Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 19. péntek

Spa

Russell: Tiszteletben tartjuk a változásokat

A Belga Nagydíjon lép életbe a pattogás miatt hozott új technikai direktíva, mely több csapatnak is szúrja a szemét. George Russell szerint ez jól jöhet a Mercedesnek, de nincs garancia a sikerre.

részletek

Ilyen lenne Spa szintkülönbségek nélkül

Vajon szintkülönbségek nélkül a legendás Eau Rouge is csak egy kanyar lenne? És az egész belga pálya elveszítené a varázsát? Mindenki döntse el maga!

részletek

Versenyzők: Nagy kár lenne Spáért

A pilóták szerint óriási baklövés lenne elveszíteni Spa-Francorchamps-ot a versenynaptárból. Nem mehet az amerikai versenyek rovására egy ilyen nagyszerű és legendás pálya.

részletek

Három piros zászló után győzött a Toyota

Balesetek és a tipikus spái időjárás miatt többször is meg kellett szakítani a WEC idei második hatórás versenyét, amelyet egy ideig egy LMP2-es autó vezetett, s amelyen a GTE-ben a befutó döntött.

részletek

A DTM-ben is felbukkanhat idén Sebastien Loeb

A sokoldalú ralilegenda a hírek szerint a Red Bull–Ferrarit teszteli Spában. A 2021-es csapatbajnok AF Corse istállónál pedig jó pár versenyre kiadó egy hely az idei szezonban.

részletek

Visszafizetés helyett tombolát kínál Spa a 2021-es futam nézőinek

Kompenzációs csomagot ajánl a mindössze három körön át tartó Belga Nagydíj látogatóinak a promóter. 170 jegyet sorsolnak ki a jövő évi versenyre.

részletek

Először dobogón magyar a Ralikrossz-világbajnokságon

A hazai autósport fontos mérföldkövét jelentő esemény történt Spa-Francorchamps-ban: Szabó Krisztián harmadik pozícióban végzett a WRX döntőjében. Nem csupán ő, magyar ralikrosszos sem ért el korábban ilyen eredményt. Egy Európa-bajnokot is felavattak Belgiumban.

részletek

Az autók és a gumik miatt nem lehet esőben versenyezni?

Ez a véleménye két világbajnoknak, Sebastian Vettelnek és Fernando Alonsónak: szerintük túl nagy permetet vernek fel a jelenlegi versenygépek, valamint a gumik sem olyan jók, mint régen.

részletek

Norrisra nem volt hatással a baleset

Hatalmas balesetet szenvedett el a Belga Nagydíj szombati napján a McLaren brit pilótája. Lando Norris szerint a múlt héten történtek nem változtatták meg a hozzáállását, főleg a rutin miatt.

részletek

Ezért volt jó Alonso sisakkamerája

A Belga Nagydíj hétvégéjén fantasztikus felvételek születtek a Fernando Alonso sisakjába rögzített kamerának köszönhetően. A szakíró, Edd Straw szerint ugyanakkor ez egy problémára is rávilágított.

részletek

Gasly: Túl sok a vízpermet az autók mögött

Az AlphaTauri pilótája szerint a Belga Nagydíjon látott körülményeken azzal lehetne a legjobban segíteni, ha csökkenteni tudnák az autók által felvert víz mennyiségét.

részletek

Podcast: A legrövidebb nagydíj krónikája

Miért nem tették át a nagydíjat hétfőre? Hogy „kerülték meg” a háromórás szabályt? Miért adtak pontokat arra, ami történt, s versenynek számít-e egyáltalán? Megpróbáltunk minden kérdésre választ adni.

részletek