DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Piastri gyorsan el fogja érni Norris tempóját

Legalábbis a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown így véli, és arról is beszélt, miért lehet kiemelkedő F1-es pilóta az ausztrál újonc.

Nem volt még tiszta hétvégéje idén a McLarennek, így egyelőre nem adatott meg a csapatnak, hogy éles körülmények között összemérjék versenyzőiket: Bahreinben az időmérőn Norris újonc csapattársa, Piastri fölé nőtt, Dzsiddában viszont a brit hibája után az ausztrál volt a jobb szombaton – a nagydíjak viszont mindkét hétvégén katasztrofálisan sikerültek a McLaren számára. A csapat így aztán csak mérsékelt mennyiségű adatból dolgozhat azt illetően, hogy mennyire tudta újoncuk felvenni a versenyt a már ötödik évét kezdő Norrisszal.

Zak Brown mindenesetre elégedett azzal, amit eddig látott Piastritól: „Két olyan versenyzőt akarunk, akik előre tudják hajtani egymást, és szerintem az első jelek arra utalnak, hogy ez így is lesz, mert Oscar tud majd olyan tempót mutatni, mint Norris” – mondta a McLaren Racing vezérigazgatója. „Magabiztos vagyok, hiszen ha végignézed, hogy mi mindenre van szükséged egy győztes csapat megteremtéséhez, kritikus fontosságú a két versenyző. Szerintem ezen a téren rendben vagyunk.”

piastri-mclaren



Brown nemcsak az Alpine-től elhappolt versenyzője tempójával, de koncentráltságával is nagyon elégedett, amiről ismét tanúbizonyságot tett: „Nagyon érett 21 éves korához képest, nagyon fókuszált versenyző. Meg nem mondanád, hogy ez a hazai versenye, legalábbis az ő szempontjából, hiszen a pályát elnézve egyértelmű az Oscar-mánia, ő viszont leszegi a fejét, és roppantul fókuszált marad.”

„Nincs is igazán különbség abban, amit itt és amit Szaúdban vagy Bahreinben láttam rajta, szerintem elsősorban ez, a koncentráltsága és a nyugodtsága teszi majd igazán jó versenyzővé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: