DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 28. kedd

Alpine

Jöhetnek a szélesebb rajtkockák az F1-be?

Alan Permane rugalmasabb szabályokkal vagy szélesebb rajtkockákkal venné elejét az Esteban Oconéhoz és Fernando Alonsóéhoz hasonló büntetéseknek.

részletek

Nem elég az ötödik hely: A Ferrarit is befoghatónak érezte Ocon

Az Alpine nem éri be jelenlegi pozíciójával, és közelebb kerülne egyes top 4-es csapatokhoz – Dzsiddában megcsillant a remény, hogy a Ferrari ellen lehet keresnivalójuk.

részletek

Erős az autó, de ez még nem minden – a dobogót célozza meg az Alpine?

Acélos teljesítménnyel vétette észre magát az Alpine alakulata a pénteki szabadedzéseken, ám Esteban Ocon és Pierre Gasly szerint is több van az A523-ban.

részletek

Verstappené a szaúdi péntek Alonso előtt

A második edzést is behúzta Dzsiddában a regnáló F1-es világbajnok, a két Red Bullt azonban elválasztotta az Aston spanyolja. Az Alpine meglepően elöl.

részletek

Ocon megértette büntetését, bízik a szaúdi pályában

Az Alpine versenyzőjét három alkalommal is megbüntették Bahreinben, mostanra pedig világossá is vált, hogy mi volt pontosan az első büntetés indoka.

részletek

Az Alpine legyőzné az Aston Martint vagy a Mercedest

A szezonnyitó problémái miatt Otmar Szafnauer egyelőre nem tudja megmondani, pontosan hol áll az erősorrendben csapata. Így is a konstruktőri negyedik helyért vívott harcról beszél.

részletek

„Már tudjuk, hogy hűség nem létezik” – megtanulta a leckét az Alpine

Oscar Piastri távozása rámutatott az Alpine szerződéseiben rejlő problémákra, a franciák mostantól nem fogják hagyni, hogy olyen könnyen távozzanak akadémistáik a csapat kötelékeiből.

részletek

Pimasz stratégia: Így vette el az Alfa az Alpine pontját

Az Alfa Romeo már az F1-es szezonnyitón arra összpontosított, hogy kibabráljon egy ellenféllel: inkább ne kapjon senki pluszpontot a leggyorsabb körért, csak Gasly ne szerezze meg.

részletek

Meglepően elégedettek az Alpine F1-es pilótái

Ugyan a szabadedzéseken elért eredmények alapján nem feltétlenül áll jól a francia istálló, a pilóták igyekeztek pozitívnak mutatkozni a pénteki nap végén. Pierre Gasly és Esteban Ocon izgatottak a folytatás miatt.

részletek

Vajon mennyire lehet gyors az Alpine?

A csapat versenyzőjét, Pierre Gaslyt arról faggatták, hogy mi a gárda autójának valós ereje, amelyre a francia próbált továbbra is leplezett választ adni.

részletek

Így játsszák ki a csapatok a költséglimitet?

Az Alpine csapatfőnöke hívta fel a figyelmet egy kiskapura: a technológiai részlegek segítségével megkerülhető a költségplafon. Nem vádolt csapatot – habár egy F1-es istállóra igencsak illenek az elhangzottak.

részletek

Ocon egy kellemes meglepetésnek tartja az idei autót

Bár más utakon jártak a többi csapathoz képest, Esteban Ocon úgy érzi, határozottan jó munkát végeztek az F1 szezon előtti tesztje során. A francia pilóta szerint az Alpine jó irányba tart.

részletek