2014. november 23. vasárnap

Nemzetközi hírek

GP3: Kizárták a győztest, négy brit az élen

A futamgyőztes Patric Niederhauser kizárását követően négy brit pilóta zárt az év utolsó GP3-versenyének első négy helyén. Nick Yellolynak élete első győzelme hullott az ölébe.

részletek

GP2: Coletti nyerte az év utolsó versenyét

A Racing Engineering pilótája szemfüles rajtja után végig vezette 2014 utolsó GP2-es futamát, s bár a verseny közepe leült, a srácok a végén gondoskodtak a méltó befejezésről.

részletek

10-ből 6: Elképesztő brit fölény a GP3-ban

Abu Dhabiban kialakult a GP3-szezon végeredménye: bár az utolsó futamot egy svájci nyerte, mögötte négy brit versenyző futott be, amivel a szigetországiak megerősítették bajnoki pozícióikat.

részletek

Vandoorne a futamon is verhetetlen volt

Az F1-es McLaren istálló utánpótlás-programjának tagja, Stoffel Vandoorne nyerte Abu Dhabiban a GP2 mai, villanyfényben rendezett versenyét. A holland ezzel komoly lépést tett az év végi 2. hely felé.

részletek

Bús Edina már a jövő évre készül

Egy számára új sorozatban, a Seat Leon Eurocupban is kipróbálhatta magát idén Bús Edina a B3 Hungary csapat tagjaként, de emellett még egy váratlan magyar bajnoki címet is bezsebelt a pilótahölgy.

részletek

GP3: Nem úszták meg biztonsági autó nélkül

Bár összességében meglehetősen eseménytelen versenyt hozott a GP3 mai első futama a Yas Marina Circuiten, ám az első kör végén egy érdekes ütközés folytán pályára hajtott a biztonsági autó.

részletek

Retro – Aki kijátszotta a halált

Az utókor lesújtó véleménnyel volt róla, többször börtönbe került, ám egy nagy ajándékot is kapott az élettől: minden idők legtragikusabb Indy 500-án túlélte a túlélhetetlent. Salt Walther története.

részletek

Senna-Prost csata és Bird-győzelem

A Formula E történetének második versenye még izgalmasabban és fordulatosabban alakult, mint az első. A malajziai Putrajaya szűk utcai pályáján számtalan ütközés, bukás és látványos előzés történt.

részletek

Prost a leggyorsabb, de Servia a pole-ban

A malajziai Putrajayában a sorozat fennállásának második versenyére készül a Formula E mezőnye. Az időmérőn Nicolas Prost volt a leggyorsabb, a pole-ból viszont Oriol Servia rajtolhat.

részletek

Retro – Michelisz Norbi első győzelme

Hímesháza aranygyermeke révbe ért: Michelisz Norbert első WTCC-szezonja végére beteljesítette minden magyar autósport-rajongó álmát, és győzelmet szerzett a legnagyobbak között.

részletek

A McLaren-junior verhetetlen pénteken

Sorozatban negyedszerre is a McLaren juniorprogramjának elsőszámú reménysége, az F1-be vágyó Stoffel Vandoorne szerezte meg a pole-t a GP2 idei utolsó időmérő edzésén Abu Dhabiban.

részletek

Fura címszerzés: Lynn bajnok az időmérő után

Ilyen sem volt még a GP3 történetében: A mezőny úgy érkezett meg Abu Dhabiba a szezonzáróra, hogy még nyitott a bajnoki cím sorsa, a versenynek viszont már mégis tét nélkül vágnak neki.

részletek