Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 7. szerda

Alpine

Gasly az AlphaTauri legjobb évére számított a 2022-es szezon előtt

Az olasz istálló az elmúlt évek fellángolásait követően csalódást keltően szerepelt az idei szezonban, Pierre Gasly szerint pedig a gyengélkedés elsősorban az autó túlsúlyára vezethető vissza.

részletek

Tényleg topcsapat lesz 2023-ban az Alpine?

Esteban Ocon szerint a fejlődési ívük, a 2023-as F1-es autó szimulátoros tapasztalatai, valamint a topcsapatok fejlődési görbéjének remélt ellaposodása alapján jövőre ők is csatlakozhatnak a győzelmekért zajló csatához.

részletek

Ricciardo még támogatja is Piastrit

A Red Bull-lal és a McLarennel is futamgyőztes Daniel Ricciardo jövőre hiányozni fog a rajtrácsról. Helyét honfitársa, Oscar Piastri veszi át a wokingiaknál, de Ricciardo egyáltalán nem neheztel.

részletek

Ocon: Alonso 2 %-ot tett hozzá a munkához

A francia pilóta csalódott, szerinte ő végezte a feladatok nagy részét, bármilyen területről is legyen szó. Az Alpine-versenyző azt is elmondta, hogy alig várja Pierre Gasly érkezését.

részletek

Ocon: Meggyőződésem, hogy Verstappent is le tudnám győzni

A fiatal francia pilóta nagyon élvezi, hogy Fernando Alonsót le tudta győzni csapaton belül az Alpine-nál és szilárd meggyőződése, hogy Max Verstappennel is harcban lenne egy jobb autóban.

részletek

Alonso: A visszatérés nem ad garanciát a sikerre

Egy pilóta nem kerülhet rögtön csúcsformába, mikor visszatér a sportágba Fernando Alonso szerint. A spanyol úgy látja, neki is idő kellett, pedig már tavaly is élvezte a versenyzést.

részletek

Az Alpine csapatfőnöke nem tart a belviszályoktól

A csapatfőnök Otmar Szafnauer reméli, hogy a jövő évi szezonban nem jelent majd gondot az Alpine pilótapárosának múltbéli ellenségeskedése, és hogy a franciák tiszta lappal indíthatják a szezont.

részletek

Alpine: Gaslyval jobban jártunk, mint Piastrival

Otmar Szafnauer csapatvezető úgy véli, erősebb lesz így a jövő évi felállásuk, hogy elveszítettek az Oscar Piastri-ügyet a McLarennel szemben: Pierre Gasly rutinosabb és gyorsabb is szerinte.

részletek

Vettel visszatérése is téma volt a paddockban

Előfordulhat-e, hogy nem idén láttuk utoljára az F1-ben Sebastian Vettelt? Vannak, akik úgy vélik, hogy a pilóta egy-két év múlva visszatérhet - olyanok is, akikről nem is gondolnánk…

részletek

Ezért tesztelt csupasz Aston Martinnal Alonso

A csapatot váltó versenyzők bemutatkozhattak új istállóiknál Abu Dhabiban – de még élő szerződéseik miatt bizonyos feltételekkel. Alonso autójáról hiányoztak a szponzorok, De Vries nem nyilatkozhatott.

részletek

„Már értem, miért lett negyedik az Alpine” – Gasly duzzad az önbizalomtól

Az átlagosnál is pozitívabban értékelte új csapatával eltöltött első tesztnapját a francia pilóta, aki szerint minden adott ahhoz, hogy 2023-ban rendkívül erős szezont teljesítsenek az F1-ben.

részletek

Ocon örül, hogy Hamiltonhoz hasonlóan legyőzte Alonsót

A Formula-1-ben végül mindig a pontok számítanak, abban pedig kétségkívül Esteban Ocon zárt jobban kétszeres bajnok, de nagyon peches csapattársához képest. A technika látványosan Alonsóval szúrt ki.

részletek