Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. május 26. péntek

A 2006-os MotoGP világbajnok, Nicky Hayden hétfőn hunyt el egy biciklibalesetben. Az amerikai motoros évekkel korábban végrendelkezett már, hogy halála esetén felajánlja szerveit, így még ezzel is életeket mentett meg.

A négyszeres F1-es világbajnok életéről készült játékfilm elkészítését hétfőn jelentik be a Cannes-i Filmfesztiválon.

Órákkal azután, hogy elhódította az Indy 500 első rajtkockáját, a Ganassi versenyzőjére, Scott Dixonra, feleségére, és korábbi versenytársára, Dario Franchittire fegyveresek támadtak rá Indianapolisban.

A Mercedes F1-es pilótája régóta alkot egy párt Emiliával, tavaly nyáron pedig egybe is keltek Helsinkiben - a versenyző elmondta, hogy milyen kihívásokat rejt kettejük kapcsolata.

Túl hosszú idő telt el a síbaleset óta, ezért az F1-es legenda barátjának nehezére esik elhinni, hogy Michael Schumacher valaha újra a régi lesz. Próbál a sérülés előtti világbajnokra emlékezni.

A dán pilóta korábbi menedzserével való kapcsolata mérgesedett el olyannyira, hogy jogi ügy kerekedett belőle. A felperes kártérítést követel a Haas versenyzőjétől.

Az egyszeres világbajnok az idény hatodik nagydíján, Monacóban tér vissza az F1 mezőnyébe. Instagram-oldala segítségével bemutatjuk, mivel töltötte idejét az elmúlt két hónapban, a szezonkezdet óta.

Aligha találhatunk jobb példát az F1 történetében második számú pilótákra Rubens Barrichellónál: zsinórban öt konstruktőri címben működött közre, amikor kellett félreállt, amikor lehetett, győzött.

Ezzel a címmel anno a Formula magazinban közöltünk beszámolót a 2008-as Monacói F1-es Nagydíjról - Lewis Hamilton tankönyvbe illő módon okította a mezőnyt vizes pályán a hercegség utcáin.

Olivier Panis nevét hallva elsősorban az 1996-os monacói siker juthat eszünkbe, pedig volt egy ennél is sokkal nagyobb versenye, ahol erőből, káosz nélkül is nyerhetett volna, ha Irvine is úgy akarja.

Monaco különleges pálya, kevésbé kerülnek előtérbe a lóerő-különbségek, a vezetői tudás annál inkább. Így is előfordul időnként, főleg vizes körülmények között, hogy egy-egy kifutott eredmény kevésbé ismert pilótáknak is kijut. Beltoise, Panis, Trulli itt aratták egyetlen győzelmüket.

Érdekes lesz látni, meddig gyorsulnak az új F1-es autók a hercegségben. Az Assetto Corsa 2017-es modjában egy Raikkönen bőrébe bújt játékosnak 1:11.9-ig sikerült lenyomni a köridőt.

A 2017-es WRC-autók, az idei pilóták és a mind a 13 világbajnoki futam - ősszel jön a legújabb WRC-játék, itt az első előzetes!

Viktoriánus találmány – 21. századi alkalmazása: a Nissan GB egy csaknem 200 éves technológiát vetett be az új koncepciójában, hogy megoldást találjon a mobiltelefonok figyelemelterelő hatására.

Befejeződött az idény, a győztes már át is vette a nyereményét - hoztunk összefoglaló videókat a nyári szünet előtt.

Olvastad már?