Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 22. vasárnap

Exkluzív

Exkluzív interjú Ferdinand Habsburggal, a száguldó magyar herceggel

A Habsburg név még a 21. században is jól cseng, de már nem az egymással viaskodó uralkodói házak, hanem a szponzorok között. Brands Hatchben a „trónörökössel” beszélgettünk hagyományőrzésről, szakágváltásról és motorerőről.

részletek

Exkluzív: Töretlen a Budapest-rajongó Gasly optimizmusa

Keserédesen alakul a 2019-es szezon Pierre Gasly számára a Red Bull Racingnél, de a mindig mosolygós francia töretlenül optimista. A formula.hu a Red Bull jóvoltából az évad gyötrelmeiről és Budapest szépségeiről beszélgetett a 23 esztendős versenyzővel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján.

részletek

Exkluzív: Mi áll Borkovic eltiltásának hátterében?

A TCR Európa-kupa versenybírói olyasmit léptek, ami nagyon ritka bármilyen autósportban: ismétlődő agresszív magatartására hivatkozva az egész szezontól eltiltották Dusan Borkovicot. A pilóta felesége is részese volt az eseményeknek, a formula.hu-nak elmesélte a saját verzióját.

részletek

Kikérdeztük Eric Boullier-t: milyen versenyrendezőnek lenni az F1-ben?

F1-es csapatfőnökből ritkán válik nagydíjszervező, ám a McLaren-kaland lezárultával Eric Boullier arra vállalkozott, hogy sikeressé teszi hazája futamát, a Francia Nagydíjat, amelyért egyébként sok éven át dolgozott. A formula.hu-nak alkalma nyílt beszélgetni a szakemberrel az idei viadal aktualitásairól, az F1-es versenyrendezés nehézségeiről, a sportszakmai oldalon szerzett tapasztalatok hasznosíthatóságáról, s kiderült az is, hogy miért tartja a magyart az egyik legütősebb futamnak.

részletek

Helyszíni: A Kanadai Nagydíj visszhangjai

Rég volt akkora felhördülés az F1-es paddockban, mint a Kanadai Nagydíj után: a Sebastian Vettelre kiszabott, a győzelmet Lewis Hamilton ölébe hullajtó ötmásodperces büntetés alaposan felborzolta a kedélyeket. A többség kapásból rávágja, hogy nem volt jogos a szankció, ami igaz is, de a mostani esethez más is hozzájárult, mégpedig maga a szenvedő fél…

részletek

Montrealból jelentjük: Vettel nevet a pletykákon, de fogadkozni nem mer

Mostanában nemigen láttuk olyan jókedvűnek Sebastian Vettelt, mint amikor betoppant a Ferrari csütörtöki sajtóértekezletére Montrealban, pedig a németről még azt is pletykálják, hogy már az idei év végén visszavonulhat. A négyszeres világbajnok cáfol, nevet a spekulációkon, arra ugyanakkor nem tudott választ adni, hogy a Ferrarinak mikor lehet végre esély a Mercedes ellen.

részletek

Exkluzív: „Ez Laudának is tetszett volna!”

Ki gondolta volna, hogy a Mercedesnek ennyire meg kell izzadnia a Monacói Nagydíjon a győzelemért, ráadásul azért, mert stratégiai öngólt rúgnak? Valószínűleg kevesen, mégis így történt, és a csillagos mundér becsületét csakis Lewis Hamilton zseniális vezetése mentette meg. Ezt Toto Wolff is elismerte, akárcsak azt, hogy egy hasonló ballépéssel bármely másik pályán megszakadt volna az idei nagy sorozat.

részletek

A paddock Hamilton-Bottas vb-csatára készül

Ha a továbbfejlesztett motorral sem nyernek, a Ferrari végképp fújhatja az idei vb-t! Ez volt az általános vélekedés csütörtökön, az évad első európai futamának helyszínén, Barcelonában, ahol pénteken megtörtént, amit a vörösök a legkevésbé szerettek volna.

részletek

Raikkönen nem jósolgat, inkább munkára buzdít

Nem jósolgat, inkább a befektetett munka fontosságát hangsúlyozza a 2019-es idény rajtjára készülve Kimi Raikkönen, aki idén már nem a Ferrari, hanem régi-új csapata, az Alfa Romeo Racinggé átkeresztelkedett Sauber színeiben nyomja a gázt. A formula.hu az évadnyitó helyszínén, a melbourne-i Albert Parkban hallgatta meg a finn klasszis gondolatait az előttünk álló idénnyel kapcsolatban.

részletek

Kubica egyre nehezebben viseli a nyomást?

Semmi kétség: az évadnyitó Ausztrál Nagydíj egyik legérdekesebb színfoltja Robert Kubica tündérmesébe illő visszatérése, ám ahogyan az életben lenni szokott, ezzel kapcsolatban sem minden papsajt.

részletek

Kivel pótolják Charlie Whitingot?

Lesújtó hírre ébredt Melbourne a 2019-es évadnyitó Ausztrál Nagydíj sajtónapján, csütörtökön: váratlanul elhunyt az egész F1 egyik gerincoszlopának számító versenyigazgató, Charlie Whiting. A brit szakember halála megrázta az egész sportot, a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) pedig pótolnia kell őt, ami nem könnyű feladat.

részletek

Melbourne-ből jelentjük: Minden ausztrál sárga akar lenni

Melbourne tárt karokkal várja, hogy a hétvégén végre elkezdődjön a 2019-es F1-es világbajnoki sorozat, s jó esély van arra is, hogy Daniel Ricciardo megkapja honfitársaitól azt, amit a leginkább szeretne. A formula.hu helyszíni jelentése az évadnyitó Ausztrál Nagydíjnak otthont adó városból.

részletek
Olvastad már?