DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Az Audi sebességet váltana Binotto érkezésével

A leendő Audinál jelenleg kvázi csapatfőnökként dolgozó Alessandro Alunni Bravi tudja, hogy az ő pozíciója is megváltozhat Mattia Binotto érkezésével.

Ezen a héten jelentették be, hogy a leendő Audi istálló projektjének két vezetőjét, Andreas Seidlt és Oliver Hoffmannt leváltják, s a helyükre a Ferrari korábbi csapatvezetője, Mattia Binotto érkezik a hinwili alakulathoz – a döntés hátterében az átalakulási folyamat problémái és a Sauber gyenge teljesítménye mellett személyi konfliktusok vezettek.

Gernot Dollner, az Audi első embere két vezető helyére egyet szerződtetett, ami azt is magával hozza, hogy Binotto szélesebb jogkört kap elődeinél. Minderről a kvázi csapatfőnökként funkcionáló csapatképviselő, Alessandro Alunni Bravi beszélt Spában a sajtó képviselőinek.

bravi-2024



„Az F1-es projektnek sebességet kell váltania. A cél egyértelmű, teljes felelősség és hatékonyság a döntéshozatali folyamatban” – mondta Alunni Bravi. „Úgy gondolom, hogy az a tény, hogy Mattia egyértelmű vezető szerepet kap, s közvetlenül az Audi AG vezérigazgatójának, Gernot Dollnernek jelent majd, fontos jele ennek az új folyamatnak, amely segít nekünk abban, hogy még jobban felgyorsítsuk ezt az átalakulást.”

Binotto várhatóan szerződtet majd egy csapatfőnököt, hogy a keze alá dolgozzon, s ez azt is jelentheti, hogy maga Alunni Bravi is új szerepbe kerül majd, amit az olasz ennek ellenére is támogat: „Világos, hogy Mattia a csapat vezetője, és természetesen az ő döntésén szerint alakul majd ki a vezetőség.”

binotto-audi

„Nem hiszem, hogy ez egyetlen személyről szólna. Mattia mindenki teljes támogatását élvezi az Audinál, beleértve engem is. Bizonyított tapasztalattal rendelkezik, több mint 25 évnyi tapasztalattal a Formula–1-ben” – mondta, majd hozzátette:

„Úgy gondolom, hogy nagyon kompetens, sokat bizonyított már, különösen a műszaki kérdésekben. Minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy 2026 felé tartva és azután is ő irányítsa a szervezetünket.”

sauber-austria

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: