Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 7. kedd

BelgaNagydíj

Amikor utoljára megszakítottak egy versenyt Spában

Az elmúlt hétvégén ellentmondásos döntés született a Belga Nagydíjon. A biztonsági autó mögött megtett két kört követően fél pontokat osztottak a pilótáknak, a szürreális versenynap pedig elkerülhetetlen összehasonlításokat eredményezett.

részletek

Ralf Schumacher szerint korrekt volt a fél pont, Perez esetét kevésbé érti

Nem érti a versenyzők háborgását a hatszoros futamgyőztes: a szabályok egyértelműek, a vitának nincs helye. Kétli azt is, hogy Bernie Ecclestone tényleg elengedte volna a versenyt.

részletek

Todt: Át fogjuk nézni a szabályokat

Közleményt adott ki az F1-es Belga GP-n történtekkel kapcsolatban az FIA elnöke is, aki köszönetet mondott a döntéshozóknak, de hozzátette: októberben egyeztetni fognak az esetleges változtatásokról.

részletek

Ecclestone: Nem volt bátorság az F1 vezetőiben

A száguldó cirkusz egykori ura elmondta, ő hogyan kezelte volna a Belgiumban kialakult helyzetet: a 90 éves üzletember legfeljebb egy órát halasztott volna, utána elindította volna a futamot.

részletek

Gasly: Túl sok a vízpermet az autók mögött

Az AlphaTauri pilótája szerint a Belga Nagydíjon látott körülményeken azzal lehetne a legjobban segíteni, ha csökkenteni tudnák az autók által felvert víz mennyiségét.

részletek

Masi elismerte, hibázott az időmérőn

A legtöbb figyelmet a Belga Nagydíj hétvégéjén az FIA kapta, döntéseik nagy részét – legyen az jó vagy rossz – nem tűrték szó nélkül nézők és résztvevők sem. A Q3 késői leállítása is ilyen volt.

részletek

Sainz: Dupla futamot jövőre Spában!

Éles kritikákat kapott a vasárnapi Belga Nagydíj, elsősorban természetesen a szervezés, miközben a végsőkig kitartó rajongókat mindenki magasztalta. Egyre többek szerint járna kárpótlás nekik.

részletek

Verstappen: Célszerű lenne korábban kezdeni a versenyeket

Max Verstappen szerint elkerülhető lenne, hogy az eső a kétkörös Belga Nagydíjhoz hasonlóan lerövidítse a futamokat, csupán korábban kellene kezdeni a versenyeket, ezzel csökkentve a kockázatot.

részletek

„Belga Nagydíj” – a biztonsági autó sofőrje is megszólalt

Sokan sokféle véleményt elmondtak már a rendkívül furcsán alakuló Belga Nagydíjról. Tulajdonképpen már csak az maradt ki, aki lényegében az egész versenyen az első helyen állt.

részletek

„El kellene dönteni, legyen-e egyáltalán esőben futam”

Az egykori versenyző, Gerhard Berger a NASCAR-t emlegeti példaként, amely egyáltalán nem versenyez vizes pályán. Nem gondolja, hogy a körülmények teljesen alkalmatlanok voltak a futamra, és megpendítette, egy erőskezű vezető hiányzott Spából.

részletek

Podcast: A legrövidebb nagydíj krónikája

Miért nem tették át a nagydíjat hétfőre? Hogy „kerülték meg” a háromórás szabályt? Miért adtak pontokat arra, ami történt, s versenynek számít-e egyáltalán? Megpróbáltunk minden kérdésre választ adni.

részletek

„Az időmérőn mutatott bátorságért jár a pont”

Furcsa véget ért a spái hétvége, és továbbra is mindenki próbálja magyarázni és értelmezni a látottakat. Most az F1 egyik vezéralakja, Ross Brawn is megszólalt.

részletek
Olvastad már?