DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Rali

WRC: Ogier nyert, Katsutáé a vasárnap

Horvátországban folytatódott a rali-világbajnokság idei szezonja, ahol Sebastien Ogier győzött Elfyn Evans és Thierry Neuville előtt, de Ott Tanak majdnem több pontot szerzett a győztesnél is.

Az idei rali-világbajnokság negyedik fordulójában, a Horvát Ralin is megmutatkozott a nagy viharokat kavaró új pontrendszer visszássága, hiszen a dobogóra sem álló Ott Tanak csak egyetlen ponttal szerzett kevesebbet a futamgyőztes sokszoros világbajnoknál, Sebastien Ogier-nél.

ogier-wrc-croatia



Ogier a verseny elejétől fogva óriási harcot vívott toyotás márkatársával, Elfyn Evansszel, valamint a Hyundai bajnoki éllovasával, Thierry Neuville-lel. A küzdőfeleket sokszor csak tizedek választották el egymástól, sőt a walesi és a belga a pénteket holtversenyben zárták.

A szabályoknak megfelelően a szombat esti részeredmények alapján osztották ki a pontok zömét, ekkor Neuville, Evans, Ogier, Tanak volt a sorrend, azonban vasárnap reggel Neuville és Evans is hibázott, utóbbi még pontot se szerzett az utolsó napi részeredmények alapján, így Ogier nyerte a ralit, s a maximális 30-ból 21 pontot gyűjtött be.

katsuta-wrc-croatia

A vasárnapi különmeccset Takamoto Katsuta nyerte, míg mögötte Ott Tanak ért be, így a negyedikként záró észt egy remek power stage-nek is köszönhetően 20 pontot kaszírozott, eggyel többet, mint az összetettet dobogón záró, de vasárnap alig valamit gyűjtő Neuville és Evans.

Katsuta ötödik lett (és az ötödik legtöbb pontot szerezte), míg a hatodik legtöbb egység a vasárnap hibázó, így csak 41. helyen befutó Adrien Formaux-é lett a power stage megnyerésének köszönhetően.

neuville-wrc-croatia

Mikkelsen lett a hatodik, megelőzve az idei első top10-es eredményét jegyző, sőt karrierje legjobbját beállító Gregoire Munstert, majd következtek a WRC-2-esek legjobbjai, Gryazin és Rossel. A 10. helyet a Svédországban hatodikként záró ifjú finn Sami Pajari szerezte meg, de egyetlen pontot sem gyűjtött be ennek ellenére.

A Horvát Rali végeredménye:

1.

Sebastien Ogier

2:40:23,6

2.

Elfyn Evans

2:40:33,3

3.

Thierry Neuville

2:41:09,4

4.

Ott Tanak

2:41:22,2

5.

Takamoto Katsuta

2:42:19,1

6.

Andreas Mikkelsen

2:44:24,6

7.

Gregoire Munster

2:45:34,6

8.

Nikolay Gryazin

2:49:44,9

9.

Yohan Rossel

2:50:23,1

10.

Sami Pajari

2:50:46,3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: