DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Hivatalos: Távozik az Alpine csapatfőnöke

Az Alpine F1-es csapatának első embere, Bruno Famin maga erősítette meg a sajtónak a Belga Nagydíjon, hogy elhagyja az istállót, s ügyfélcsapattá válnának 2026-tól.

A Formula.hu utazó tudósítójának, Mészáros Sándornak köszönhetően már meglehetősen korán beszámolhattunk arról a tervről, hogy az Alpine a jövőben ügyfélcsapatként folytatná az F1-es szereplést – azaz ismét felfüggesztenék a Renault motorprogramját –, s emellett tegnap azt is megszellőztettük egyenesen a spái paddockból, hogy a franciák csapatfőnöki székéből távozhat Bruno Famin.

Ezt az értesülést maga a francia szakember erősítette meg az F1-es sajtó (köztük a Formula.hu) mikrofonjai előtt Spában, és távozása időpontját is megjelölte: augusztus végén búcsúzik el a csapattól, s a jövőben ismét kizárólag az Alpine Motorsport alelnöki pozícióját fogja betölteni.

briatore-famin



Famin azt is elárulta, hogy nagyon is valós az a terv, hogy az Alpine a 2026-tól kezdődő új érában már nem saját erőforrást fog használni, hanem ügyfélcsapattá válik majd, Viry-Chatillon erőforrásait pedig más területekre koncentrálják majd.

Az Alpine percekkel később megerősítette Famin távozását az F1-es csapat éléről, viszont hangsúlyozták, hogy a Renault csoport egyéb motorsportos tevékenységei továbbra is az ő hatáskörébe tartoznak majd. Az új csapatfőnök személyét később teszik közzé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: