni azzal, hogy elmondása szerint tavaly is rendszeresen beszéltek, s ez a jövőben is így lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: