Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

WRC

WRC: Tanak másfél év után nyert ismét

A Hyundai versenyzője kilenc szakaszgyőzelmet aratott a négynapos Szardínia Ralin a verőfényes napsütésben. A második helyet Craig Breenék szerezték meg, Rovanpera pedig növelte előnyét.

részletek

WRC: Rovanpera megint lelépte a mezőnyt

Ogier és Loeb fejenként kétszer esett ki a Portugál Ralin, Kalle Rovanpera pedig egyelőre uralja a szezont: sorozatban harmadszor nyert, így már 46 ponttal vezetti a tabellát.

részletek

A WEC-siker után a WRC-ben is győzne a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing múlt hétvégén megszerezte első győzelmét a 2022-es FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC), miután diadalmaskodni tudtak az időjárás viszontagságainak is kitett, drámai Spa-Francorchamps 6 órás megmérettetésen. A versenyistálló ralicsapata, a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team pedig arra készül, hogy a május 19-22. között megrendezésre kerülő Portugál Ralin – amely a GR YARIS Rally1 első murvás versenye lesz – győzelemmel lépjen be a 2022-es FIA Rali-világbajnoki szezon kulcsfontosságú szakaszába.

részletek

Rovanpera izgalmas hajrá után nyerte a Horvát Ralit

Szinte végig vezetett, az utolsó szakaszon mégis fordítania kellett a Toyota finn versenyzőjének a WRC idei harmadik állomásán. Tanak a második, a sokszorosan büntetett Neuville a harmadik.

részletek

Bútor Róbert indul a horvát vb-futamon

Bútor Róbert és navigátora, Tagai Róbert idei első versenyüknek a horvátországi világbajnoki futamot választották. Versenyautójuk pedig a kategóriája éllovasának számító, népszerű Peugeot 208 Rally4 lesz, ami a Tagai Racing Technology műhelyében készül.

részletek

WRC: Rovanpera nyert Svédországban

Kalle Rovanpera idei első győzelmével növelte előnyét a tabellán Thierry Neuville előtt, Elfyn Evans kettőből második csúnya betlijét követte el, Esapekka Lappi pedig dobogóra állhatott.

részletek

Három új tehetség kap esélyt a WRC-ben

Három fiatal japán pilótát – Hikaru Kogurét, Nao Otakét és Yuki Yamamotót – választottak ki, hogy csatlakozzanak a TOYOTA GAZOO Racing WRC Challenge Programjához, amelynek keretein belül intenzív edzéseken és képzéseken vesznek részt, hogy egy napon a legmagasabb szinten, az FIA Rally Világbajnokságon versenyezhessenek.

részletek

Ogier-defekt után Loeb-siker a Montén

A balszerencse elvette a Monte-Carlo Rali győzelmét Sebastien Ogier-től, odaadta viszont Sebastien Loebnek, aki 47 évesen nyerte meg nyolcadszor is a legendás WRC-futamot.

részletek

WRC: Loeb trükközött, de Ogier fordított az utolsó nap előtt

A kilencszeres világbajnok mindent megpróbált, de végül nyolcszoros győztes kollégája húzta be a Monte-Carlo Rali szombati napját, így döntőnek tűnő előnybe került az utolsó szakaszok előtt.

részletek

Legendák harca: Loeb vezet Ogier előtt a Montén

A két, már visszavonult klasszis csap össze a szezon első WRC-futamának győzelméért - Evans magabiztosan harmadik, a Hyundaiok javulnak, Greensmith pedig szakaszt nyert.

részletek

Ogier és Loeb a Monte élén

A két visszavonult legenda kezdett a legjobban az új WRC-éra első futamán, a Monte-Carlo Ralin - van, aki szenved a hibridekkel, a Hyundai első napja nem alakult jól, a Ford viszont erősnek tűnik.

részletek

Jön a villamosított WRC-k első futama

Az M-Sport Ford World Rally Team első alkalommal villantotta meg a motorsport-rajongók előtt a 2022-es Rali Világbajnokságon (WRC) induló M‑Sport Ford Puma Hybrid Rally1 versenygép új fényezését.

részletek