DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

Vandoorne

Összeáll a DS és a Penske a Formula-E-ben

A Techeetah helyett immár a Penskével indul együtt az elektromos formulaautós vb-n a DS, méghozzá két bajnok pilótával, a kétszeres győztes Jean-Eric Vergne-nyel és a címvédő Stoffel Vandoorne-nal.

részletek

Az utóbbi húsz év legjobb beugrásai

A hétvégi monzai Olasz Nagydíjon bemutatkozott Nyck de Vries, aki végül a pontszerző, kilencedik helyen zárta a versenyt. Eredménye annak fényében különösen elismerendő, hogy azt beugróként érte el. Az alábbiakban öt, hasonlóan kiemelkedő helyettest mutatunk be az utóbbi két évtizedből, akik elsőre alkottak maradandót.

részletek

Mortara nyert, Vandoorne a Formula-E világbajnoka

Venturi-győzelemmel zárult a 2022-es Formula-E-szezon Szöulban, ahol Stoffel Vandoorne végül kényelmes pontelőnnyel húzta be a vb-címet – és így tett a sorozatból kiszálló csapata, a Mercedes is.

részletek

Formula-E: Evans magabiztos győzelmet aratott

Az eső miatt egy hatalmas balesettel kezdődött a Formula-E történetének első Szöulban rendezett futama, ahol Mitch Evans győzött. A Jaguar versenyzője ezzel megtartotta esélyét a bajnoki címre.

részletek

Di Grassi győzött, Vandoorne nagyot zárkózott

Jobb taktikája révén előzte meg Jake Dennist a Formula-E második londoni futamán az idén először nyerő brazil, miközben Vandoorne remek felzárkózása és az üldözők nullázása révén a vb-cím kapujában.

részletek

Dennis nyert, Vandoorne közelít a vb-címhez

Rajt-cél győzelmet aratott az Andretti brit pilótája a Formula-E londoni versenyén, ahol második helyével a Mercedes belgája nagy lépést tett a végső siker felé, miután Mortara már a rajtnál ütközött.

részletek

Mortara remek taktikával nyert és élre állt

A Venturi versenyzőjének idei harmadik sikerét hozta a Marrakesh ePrix, amely után immár ő vezeti a Formula-E világbajnoki összetettjét. Da Costa és a Vergne-t a legvégén megelőző Evans még dobogón.

részletek

F1-Archív: Rascasse-balhé Monacóban

Vandoorne-t előbb az F1-ben akarták látni, később már úgy érezte, feláldozták Alonsóért, Hamilton nem tudott kiszállni az autójából, Kobayashi Ferrarit tesztelt, Schumacher pedig botrányt robbantott ki Monacóban – ezek voltak május 27. hírei az elmúlt bő két évtizedben.

részletek

Mortara minden támadást visszavert és nyert

Többször vissza kellett szereznie a vezetést a támadó módok eltérő aktiválása miatt, de végül a pole-ban induló venturis győzött az első berlini futamon. Vergne és Vandoorne nagy csatában a dobogón.

részletek

FE: Evans hatalmas felzárkózás után győzött

A kilencedik helyről indulva nyerte az első Róma ePrix-t a Jaguar pilótája, aki ezzel a negyedik különböző győztes lett a Formula-E 2022-es szezonjában. Frijns és Vandoorne még a dobogón.

részletek

Vandoorne bakizott, De Vries behúzta a szezonnyitót

A Mercedes dominálta a Formula-E nyitóversenyét, a Diriyah ePrix első futamát: egy hiba döntött a győzelemről a címvédő javára. A harmadik helyért nagy csata dúlt Lotterer és Dennis között – végül utóbbi örülhetett.

részletek

Vandoorne: Hamilton erősebben tér majd vissza

A Mercedes tartalékpilótája végigkövette a csapattal az egész, idegörlő 2021-es szezont, így természetesen azt is, ahogy Lewis Hamilton elveszíti a bajnoki címet. Szerinte azonban nincs itt a vége.

részletek