Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. december 8. vasárnap

BelgaNagydíj

McLaren: Vissza kell térnünk a szezonban már látott önmagunkhoz

Miután szinte katasztrofálisan sikerült a csapat számára a belga és az olasz hétvége, a csapatfőnök Andreas Seidl szerint törölni kell ebből mindent, és újrakezdeni onnan, ahová a nyári szünetig egyszer már eljutottak.

részletek

Raikkönen támogatja az új büntetési rendszert

Az elmúlt hétvégén, hosszú idő után ismét előkerült a fekete-fehér csíkos zászló a Formula-1-ben. A száguldó cirkusz legrutinosabb pilótája támogatja a lépést, hogy ne rögtön büntetgessenek.

részletek

Kvjat szerint Albont túlértékelték Spában

Ha a Toro Rossóval lett volna ötödik, megértené volt csapattársa dicséretét, egy Red Bull-lal azonban nem érzi kiemelkedőnek a bemutatkozást. Danyiil Kvjat büszke rá, hogy 36 körön át maga mögött tartotta a thait.

részletek

Norrisnak jó okai vannak a bizakodásra

Eleinte úgy tűnt, szenvedős lehet a McLaren számára a Belga Nagydíj, ám váratlanul jó versenytempót húzott elő Lando Norris. Bár végül nullázott, okkal bizakodhat Monza előtt, több okból is.

részletek

Ricciardo: A Renault vasárnapi tempója igen biztató volt

Határozott gyorsulást érzékelt Daniel Ricciardo az autóján Belgiumban, különösen a versenytempó tekintetében. Bár végül nullázott, biztatónak tartja a látottakat, Monzában is lehet esélyük.

részletek

Verstappen: Rejtély, miért rajtolunk gyakran rosszul

A Red Bull-pilótáknál igen sűrűn megesik, hogy a rajtnál feltűnően lassan indulnak el. Max Verstappen összességében elégedett a Honda-motorral, de ezt a problémát meg kell oldaniuk.

részletek

Most a Honda nézte a riválisok motorhibáit

Négy éven át hozzászokhattunk, hogy a japán gyártó erőforrásai megbízhatatlanok és lépten-nyomon tönkremennek. Ez mostanában megváltozott, Belgiumban éppen a többiek szenvedtek.

részletek

Giovinazzinak még egy dobása van, aztán repülhet

Sajtóértesülések szerint a Belga Nagydíjon elkövetett újabb bakija miatt megingott a bizalom Antonio Giovinazzi iránt. Ha Monzában sem képes lenyugodni és pontokat szerezni, meneszthetik.

részletek

Ferrari: Nem volt nagy különbség Leclerc és Vettel közt

Sosem egyszerű a csapatutasítás, de „nem volt választásunk” – nyilatkozta a Belga Nagydíj után Mattia Binotto. A csapatfőnök egyelőre nem tud magyarázatot adni a két versenyző eltérő tempójára.

részletek

Két Renault-motor szállt el, a McLaren tudni akarja az okokat

Mindkét McLaren motorhiba miatt adta fel a Belga Nagydíjat, az istálló pedig szeretne hamar a végére járni, mi okozta a meghibásodásokat, miközben a gyári Renault-nál nem volt probléma.

részletek

Rosberg: Ez megint Verstappen régi énje volt

Véget ért Max Verstappen kiváló sorozata, zsinórban hússzor végzett a legjobb ötben. Ez tovább is tarthatott volna, de Nico Rosberg szerint a holland saját, túlzott agresszivitásának köszönheti a kiesést.

részletek

A Mercedes már érti, mit érzett a Red Bull öt éve

A hibridéra kezdetén a Mercedes-motornak nem volt párja: innen jutottunk el a hétvégi spái futamig, melyen a német istálló szenvedett az egyenesekben. Toto Wolff már tudja, mit érzett a Red Bull 2014/15-ben.

részletek
Olvastad már?