Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. március 20. kedd

Motor hírek

Pályacsúccsal Zarcóé a katari pole!

Félelmetes véghajrát láthattunk a katari versenypályán a szombati időmérő edzésen, a pole-pozíciót a Tech3 Yamahával Johann Zarco húzta be, megelőzve Marc Marquezt és Danilo Petruccit. A szabadedzéseken remeklő Andrea Dovizioso csak az ötödik, Valentino Rossi pedig csak a nyolcadik helyen végzett.

részletek

Elmaradt a tűzijáték, Dovizioso vezet

Ahogy arra számítani lehetett, a hőség és az erős szél miatt szinte senki sem javított a pénteki eredményén, így az előző nap végén kialakult sorrend alapján jutottak be a versenyzők a katari kvalifikáció második szakaszába.

részletek

Dovizioso behúzta második edzést is

Az olasz motoros duplázott a szezonnyitó Katari Nagydíj első napján, s ezúttal is egy honfitársát, Danilo Petruccit utasította maga mögé, alig hatezredes különbséggel.

részletek

MotoGP: Dovizioso 61 ezreddel Rossi előtt

Ducati-elsőséggel indult a MotoGP 2018-as szezonja Katarban: a vb-ezüstérmes olasz minimális különbséggel utasította maga mögé yamahás honfitársát. Marquez harmadik hellyel indított.

részletek

Ezért nem vonul vissza Rossi

2018 után további két évig a Yamahánál versenyez Valentino Rossi. Bőven negyven éves kora után is húzni fogja a gázt. A Doktor nem akarta Michael Schumacher hibáját elkövetni.

részletek

Hivatalos: Rossi 2020 végéig a Yamahánál

A Yamaha a katari hétvége csütörtöki napján hivatalosan is bejelentette, hogy az olasz újabb két évig náluk versenyez majd. A „Doktor” királykategóriás pályafutása immár minimum bő két évtizedes lesz.

részletek

Marquez az élmezőnybe várja a Hondát

Elégedetten zárhatta a katari tesztet és az egész előszezont a regnáló világbajnok, aki elsősorban az új motorblokkot említette fő pozitívumként, de arról is beszélt, mi a Honda fő gyenge pontja...

részletek

Hivatalos: a KTM partnere lesz a Tech3

Ahogy arra számítani lehetett, az osztrák gyártóval kötött megállapodást a Yamahával két évtized után szakító szatellit alakulat, így jövőre már összesen négy RC16-ot láthatunk majd a rajtrácson.

részletek

Zarco parádés körrel húzta be az elsőséget

A Tech3 francia motorosa egy tizedre megközelítette Jorge Lorenzo 2008-as pályacsúcsát is, míg mögötte a gyári Yamahával a nap végén feljavuló „Doktor” és a ducatis Andrea Dovizioso végzett.

részletek

Katar: Iannone az élre repítette a Suzukit

Az olasz versenyző az utolsó fél órában futott körével bizonyult a leggyorsabbnak a katari teszt második napján, megelőzve ducatis honfitársát, valamint a címvédő Marc Marquezt.

részletek

Rossi jó eséllyel még két évet ráhúz

Jó ideje találgatják a MotoGP berkein belül, hogy Valentino Rossi az idei év végén szögre akasztja-e sisakját. A napokban nagyon egyértelmű utalást tett arra, hogy további két évig versenyez.

részletek

Vinales kezdte a legjobban a katari tesztet

Roppant szorosan alakult a MotoGP utolsó előszezoni tesztjének első felvonása Katarban, amelyen a Yamaha, a Ducati és a Suzuki versenyzői remekeltek, míg a Hondák haloványabb produkciót nyújtottak.

részletek
Olvastad már?