2014. november 28. péntek

Autós hírek

Túlélni három gázolást

Egészen elképesztő jelenet játszódott le a kínai Kunshan városában: egy gyalogost egymás után három autó is elgázolt, de csodával határos módon túlélte a balesetet.

részletek

Műholdas nyomkövetés – akár a profik

Magyar fejlesztésű műholdas nyomkövető rendszer, melynek segítségével a távolból ellenőrizhető hol van, merre járt a gépjármű, mennyi üzemanyagot használt el, vagy le is tiltható egy jármű elindítása.

részletek

Jeges száguldás Lappföldön

Két brit motorsportőrült, Rupert Svendsen-Cook és Jack Clarke az idén megalapított Veloce Drivers' Club keretében egy háromnapos jégautózást szerveznek a Lappföldön, 2015 első napjaiban.

részletek

Egy finoman szólva „nem tökéletes” előzés

Az alábbi videó főszereplője alaposan elszámolt egy előzést az ausztrál országúton, és végül még annak is örülhetett, hogy ennyire könnyen megúszta az esetet. Ebből sokkal nagyobb baj lehetett volna.

részletek

"Zúzunk az éjszakában, én meg pár haver"

Az alábbi videót néhány nappal ezelőtt osztották meg az interneten, rajta tucatnyi motoros, akik megpróbálták felkelteni a rendőrség érdeklődését – sikeresen...

részletek

Elindult az autós szakmák biztonsági versenye

Ritkán versenyez egymással közös pályán kamion, autóbusz és személyautó, az meg egészen egyedi, hogy ez a pálya a közút, a verseny célja pedig a minél nagyobb biztonság.

részletek

A Supra majdnem elvitte a nézőket Norvégiában

A norvégiai Rudskogenben megszokott látvány, hogy a nézők az alacsony falon áthajolva próbálnak minél közelebb kerülni az autókhoz. Ez azonban túl közel volt...

részletek

A Porsche továbbment, a fal kigyulladt

Egy Porsche-tulajdonos alaposan elszámította magát egy bemutatón, és a pálya melletti alkalmi védőfalba csúszott. Bár az autó nem szenvedett nagyobb károsodást, mégis szükség volt a tűzoltókra...

részletek

Az Infiniti megálmodta „hároméltű” autóját

Milyenek lesznek a jövő versenygépei? Hogyan tudnak majd az autók kommunikálni a sofőrrel? Ezekre a kérdésekre adta meg talán a választ az Infiniti, amikor előállt a Synaptiq nevű modelljével.

részletek

Ford Mustang Shelby GT350: Visszatérő legenda

A vadonatúj Shelby GT350 Mustang igazi telivér, ami ugyanolyan magabiztosan vág neki a legizgalmasabb útszakaszoknak, mint a világ legkeményebb versenypályáinak.

részletek

Minden idők legfejlettebb Ford Explorere

A Los Angelesi Autókiállításon mutatkozott be az új Ford Explorer: még több intelligens technológia, 2,3 literes, négyhengeres EcoBoost® motor és vadonatúj Platinum változat jellemzi a modellt.

részletek

A BMW i3 az év zöld autója

A forradalmian innovatív BMW i3 számtalan elismerést gyűjtött már be a piacra való bevezetése óta. Az egyedülálló sikertörténet legújabb trófeája, a „Green Car of the Year 2015” díj.

részletek