DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Azt mondom, amit akarok” – Verstappen

Max Verstappen szerint ha valakinek nem tetszik, hogy milyen szavakat használ, akkor ne figyeljen oda.

Spában sem változtatott a kritikusokkal kapcsolatos véleményén Max Verstappen, aki vasárnap a Hungaroringen a fenébe küldött el mindenkit – a szavain finomított, de amikor erről kérdezték a Belga Nagydíj sajtónapján, a mondanivalója maradt a korábbi.

„Ha az embereknek nem tetszik a nyelvezetem, akkor ne figyeljenek oda és halkítsák le. Nagyon hajt a győzelem, ezt már bizonyítottam, és mindig mindent ideálisan akarok csinálni. Az emberek vitatkozhatnak azon, hogy ne így kommunikáljak a rádión, de ez az ő véleményük” – mondta a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen a világbajnok.

SI202406270702_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Az én véleményem viszont az, hogy ezeket ki kell mondani abban az időben, mert mi nagyon nyíltak vagyunk és nagyon kritikusak is egymással a csapaton belül. Ez jól működött eddig, és nem várom azt, hogy ez megváltozzon. Fontos a kritikus hangnem, és úgy érzem, hogy manapság sok ember nem tudja már elfogadni a kritikát úgy, mint korábban. Én nem akarok így járni” – tette hozzá.

Ami pedig a rádiózást illeti:

„Ez is lényeges, mert más sportokban az emberek szája előtt nincs mikrofon a pillanat hevében. Lehet erről vitatkozni a közvetítés kapcsán, de nem érdekel, azt fogom mondani, amit akarok. Ebben a sportban sokat kell kommunikálni a bokszfallal, más sportokban pedig lehet káromkodni bármin, akár azon, hogy a csapattársad nem passzol, bárminek hívhatod őt is, mert nem hallja senki. A mi sportunk viszont ilyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: