Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 22. vasárnap

WRC

A Toyota Yaris kisajátította a WRC dobogóját

A csapat történelmi jelentőségű hármas győzelmet aratott Németországban, ezzel jó esélyei vannak arra, hogy az egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is megszerezze.

részletek

Totális Toyota-hengerrel zárult a Német Rali

Ott Tanak tovább növelte előnyét a pontversenyben, a Toyota pedig kisajátította a német aszfaltfutam dobogóját: mindhárom helyet a japán-finn csapat pilótái szerezték meg.

részletek

WRC: Tanak a csúcson, a kihívói bajban

Az újabb győzelem kapujában áll a Toyota észt szupersztárja, míg bajnoki riválisai közül Thierry Neuville és Sebastien Ogier is defektet kapott - Tanak nagy előnyt építhet ki a bajnokságban.

részletek

WRC: Késhegyre menő Tanak-Neuville csata

Megy az adok-kapok az első helyért, a többiek kicsit lemaradtak már, de a dobogóért többen is versenyben vannak. A nap vesztese Dani Sordo - szombaton jön a híres Panzerplatte.

részletek

WRC: Tanak verhetetlen, 22 ponttal vezet

Az utóbbi négy futamból harmadszor nyert a Toyota észt klasszisa, amellyel tovább növelte előnyét a pontversenyben - Ogier és Neuville sem futott jó hétvégét, ők nagyon közel vannak egymáshoz.

részletek

Finn Rali: Tanak az újabb siker küszöbén

Kris Meeke megint hibázott, a vb-pontversenyt vezető Tanak pedig újra nyerhet, amennyiben nem ront a vasárnapi szakaszokon. Neuville-nek és Ogier-nek sincs jó futama.

részletek

Döbbenetes csata a Finn Rali első napján

Nemcsak az iszonyatos tempó, de a hihetetlen szoros eredmény miatt is öldöklő küzdelem zajlott a finn WRC-futam pénteki napján - négyen is néhány másodpercen belül vannak jelenleg az élen.

részletek

Ogier eldöntötte: visszavonul

Eddig sem volt titok, hogy a francia raliász 2020-at tervezi utolsó szezonjának, de sokan nem hittek a hatszoros világbajnoknak, aki most nyomatékosította, a következő év végén befejezi.

részletek

WRC: Fiatal tehetséget állít csatasorba a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing felgyorsítja a globális raliversenyzés kemény világában szerencsét próbáló, fiatal tehetségeket támogató TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge Program 2019. évi tevékenységeit. Ennek keretében a rali-vb-n az R5 kategóriában a finn ralibajnokságban pedig Yaris WRC-vel többször bizonyító Takamoto Katsuta a Yaris WRC volánja mögött is lehetőséget kap a WRC hátralévő futamain.

részletek

A Toyota nagyfőnöke levelet írt a versenyzőknek

Jóllehet a Szardínia Ralit szinte mindvégig dominálták és megvolt az esélyük a sorozatban harmadik egymást követő diadalra, a TOYOGA GAZOO Racing pilótája, Ott Tanak és navigátora, Martin Jarveoja az utolsó szakaszban egy kormányhiba miatt elbukták a győzelmet. Végül az ötödik helyen befutva a pontverseny még így is átvették ugyan a vezetést, mégsem tudták leplezni a háromnapos, embert és gépet próbáló küzdelem utolsó pillanataiban füstbe szálló reményeik felett érzett csalódásukat. A csapat elnöke és a Toyota világszintű elnöke, Akio Toyoda, aki maga is a helyszínről követte az eseményeket, személyesen üzent a pilótának, navigátorának és a rajongóknak.

részletek

WRC: Elképesztő dráma, Tanak eldobta a győzelmet

A Toyota pilótája Szardínián is egyértelmű fölényben volt, sorozatban harmadik futamgyőzelmét arathatta volna, de az utolsó gyorsaságin hibázott, így Dani Sordóé lett a siker.

részletek

Hivatalos: Jönnek a hibrid WRC-k

Hivatalosan bejelentették, hogy 2022-től hibrid rendszerekre váltanak a rali-vb csapatai, 2025-től pedig jön a második lépcső ebben az irányban.

részletek
Olvastad már?