DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Formula+

Exkluzív: Ilyen egy csapatmegbeszélés Alonsóval

Mike Krack a Formula.hu-nak elárulta, hogy miként zajlik egy csapatmegbeszélés Fernando Alonso társaságában az Aston Martinnál.

A Magyar Nagydíj pénteki napján nyílt lehetőségünk exkluzívan beszélgetni az Aston Martin csapatfőnökével, aki többek között azt is elárulta lapunknak, hogy kétszeres világbajnok versenyzőjük, Fernando Alonso gyakran megkérdőjelezi a csapat egyes terveit a különböző megbeszélések során.



Mike Kracknél arra voltunk kíváncsiak, hogy mely területeken tudják leginkább kamatoztatni Fernando Alonso hatalmas tapasztalatát, illetve a luxemburgi csapatvezetőnek köszönhetően azt is megtudtuk, hogy Alonso rendkívüli felkészültséget és profizmust vár el a csapat valamennyi tagjától.

„Fernandóban szüntelenül megvan a hajtóerő ahhoz, hogy az élen versenyezzen. Mindig kihívás elé állítja a csapat valamennyi tagját – legyen szó akár a taktikáról vagy a gumistratégiáról" – mondta Mike Krack.

„Ekkor jön Fernando”

„Megkérdőjelezi a tervezett stratégiákat, de mindezt konstruktív módon teszi. Hadd mutassam be ezt egy konkrét példán keresztül. Ott vagyunk egy verseny előtti megbeszélésen és a gumistratégia a téma. A mérnökök ismertetik, hogy két lehetőség van: a közepes és a kemény keverék használata vagy a kemény és a lágy kombinációja. Ekkor jön Fernando, aki felteszi a kérdés, hogy ’Emlékeztek két évvel ezelőtt arra a versenyzőre, aki nem ezt a stratégiát követte és nagyon versenyképes tudott lenni?’”

„Ezekre a kérdésekre mindig fel kell készülnünk, valamint alá kell támasztanunk, hogy miért a kijelölt stratégiát tervezzük követni. Amennyiben ezeket a kérdéseket meg tudjuk válaszolni, Fernando is elfogadja a döntést, és nyugtázza, hogy megértette a miérteket. Néha az is előfordul, hogy olyan ötlettel áll elő, amire nem gondoltunk – ezeket ilyenkor mindig fontolóra kell vennünk.”

„Tudtuk, hogy ezt fogod kérdezni”

„Számunkra nagyszerű, hogy van egy ilyen versenyzőnk, aki folyamatosan kihívások elé állít minket. Úgy készülünk a meetingekre, hogy próbáljuk megfejteni Fernando lehetséges kérdéseit, amire a válaszokat is előkészítjük már a megbeszélés előtt.”

„Néha viccelődünk ezen és elmondjuk neki: előre tudtuk, hogy miket fogsz kérdezni! Ezek mindig nagyon jó beszélgetések és Fernando ezen állásfoglalásra késztetései a nap végén jobb csapattá tesznek minket, hiszen az ő kérdései vagy visszajelzései nélkül valószínűleg sokszor fontolóra sem vennénk bizonyos lehetőségeket” – tette hozzá Krack.

Az interjú során számos további érdekes témát érintettünk az Aston Martin csapatfőnökével, a teljes anyag hamarosan olvasható lesz a Formula.hu-n.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: