Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 20. csütörtök

Piastri

Ricciardo elégedett az ausztrál utánpótlással

Az F2-ben és az F3-ban is vitézkedett idén Ausztráliából érkező pilóta. Egyikük bajnok lett, másikuk majdnem. F1-es honfitársuk nagy örömmel követi a pályafutásukat.

részletek

FIA-gála: Hamilton az Év személyisége, Alonsóé az Év akciója

Megtartották a 2021-es szezon összautósportos évzáróját csütörtök este: a világbajnokok és különdíjasok átvették a trófeájukat. Lewis Hamiltonnak két díj is járt, de nem volt jelen.

részletek

Bottas és Zhou már az Alfában – elindult a teszt

Alig másfél nappal a szezonzáró után újra pályán az F1-es mezőny Abu Dhabiban: Valtteri Bottas már be is ülhetett az Alfa Romeóba, miközben több fiatal is először kapott lehetőséget.

részletek

Daruvala nyert, Piastri az F2 bajnoka

Abu Dhabiban már az első futamon eldőlt a 2021-es bajnoki cím: Oscar Piastri a tizedik rajthelyről az utolsó dobogós pozícióba felzárkózva döntötte el a szezon kimenetelét.

részletek

Két piros zászló és félpontos Piastri-győzelem Dzsiddában

Káosz jellemezte a Formula-2 vasárnapi versenyét, nehézkes kommunikációval és aggasztó pillanatokkal. Az első körben 40 percet csúszó verseny rajtbalesettel kezdődött, amely érintettjeit, Pourchaire-t és Fittipaldit kórházba szállították. A tényleges versenyzés alig több mint tíz percig tartott, ezért fél pontokat osztottak.

részletek

Alonsótól függ Piastri jövője

Az Alpine juniorja a következő szezonra lecsúszott az F1-es bemutatkozásról, de még 2023-ra sem alapozhat. A csapat főnöke szerint minden attól függ, jelenlegi veteránjuk hogy érzi majd magát.

részletek

Piastri nem haragszik Zhou-ra

Oscar Piastri állítja, „99%-ban megbékélt” a ténnyel, hogy a következő szezonban csupán tartalékpilótaként lesz jelen a Formula-1-ben, és nem haragszik Guanyu Zhou-ra, amiért elfoglalta az utolsó szabad ülést.

részletek

Sokan kritizálják az Alfa Romeo döntését

A következő évben ismét egy újonccal gazdagodik az F1 mezőnye, miután az Alfa Romeo Guanyu Zhou mellett döntött. A kínai pilóta sok kritikát kapott, Oscar Piastri viszont nem ért egyet ezekkel.

részletek

Alpine-szerződést kapott az F2 nagy tehetsége

Csatlakozik egy Formula-1-es csapathoz Oscar Piastri – egyelőre tartalékversenyzőként. A Formula-2-t újoncként vezető ausztrál célja, hogy 2023-ben már versenyezzen.

részletek

Piastri: Gyakorlatilag esélytelen vagyok

Bár hivatalosan még semmi sem dőlt el, egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem jut üléshez az F2 jelenlegi éllovasa. Oscar Piastri nem túl optimista a jövőjét illetően.

részletek

Sajtó: Mégis esélyes az Alfa ülésére az F2-es éllovas?

Bár Oscar Piastri gyakorlatilag már lemondott a 2022-es F1-es ülésről, sajtóértesülések szerint mégis képbe kerülhet az Alfa Romeónál, amennyiben idei ellenfelével nem tudnak megállapodni.

részletek

F2: Ismételt főfutamon a bajnoki éllovas

Újabb pompás szerepléssel Monzához hasonlóan pole-ból nyert Oscar Piastri. A mezőny legfiatalabb, Theo Pourchaire szerezte a második helyet, a bajnoki második, Guanyu Zhou csak hetedik lett.

részletek