Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2016. december 11. vasárnap

Karácsonyáról, családi terveiről és titkos vágyáról – arról, hogy kipróbálja a színészetet – beszélt az F1 visszavonuló bajnoka, akit nem zavar, hogy egyeseknek nem tetszett döntése.

Jó látni, ha a politika, és az előre legyártott PR-maszlagok által irányított F1-ben olyan üzenetek is születnek, amilyeneket a silverstone-iak címeztek Nico Hülkenberg leendő munkaadójának.

A szezon végén tulajdonképpen visszavonuló brit F1-es versenyzőnek az University of Bath adományozott tiszteletbeli doktori címet.

A Forbes listáján mindössze két autóversenyző szerepel, a NASCAR-legenda Jeff Gordon, és hétszeres F1-es bajnok Michael Schumacher - kitalálják, ki áll előrébb?

Vasárnap sokan furcsállták, hogy testvérével, Nicolas Hamiltonnal vetette át az Autosport Awards díjátadón kapott trófeáját a háromszoros világbajnok, ám a Mercedes pilótája nyomós okkal hagyta ki a rendezvényt.

A Mercedes elnökének nem csak Nico Rosberg távozása miatt fájhat a feje: egy nemzetközi hackercsoport ugyanis több tízezer eurót lopott el az osztrák légitársaságától, a Lauda Motiontől.

A digitális világ sajátossága, hogy elég egy humoros vagy emlékezetes képkocka, és máris beindul a mémgyártás: ezek közül gyűjtöttük össze a legemlékezetesebbeket 2016-ból a népszerű wtf1.com segítségével.

Sokaknak a könyökén jön ki, hogy ahányszor feltűnik egy ígéretes fiatal az F1-ben, mindig Ayrton Sennával állítják párhuzamba – most például Max Verstappent. Kimi Raikkönen sem úszta meg...

Az első USA Nagydíj edzésein kapkodhatták a fejüket az európaiak: egy egyáltalán oda nem illő autó mellett egy a pálya felét levágva az első sorba kerülő versenyző is sok témát szolgáltatott nekik...

Nem először, és nem utoljára került összetűzésbe a törvénnyel az északír ex-F1-es pilóta: tizenhárom évvel ezelőtt nem jelent meg egy bírósági meghallgatáson, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Mi lenne gyorsabb, mint egy F1-es versenyautó? – ez járhatott a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a Ferrari fejében, amikor egy Eurofighter vadászgép ellen álltak ki gyorsulási versenyre.

Láttunk már számtalan összeállítást az F1 2016-ról balesetektől kezdve gameplay-eken át a legnagyobb bakikig, most nézzük meg, vajon sikerül-e elérnünk a saját kirúgásunkat?

Persze lehet jövőre a valóságban is megtörténhet, egyelőre azonban meg kell elégednünk a virtuális pódiumra lépéssel a finn esetében.

Mármint nem az F1-ben pár éve bevezetett új módszerre gondolunk, hanem a legújabb játékokban látható safety carra: az alábbi balesetválogatásban többször is nekimennek a biztonsági autónak, de…

Az új vállalat fő célja az volt, hogy olyan órasorozatot készítsen, amelyben megvan mind a modern tervezés, mind a minőség. Így jött létre a litván székhelyű Vostok-Europe.

Olvastad már?