DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök

Alpine

Ügyfélcsapattá válhat az Alpine?

A motorrészleg bezárásával csökkentheti F1-es kiadásait a Renault Csoport: ebben az esetben mielőbb leállítják a 2026-os programot.

részletek

Famin elmondta, milyen Ocon-utódot keresnek

Az Alpine F1-es főnöke elárulta, mi a legfontosabb kritérium a versenyzőik számára. Elismerte: Jack Doohan az egyik opció.

részletek

LM24, 6. óra: Ferrari-vezetés, visszatért az eső

A verseny negyedénél a Kubica-féle privát Ferrari vezet Le Mans-ban, de az újabb eső megkavarhatja a lapokat. GT3-ban Rossiék a győzelemért harcolnak.

részletek

Egyenlő bánásmódot ígér Oconnak az Alpine

Bruno Famin, a franciák F1-es főnöke állítja: a szezon végén távozó versenyzőjük ugyanazokat a feltételeket kapja meg, mint társa, Pierre Gasly.

részletek

Ocon el sem akarta engedni Gaslyt

Az Alpine-nál újabb vihart kavaró „helycserés” üzenetre Ocon először úgy reagált, hogy a csapat felejtse el, hogy elengedi Gaslyt – aztán megtette, de úgy érzi, kár volt kedvesnek lenni.

részletek

„Én megtettem, amit nekem kellett, a csapat nem” – Ocont elszomorítja a helycsere

A távozó francia csapatjátékosnak tartja magát, ezért eleget tett az Alpine utasításának két körrel az F1-es Kanadai Nagydíj vége előtt – de a futamot követően nem titkolta nemtetszését.

részletek

Cáfolja az Alpine, hogy ki akarták ültetni Ocont

Bruno Famin F1-es csapatfőnök állítja: nem került szóba a francia pilóta egyfutamos felfüggesztése a Monacóban történt ütközés után.

részletek

Ocon tagadja, hogy bünteti a csapata

Tíz év alatt csak egyetlen fiatal pilóta kapott F1-es szabadedzést épp Montrealban, de Ocon állítja, hogy nem büntetésből adták oda autóját Jack Doohannek.

részletek

Gasly: Nem volt mindig könnyű Estebannal...

Gasly nem tagadta, hogy van történetük Oconnal, de próbált nagyon óvatosan fogalmazni kettejükkel kapcsolatban.

részletek

2026-os szabályok, cáfol az Alpine – csütörtöki F1-es hírek

Közzétették az új szabályrendszert az Override gombbal és aktív aerodinamikával, Marko Tsunoda 2025-ös maradásáról beszél, botrányos szakítás a McLaren IndyCar-csapatánál.

részletek

A Renault-vezér leszögezte: nem eladó az Alpine F1-es csapata

Hiába a jelenlegi küszködés, Luca de Meónak esze ágában sincs bedobni a törülközőt – pedig állítása szerint ajánlatokat bőven kapott a francia istállóért.

részletek

Burkolt hadüzenet Oconnak az Alpine-tól?

Itt az újabb fricska Esteban Oconnak az Alpine-tól: a montreali nyitóedzésen az autójába ültetik a teszt- és tartalékpilótát, Jack Doohant.

részletek