DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

A hétszeres F1-es világbajnok elmondta: már hatévesen is állandó bántalmazásoknak volt kitéve a bőrszíne miatt az iskolában – ráadásul a tanárok sem könnyítettek a helyzetén.

Vár még egy megpróbáltatás a hollandra az első teljes F1-es szezonja előtt: jogi ügybe keveredett egy korábban felvett kölcsön miatt. A galibát a tavalyi williamses beugrása okozhatja.

A fiatal brit pilóta gyakran beszél az F1-es versenyzés mentális nehézségeiről saját tapasztalata alapján. Kapott már olyan reakciókat, hogy életet mentett megnyilvánulásaival.

A címvédő 20 millió dollárral kap nagyobb alapfizetést 2023-ban, mint hétszeres világbajnok riválisa, miközben a legszerényebben kereső versenyzők alig 1 milliót tesznek zsebre.

Meghatotta egy pár története a Ferrari F1-es pilótáját, aki egy olasz tv-műsorban lepte meg szurkolóját, aki beteg barátnője miatt költözött távol az otthonától.

Az egykor Formula-1-es pilóta, David Coulthard védelmébe vette a Netflix sorozatát, amely bár valóban kiszínezi egy kicsit a valóságot, ha nem így tennének, senkit sem érdekelne a Formula-1.

A regnáló F1-es világbajnok barátnője állítja: a holland pilóta szerény, de magabiztos, s egyre több közös vonást fedez fel magukban – a megismerkedésük kapcsán viszont titokzatos maradt.

Elkezdődött a 2014-es tesztelés, egyes csapatok a pályáig sem jutottak el, sokszorosára drágul a szuperlicensz, csak a Ferrari ment el a csapatok megbeszélésére. Ilyenek voltak január 28. hírei.

1938 januárjában a futurisztikus Mercedes 432,7 km/h-s sebességgel száguldott a német autópályán – 2017-ig, a Koenigsegg rekordkísérletéig tartott, hogy ezt bárki túlszárnyalja.

A GP-versenyzés F1 előtti korszaka egyik legnagyobb alakjának, aki nem hagyta, hogy a náci vezetés bekebelezze őt, egy vakmerő rekorddöntési kísérlet okozta vesztét. E napon halt meg 1938-ban Bernd Rosemeyer.

2002-ben ezen a napon dőlt el véglegesen, hogy megszűnik a Prost Grand Prix, amely összesen öt szezont húzott le az F1-ben. A szomorú évforduló kapcsán felidézzük az istálló rövid történetét.

Néhány órával a Virtuális Le Mans-i 24 órásról történt kiesése után újabb kirohanást intézett a szervezők irányába a kétszeres F1-es világbajnok.

A McLaren Shadow versenyzőjét koronázták az F1 Esports 2022-es szezonjának királyává, miután a szezonzárón elért negyedik hely elég volt számára, hogy megőrizze előnyét.

A holtszezonban legfeljebb az idei futamok és néhány videojátékról készült felvétel visszanézése marad számunkra. Nézegessünk most látványos baleseteket a játékból.

Az F1-es szezont követően újra e-sporttal tölti idejét Max Verstappen, a Le Mans Virtual Seriesben azonban nem annyira domináns, mint a valóságban.