DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Első lett, de Norris nem érezte komfortosan magát

„Jónak tűnhet az eredmény, de…” – így összegzett a péntek leggyorsabbja az F1-es Belga Nagydíjon. Úgy érzi, nem sokat tudnak változtatni a McLarenen.

A Hungaroringen aratott kettős győzelem után a Formula-1-es Belga Nagydíj hétvégéjét is erősen kezdte a McLaren, a rajtbüntetést kapó Max Verstappen kora délutáni elsősége után a második szabadedzésen már Lando Norris vezetésével kisajátították az első két helyet.

Az összetettben 76 pontos hátránnyal második Norris szerint azonban még nem állt össze minden: „Jó nap volt, de így is kemény és szoros. A Red Bull gyors jelen pillanatban. Trükkös a helyzet. Nem éreztem ma komfortosan magam az autóban. Remélem, miután holnap felkelek, komfortosabban fogom érezni magam. Próbálni fogunk javítani néhány dolgon.”

f1-norris-spa-mclaren-day1



„Tudom, hogy jól néz ki az eredménylistán, de nem éreztem túlságosan kényelmesen magam közben. Remélhetőleg jobban el fogom kapni a ritmust” – nyilatkozta a fiatal brit pilóta a Sky Sports F1-nek.

Norris azt is hozzátette, hogy beállítások terén nem valószínű, hogy sokat tudnak majd módosítani az MCL38-ason szombatra, de szerinte erre nincs is szükség, neki kell még jobban összeraknia a dolgokat:

„Nem hiszem, hogy sokról lenne szó. Most már minden pályára úgy érkezünk meg, hogy milliméteresek a különbségek. Már nincs arról szó, hogy az egész autót megváltoztatjuk az éjszaka során. Ha erre van szükséged, akkor nem végzel elég jó munkát a hétvégét megelőzően.”

„Jól felkészültünk, jók a beállításaink, működnek. Csak az én oldalamról van az, hogy még nem vagyok teljesen ott, hogy mindent összerakjak.”

Arra a felvetésre, hogy az előrejelzések szerint a szombat délutáni időmérőn van esély az esőre, a vasárnapi futam viszont valószínűleg száraz pályán fog zajlani, Norris így reflektált: „Alapvetően az esőben a nagyobb leszorítóerő felé szeretnél elmenni, de nem hiszem, hogy ebben az irányba kell elmenni. De még nem tudom, szóval le fogunk ülni a srácokkal és megbeszéljük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: