Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 21. kedd

WRC

Tanak nyerte az élmezőny nélküli Chile Ralit

Ott Tanak ás a TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata megszerezte második győzelmét Rally Világbajnokság 2019-es idényében, az első alkalommal megrendezett Chile Ralin. Tanak nagyszerű teljesítményt nyújtott ezen az embert próbáló versenyen: a ralit záró gyorsasági szakaszon a legjobb időt érte el. Így plusz pontokat szerzett, amivel immár a második helyen áll a pilóták világbajnoki mezőnyében, alig 10 ponttal az élen álló versenyző mögött.

részletek

Tanak uralta a Chile Ralit, Ogier legyőzte Loeböt

A toyotás előnye a végéig kitartott, az igazi izgalmak mögötte zajlottak a dél-amerikai fordulón. A második az autójára panaszkodó Ogier, a harmadik pedig kilencszeres bajnok Loeb lett.

részletek

WRC: Magabiztos Tanak-vezetés, Neuville elégedetlen

Magyar idő szerint szombat hajnalban ért véget a versenynaptárban először szereplő Chile Rali első napja, melynek végén Ott Tanak térhetett nyugovóra a legjobb szájízzel, a pontversenyt vezető Thierry Neuville viszont nem volt felhőtlenül boldog.

részletek

WRC: Neuville a csúcson, a Toyota megint a mélyben

Ez a hétvége sem sikerült Ott Tanakéknak, a Hyundai viszont kettős győzelemmel zárta az Argentin Ralit - Sebastien Ogier a legvégén kozmetikázott valamelyest a pontjain.

részletek

WRC: Neuville vezet, Tanak hibázott

Megkezdődött az Argentin Rali, ahol hiába gyorsak a Toyoták, egyelőre ezt nem tudják kamatoztatni: egy Hyundai vezet egy Citroen előtt az első napot követően.

részletek

Visszavonul Petter Solberg, de nem teljesen

A háromszoros világbajnok – aki a raliban és a ralikrosszban is csúcsra ért – nem indul többet egyetlen szériában sem, azonban egyes versenyeken részt vesz a jövőben, köztük 2019-es „búcsúturnéján”.

részletek

Drámai végjáték a Korzika Ralin

Óriási fordulatok után Thierry Neuville nyerte a WRC klasszikus aszfaltos versenyét, a Korzika Ralit, méghozzá a győzelemtől végig borzasztó messze lévő Sebastien Ogier előtt, míg Elfyn Evans az utolsó pillanatokban csúszott vissza a harmadik helyre.

részletek

Tanak is pórul járt, Neuville átvette a vezetést

Hat gyorsasági szakasz szerepelt a Korzika Rali szombati programjában, három pályát kellett kétszer-kétszer teljesítenie a mezőnynek, ebben pedig benne volt a 47 kilométer hosszú Castagniccia is, úgyhogy bőven volt dolguk a versenyzőknek.

részletek

WRC: Feltartás, bocsánatkérés, időjóváírás után Evans az élen

Sok minden történt a Korzika Rali első napján: a Citroen és a Hyundai sem az igazi, a Toyotánál Tanak egyedül maradt, az élen viszont a Ford egyik pilótája található.

részletek

Korzika kanyargós útjain a WRC mezőnye

Keskeny, kanyargós útvonalának köszönhetően a Korzika Rali, azaz Tour de Corse beceneve: „A 10.000 kanyar ralija”. A TOYOTA GAZOO Racing World Rally csapata első helyen áll mind a pilóták, mind a navigátorok és az autógyártók mezőnyében a WRC idei idényének első, teljesen aszfalton megrendezendő fordulója – a Korzika szigetén sorra kerülő klasszikus Tour de Corse – előtt. A bajnokságban első Ott Tanak célja ezen a versenyen (ahol egyébként tavaly második lett ), hogy ismét dobogós helyezést érjen el. Csapattársai, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke szintén arra törekszenek, hogy korábbi korzikai szerepléseikhez hasonló sikert érjenek el.

részletek

Továbbra is az élen a WRC-ben a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing pilótája, Ott Tanak egy impozáns utolsó nap végén, nagyszerű hajrával a második helyen futott be Yaris WRC-jével a Mexikó Ralin, megőrizve első helyét a pilóták közt a FIA Rally Világbajnokságon. Mindhárom Toyota Yaris WRC az első nyolcban teljesítette a kimerítő versenyt, ezzel a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team nem csupán megőrizte első helyét, de tovább is növelte előnyét a konstruktőrök versenyében.

részletek

WRC: Ogier mindent vitt Mexikóban

A Citroen francia pilótája Monte-Carlo után második győzelmét aratta a rali-világbajnokság idei szezonjában, mi több, maximális pontszámmal zárta a mexikói küzdelmet.

részletek
Olvastad már?