Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat

Alpine

Nem sajnálja a túlköltekező csapatokat Villeneuve

Az egykori világbajnok azt gyanítja, a nagycsapatok már a szezon előtt elhatározták, a költséglimit megemeléséért fognak küzdeni. Kiemelte az Alpine-t, amely gyártóként is képes szabályok szerint játszani.

részletek

Ocon javulást vár az Alpine fejlesztéseitől

Esteban Ocon reméli, hogy az Alpine legújabb fejlesztései lendületet adnak a csapatnak a Brit Nagydíjra - szerinte többet fejlődtek, mint sok más csapat és szinte várakozáson felül zajlik a fejlesztési programjuk.

részletek

Capito a Renault-motorról: Ez egy spekuláció

Egyes pletykák szerint a Williams a Renault motorjait használhatja majd 2026-tól, ám a brit istálló csapatfőnöke szerint korai lenne még erről beszélni. Jost Capito szerint ez nem téma házon belül.

részletek

Az Alpine főnöke örül a Netflix újításának

Bár az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott a népszerű F1-es sorozat, a háttérben már készül az új évad. Otmar Szafnaeur örült, hogy a stáb a csapatfőnökök megbeszélésén is jelen volt.

részletek

Ocon: Alonso egy igazi oroszlán

Elismerően beszélt rutinos csapattársáról Esteban Ocon. A francia pilóta úgy véli, a kétszeres világbajnok még mindig éhes a sikerre, ahogy régen is, ezért abban bízik, marad az Alpine csapatánál.

részletek

Ocon: Bíztam benne, hogy Alonso nem teszi meg

A francia csapattárs segítsége kellett ahhoz, hogy Fernando Alonso motorproblémája mellett megtartsa helyét a Kanadai Nagydíjon – ennek ellenére a spanyol helycserét akart, mert gyorsabbnak tartotta magát.

részletek

Szafnauer: A harmadik hely nem reális számunkra

Az Alpine egyelőre még nem jobb a Mercedesnél a francia alakulat csapatfőnöke szerint, aki úgy gondolja, egyelőre nem fejlődtek annyit, hogy harcban legyenek a konstruktőri tabella harmadik pozíciójáért.

részletek

Sajtó: Piastri hamarosan debütálhat

Az Alpine csodagyereke vélhetően a Francia Nagydíj első szabadedzésén kaphat majd lehetőséget a debütálásra, legalábbis erre lehet következtetni Otmar Szafnauer szavaiból.

részletek

Alonso: Simán tartottam Hamiltont

Bár többek szerint a Mercedes versenytempója Kanadában vetekedett a Red Bull-lal és a Ferrarival, Fernando Alonso nem osztja ezt a véleményt. Tény, a stratégiai váltásig simán tartotta Hamiltont.

részletek

Válaszolt Alonso kritikáira az Alpine-főnök

Egy szivárgás állhat Fernando Alonso montreali motorproblémája mögött – mondta Otmar Szafnauer, aki a spanyol két csípős megjegyzésére is válaszolt: miért mindig az ő autója hibásodik meg, és miért nem cserélték meg Oconnal.

részletek

Két okból úszott el Alonso jó eredménye

Második rajtkockából hetedik futampozíció – Fernando Alonso sokkal előrébb végezhetett volna, ha nem balszerencsés a VSC-fázis időzítésével, aztán nem lassítja körönként egy másodperccel motorhiba. Végül DRS-vonatozással élte túl a Kanadai Nagydíjat.

részletek

Ocon szerint nem volt több a versenyükben

Az Alpine a maximumot hozta ki a Kanadai Nagydíjból Esteban Ocon szerint. A francia pilóta úgy véli, szinte mindent úgy csináltak, ahogyan előtte tervezték, így elégedetten távozhatnak.

részletek