DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Túraautó

Michelisz pole-lal és győzelemmel kezdte a szezont

Kihozta a maximumot a TCR vallelungai nyitányának szombati napjából a BRC Hyundai magyar címvédője: az időmérőt és az első futamot is megnyerte.

A hétvégén Vallelungában startol el a TCR World Tour 2024-es idénye, a mezőnyben pedig ismét ott van a címvédő Michelisz Norbert. És nem is akárhogy kezdett a BRC Hyundai pilótája, hiszen a szombati időmérőn egy utolsó pillanatos körrel megszerezte a pole-t Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri előtt, s ezzel kapásból bezsebelt 15 pontot.

tcr-michelisz-hyundai-vallelunga



A szombat délutáni első verseny nem indult a legjobban Michelisznek, hiszen Ehrlacher rögtön a rajt után megelőzte a magyar versenyzőt. Aki azonban nem hagyta magát, a harmadik kör elején visszatámadta a Lynk & Co kétszeres világkupagyőztes franciáját és visszavette tőle a vezető pozíciót.

Michelisz pedig vissza sem nézett onnan, előnyét folyamatosan növelve húzta be a futamot – azaz 2023-hoz hasonlóan győzelemmel indította az idényt, így összesen 45 ponttal gazdagodott szombaton. Ehrlacher lett a második, a hondás Guerrieri a harmadik. A negyedik helyért kemény csata folyt, azt végül Marco Butti kaparintotta meg Norbi csapattársa, Mikel Azcona, valamint a másik három Lynk & Co, Santiago Urrutia, Thed Björk és Ma Qing Hua előtt.

Folytatás vasárnap kora délután a fordított rajtrácsos második versennyel.

Az 1. futam végeredménye:

1. Michelisz Norbert Hyundai
2. Yann Ehrlacher Lynk & Co
3. Esteban Guerrieri Honda
4. Marco Butti Honda
5. Mikel Azcona Hyundai
6. Santiago Urrutia Lynk & Co
7. Thed Björk Lynk & Co
8. Ma Qing Hua Lynk & Co
9. John Filippi Audi
10. Nestor Girolami Hyundai
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: