2014. december 20. szombat

Nemzetközi hírek

Nyerj Zengőékkel Lorus karórát karácsonyra

A Zengő Motorsporttal csak nyerhet az ember, erről a WTCC-ben remeklő Michelisz Norbert sokat tudna mesélni, és most a csapat partnere, a Lorus jóvoltából tényleg bárki nyerhet – karórát karácsonyra.

részletek

Ladával a Nürburgring-Nordschleifén

A cím Rob Huffra, a WTCC 2012-es bajnokára utal, aki az orosz gyártó Vestájával versenyez majd a legendás pályán, ami jövőre kerül a több módosítást tartalmazó naptárba.

részletek

A MotoGP-ben igenis számít a méret

Messze még a 2016-os szezon, az előkészületek azonban már javában folynak. A Grand Prix Biztottság utolsó 2014-es ülésén már eldőlt, hogy 2016-tól minden résztvevő 22 liter üzemanyaggal indulhat.

részletek

Öt magyar párossal indulhat a 2015-ös Rali Eb

Öt magyar páros már biztosan ott lesz a 2015-ös Rali-Eb szezonnyitó futamán. A nem megszokott időpontban, azaz vasárnap kezdődő Janner Rali előnevezési listáján eddig harmincnégyen szerepelnek.

részletek

Top 10-be készül a Duster a 2015-ös Dakaron

Harmadik Dakar részvételére készül a Renault Duster csapata, akik 2015-ben teljesen új autókkal lesznek jelen a két hetes terepralin. A január 4-én kezdődő futamon szeretnének bekerülni a top 10-be.

részletek

Dakar-menők: „Róka Coma”, az üldözött vad

Marc Coma, a KTM gyári motorosa a Dakar Rali legrutinosabb „rókái” közé tartozik, négyszer nyerte már meg a világ legrangosabb tereprali-versenyét, de a címvédés most először sikerülhet neki.

részletek

WRC: A Toyota 2017-től visszatérhet

Az Autosport tokiói forrásai szerint a japán gyártó visszatérhet egykori sikerei helyszínére 2017-től, ahol a kilencvenes években összesen hét világbajnoki címet szerzett.

részletek

Az év egyik legkeményebb autós videója

Évekkel ezelőtt történt Jerry Yeoman súlyos balesete egy kansasi gyorsulási versenyen, de csak az idén tették közzé a felvételt, miután az érintett felépült, és hozzájárult a közléshez.

részletek

2016: Chip Ganassi, Ford, Le Mans-i 24 órás

A Chip Ganassi Racing az Autoweek értesülései szerint 2016-ban két teljes gyári támogatással rendelkező Fordot indít majd a tengerentúli USCC-ben és a Le Mans-i 24 órás versenyen.

részletek

Dakar-menők: Nani Roma, a harmadik „duplázó”

A 2015-ös Dakar résztvevőit bemutató sorozatunk második részében az autós címvédő Nani Roma kerül sorra, aki tavaly mindössze harmadikként tudott kettő után négy keréken is győzni a legendás ralin.

részletek

Rali-vb három percbe sűrítve

Bár egy teljes évad történését még az idei, viszonylag simának tűnő Rali-vb szezonról is nehéz feladat egyetlen 3 perces klipbe sűríteni, a WRC TV munkatársai azonban vállalkoztak a feladatra...

részletek

Aggasztó különbségek a MotoGP mezőnyében

Valentino Rossi egykori főmérnöke, az ausztrál Jeremy Burgess elmondta, aggódik amiatt, hogy a MotoGP négy nagyágyúi tovább növelhetik előnyüket a többiekkel szemben.

részletek