Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 15. hétfő

Piastri

Összeesküvésre gyanakszik az Alpine csapatfőnöke

Otmar Szafnauer elárulta, hogy nem érné őt meglepetésként, amennyiben kiderülne, hogy csapata egy célzott összeesküvés eredményeként került kínos szituációba a pilótapiacon.

részletek

Podcast: Az Alonso/Piastri-gate és ami mögötte van

Javában tart a nyári szünet az F1-ben, a világot azonban az Alonso/Piastri-gate foglalkoztatja: ezt tárgyalta ki a Formula Podcast stábja is!

részletek

Piastrinak nem is volt F1-es szerződése az Alpine-nal, Ricciardo 21 milliót kér?

Sajtóértesülés szerint Oscar Piastrit nem köti szerződés az Alpine F1-es csapatához és mehet a McLarenhez, ahol viszont Daniel Ricciardo jelentős kompenzációt kér a távozásért.

részletek

Totális zűrzavar a Piastri-szerződés körül

A McLaren és az Alpine is igényt tartana a fiatal versenyző szolgálataira, az F1-es pilóták szerződésének jogszerűségéért felelős bizottság már vizsgálódott az ügyben.

részletek

Szafnauer: Több hűséget vártam Piastritól

Csalódottan és kritikusan beszélt az Alpine által felnevelt, de a jelek szerint a McLarenhez távozó ausztrálról a franciák F1-es csapatfőnöke. Ha nem tudják megtartani, akkor is lesz bőven jelöltjük.

részletek

A McLaren közölhette Ricciardóval, hogy távoznia kell

Sajtóhírek szerint a wokingiak hivatalosan is jelezték a többszörös F1-es futamgyőztes felé, hogy nincs maradása náluk Oscar Piastri érkezése miatt – lehet, hogy ez „némi” pénzbe fog kerülni a csapatnak.

részletek

Sajtó: Piastrinak érvényes McLaren-szerződése van

Több forrásból is értesült az egyik nemzetközi szaklap, hogy az ausztrál aláírt a wokingi istállóval. Az Alpine opciója pedig érvénytelen az FIA szerződéseket elismerő tanácsának határozata alapján.

részletek

Már Spában Alonso ül Vettel helyére?

Meredek forgatókönyv, de a Formula.hu információi szerint nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy már a nyári szünet után átalakul az F1-es mezőny, középpontban az Alpine-nal és a McLarennel..

részletek

Miért utasít vissza egy F1-es ülést Piastri?

Ezt a kérdést tette fel az expilóta Paul di Resta, aki szerint csak akkor csinálhat ilyet valaki, ha biztos helye van máshol. Így is meglepődött azon, hogy kikosarazta a versenyzését és a tesztjeit fizető Alpine-t.

részletek

Szafnauer: Nem lenne gond Ricciardo visszatéréséből

Különösen a kedd esti események fényében nem kizárt, hogy az ausztrál két év után újra a francia alakulatnál köt ki: a csapatfőnök szerint éppen Alonso példája mutatja, hogy ez működőképes lehet.

részletek

Botrány: Piastri mégsem lesz az Alpine pilótája

Éppen csak megerősítette az Alpine csapata, hogy 2023-ban tartalékversenyzőjük, Oscar Piastri lesz Esteban Ocon csapattársa, máris úgy fest, hogy ez lehet a szezon balhéja. Piastri nem írt alá semmit.

részletek

Az Alpine bejelentette Alonso utódját, de érik a botrány

A várakozásoknak megfelelően Oscar Piastri kapja meg Fernando Alonso felszabadeuló ülését az Alpine-nál, ezzel eldőlt, hogy az ausztrál és Esteban Ocon lesznek a csapat versenyzői 2023-ban.

részletek