DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök

BelgaNagydíj

Retro - Raikkönen először nyer Spában, Schumacher hétszeres bajnok

Michael Schumacher 2004-ben egész évben megállíthatatlan volt, először az az F1-es pilóta tudta versenyben is megszorongatni őt, aki majdnem legyűrte a 2003-as bajnokságért: Kimi Raikkönen, Belgiumban.

részletek

Retro - Elvették Schumacher győzelmét

Az összképet nézve békés versenyt futott az F1-es mezőny 1994-ben, Belgiumban, de a leintés után nem sokkal jött a feketeleves: kizárták a győztes Michael Schumachert!

részletek

Retro - Schumacher sportszerűtlen győzelme

Michael Schumacher 91 futamgyőzelme között akad néhány, amelyeket vitatott körülmények között nyert meg - az egyik legemlékezetesebb ilyen eset az 1995-ben ezen a napon rendezett Belga Nagydíjon történt.

részletek

F1-Archív: A 19 éves Vettel először villant

Az ifjú német a leggyorsabb élete első edzésnapján, Villeneuve többször is a visszatérésről beszél, Heidfeld bíróságon próbálja visszaszerezni ülését, Montoya monzai körrekordot dönt, Wilsont és Tyrrellt gyászolja az autósport – mindez augusztus 25-én történt 2000 óta.

részletek

Spa mutatta meg igazán a Red Bull egyik fő F1-es fegyverét

A különleges körülményeknek köszönhetően jól kirajzolódott az adatokban, valóban milyen előnyben vannak a világbajnok istálló autói, ha nyithatják a DRS-t.

részletek

„Az autóban minden pillanat az utolsó lehet”

Spa két áldozata, Anthoine Hubert és Dilano van ’t Hoff emlékére szervezett futást Pierre Gasly – aki beszélt is barátja tragédiájáról.

részletek

Mégsem a fejlesztés miatt pattogott a Mercedes?

Mike Elliott, az F1-es csapat vezető technikai igazgatója szerint valószínűbb, hogy más tényezők játszottak közre a kellemetlen jelenség visszatérésben.

részletek

Podcast: Elfogytak a jelzők Verstappenre

Újabb brutális erődemonstráció, káoszba sodródó Alpine, szenzációs Piastri, szenvedő Haas, pilótapiaci pletykák és néhány más érdekesség – erről szól az F1-es Belga Nagydíj futamértékelője.

részletek

A Pirelli is elismerte: használhatatlan az F1-es esőgumi

Mario Isola egyetért a versenyzőkkel, akik a Belga Nagydíjon rámutattak: pillanatnyilag csak a safety car mögött használják az esőgumikat.

részletek

Piastri miatt esett hátra Russell Spában

Rosszul mérte fel a helyzetet az F1-es Belga Nagydíj rajtja után a Mercedes pilótája. A McLaren és a Ferrari is meglepte a hétvégén, a cél egy győzelem 2023-ban.

részletek

Elemzés: Verstappen két megsemmisítő versenyetapja az F1-es Belga Nagydíjon

A futam első szakaszában még nem sietett a világbajnok, aztán a második-harmadikban állva hagyta Perezt, aki Leclerc-rel és Hamiltonnal tudott vívni.

részletek

Terhes nőkkel illusztrálta az Alpine hibás felfogását Szafnauer

Az Alpine-tól távozó csapatvezető ismét hangsúlyozta: minden időbe telik az F1-ben. Néhány csapattag megkönnyezte a spái búcsúját.

részletek